Макс Пейн 3

Що? Макс Пейн 3 говорите виправдав всі очікування і навіть більше? Хто це говорить? Вийди з тіні на світло, я на тебе подивлюся! Ти взагалі грав в першу частину? А хоча б у другу?... Так давно було, що вже не пам'ятаєш? Ах, кажеш Макс схожий на себе?

Правда?

За цього дядька Васю з сусіднього під'їзду нам належить грати половину гри. Я серйозно чекав вже коли він за сюжетом, поголить він бошку, і стане виглядати пристойніше. Ну да ладно, не любить Макса Рокстар. Але може бути він перш жжот добірними фразами? Нічого подібного, всю гру сумне скигління про те як він опустився і як йому це набридло але треба чегойто робити, тому що треба... Незрозуміла мотивація. Раптово гра радує відмінним геймплеєм, але на цьому все хороше і закінчується.

Не схоже ЦЕ на Макс Пейна, і не треба мене переконувати, Рокстар мене всю гру у цьому переконувала, але я не повірив, і пішов в першу частину пограв, порівняв ощущуения. Небо і земля це, друзі. І не тому, що третя частина гівно, немає навпаки досить бадьорий бойовичок про пригоди старого алкаша в бразилиии, але це не Макс Пейн. І не треба не треба заперечень. А краще візьміть з полички (скачайте, купите) частину першу, ну або хоча б другу і переграйте. Що вставило? То-то ж...

Якщо абстрагуватися і уявити що це якась інша гра, про якогось іншого Макса, то все встає на свої місця, і ми розуміємо ТАК ЦЕ Ж ДТА! Досить депресивний, але ДТА, і це те що Рокстар вміє робити найкраще. Але було б набагато краще, якби вона прибрала свої брудні ручки від сюжету. Ну або б назвала гру по-іншому. Тому що це ну серйозