Метро 2033

Привіт всім! Сьогодні порадую вас своїм новим оглядом на Метро 2033. Я ж обіцяв...

Почнемо з самого початку

В основу сюжету шутера від першої особи була покладена одна з книг Дмитра Глухівського, під назвою "Метро 2033 Виходу немає". Так я не полінувався прочитати всю її перед тим, як почав грати. Як оповідає вставка до меню, ми опиняємося в постапокаліпсичний Москві. Точніше в Метро. Головного героя звуть Артем. Він ще молодий хлопець. Історія Артема така, що коли сталася катасроффа його вдалося врятувати, при цьому вся його сім'я загинула. Проте Артем не ріс сиратой. Він був узятий на піклування "начальником" станції ВДНГ. Так Артем далеко не останній хлопець на районі. Тобто на станції. При цьому він, як і всі, працює. Вообщем, хороший хлопець. Жив він непоганий життям, поки не сталося дещо.

А сталося те, що одного разу він зі своїми друзями пішли на одну з покинутих станцій. Там вони випадково відкрили гермозатвор (залізобетонна двері, яка тунелі закриває). Але наші маленькі сміливці нікому про те, що трапилося один одному пообіцяли не розповідати. В результаті в метро пробралися чорні. Зі слів Артема вітчима, вони без п'яти хвилин правителі Землі. Воно і зрозуміло, адже на ВДНГ несуть величезні втрати. І без того мали, звичайно, але тут "десяток перевірених бійців пускає слину". Справи на ВДНГ кожному з днем все гірше.

На допомогу приходить Хантер, тобто "сталкер, зі стажем". Він вирішує, що треба кінчати з чорними. Так він йде в тунель з ними розібратися. Також він дає Артему вказівку, що якщо він не повернеться, нехай Артем відправиться в Поліс (Найбільша і найкраща станція. Своєрідна столиця) і розшукає там Мельника (Хантера Один. Дуже крутий стрілок), ВДНГ який допоможе, бо має вплив на раду (своєрідне првительство). Так Хантер не повертається і Артему доводиться обманом збігати з ВДНГ і вирушати в Поліс, який дуже далеко. Так йому доведеться через багато випробувань, заради порятунку рідної станції.

З сюжетом у грі навіть переборщили. Вам доведеться втрачати і преобрятать друзів на протязі всієї гри. Це дуже интерсно! Так ви всі будете звертати менше уваги на стрілянину...

У грі дві розв'язки?

Так, у грі дві розв'язки! Це дуже мене насторожило. Розберемося.

Під час проходження ви можете зробити з Артема негідника, а можете й добропорядного громадянина. Подібне є в мас ефект і Фоллаут. Але ось незрозуміло навіщо потрібна друга. Адже у книги один кінець, зразок. Так ви можете підірвати всіх чорних (саме так я робив), або залишити їх в живих, озознав всяку те, що не усвідомив Гітлер і Сталін у свій час.

Офорление

Минулого разу я робив огляд в bfbc2. Там був дуже крутий движок і тому подібне. Але в Метро немає можливості руйнувати стіни до підстави. Так тут є деяка разрушаемость, але могло бути і більше.

Ось гри 4А постаралися. І все дуже гарно намалювали. Всі типи монстрів не схожі. Це заслуга дизайнерів. Ще одна заслуга дизайнерів в тому, що у них добре вийшло розкішні станції метро перетворити на базари, майдани і "вдома". Такжем атмосфера на кожній із станцій не схожа на інші. Це досягнуто використанням різного освітлення та іншими шляхами. Також ідеально намальовані пейзажі, так барвисто описані в книзі.

Звук

Тут навіть говорити нічого! Кожна гармата має власний звук перезарядки, постріли кожної унікальні. А діалоги людей з різних станцій. На скільки однієї тільки розмов ВДНГ, які можна послухати, присівши або пропустивши чарочку... Під час покупки зброї з вами продавець теж веде розмову про гарматі і те, як вони метальні ножі використовують замість бритви. Голоси головних героїв просто ідеально підібрані! Музика гідна вищих похвал.

Головне-арсенал

Так. Зі зброєю в метро туго. Це факт. Ну це мені погано. Я ж любитель всяких автоматів. розроблених за схемою булпапп і тому подібне. Але любителям СТАЛКЕРА понравиятся АК47 (Калаш в грі) і все в цьому стилі.

Всього ссобой ви можете брати 5 видів зброї. Це автомат, пістолет, гранати (динамітні шашки) бойової та метатальные ножі і т. д. Вообщем тут найдорожчі гармати з оптикою. "Найкрутіша" гармата в грі - це калаш 2012 з оптикою. Ця гармата є скороченою версією АК74. Особисто я віддаю перевагу ВСВ. Але у вас є ще і 5 тип - він унікальний. Там дробовики і всілякі саморобні гарматки. Наприклад, по забійній силі сама потужна гармата в грі Хельсинг є саморобним пневмотическим зброєю, яке стрелляет стрілами, які можна після пострілів підбирати.

Так арсенал досить різноманітний.

Сторона шутера

Так в грі присутній багато заковырок. Тут є певна зброя, яка вас не видасть ворогам. Також ви можете, сховавшись в тіні, "гасити виродків". Тут багато різних видів мутантів. Найсильніші - це бібліотекарі, як іронічно. Є і літаючі. Унікальні Все. Вашими супротивниками також можуть бути й люди. Ну тут все ясно.

Щоб навчитися робити все тихо, треба

1. Ховатися в темряві. У вас на руках є годинник. Коли горить зелена лампочка, все добре. Якщо горить жовта або червона, то всі тихе прохожднеие спалилось.
  2. Знати таємні проходи, яких багато
  3. "Тихе зброю". Наприклад, тихар, хельсинг, пістолет з глушником.

Так подібних місій в грі багато. На ютубі я не знайшов жодного гідного проходження, у якому всі стелс місії були пройдені в режимі стелс. Замість цього, в них матюкаются і несуть марення, підбираючи все патрони навколо. Никаго бажання пограти в улюблену гру у цих людей немає. А чому я сам його не запишу? Не хочеться возитися. Краще Я напишу в коментарях "відстій".

Вся драма

Та вже! На протязі гри у вас буде ну десь 4 напарника.

• Бурбон- "найбільша лісова характеристика, яку йому можна дати це вкрай неприємний тип. Тут починається все веселощі. У книзі написано, що Бурбон хотів кинути Артема, але у нього це не вийшло, тому що він загинув, почувши звук, який вбиває майже всіх обитатателей метро, Артема крім і ,схоже , Хана. Але в грі Бурбон намагався врятувати Артема, але загинув. Різниці особливої немає. Все одно "померли всі", але є несоответсвия.
  • Хан - багато хто плутає його з Хантером, але це Хан! Справа в тому, що він шаманоподобный. Він має тюркським походженням. Немає. Його душа тюркська, а він сам... Вообщем, головне, що у нього є хельсинг! і він просто реально крутий! Він до речі допоміг Артему в дорозі і вберіг від передчасної кончини.
  • Ульман - дотепник і прикольний тип! Я його обожнюю! Він до речі теж не промах. Він мені запам'ятався своїми жартами! І тим, що подарував нам мою улюблену ВСВ (автомат такий).
  • Мельник - самий крутий мужик в метро! В арсеналі у нього дорогий калаш 2012 з оптикою і гармата, стрелляющая електричними зарядами. Цю гармату ви ніяк не достаните в грі. Він також той самий чувак, до якого нещодавно відправив Хантер. Тобто дуже мужевстенный людина! Увужаю його.

Ну а драма в тому, що його напарники, крім Мельника і Ульмана здохнуть! Шкода їх. На цьому і акцент в грі. Але це ж не весь перелік. Наприклад, Андрій Майстер, який допоміг йому втекти з Кузнецького мосту. Таких прикладів багато.

Ось гра мене зачепила тим, що в ній показано страждання простих мешканців метро...

Шутер вийшов відмінним. Гра варта того, щоб в неї пограти! Никаго не залишить байдужими. Нову Чекаємо. Але графіка і движок не так вразливі. Так ще й намудрували з маленьким арсеналом. Але якщо гру нову зроблять ширше, дадуть нам в ній розгулятися, то буде 10! Тому тільки 8.

Проитайте мій огляд "Погані хлопці", будь ласка.

Спасибі. що читали мій огляд.

Переглядів: 224 | Рейтинг: 0.0/0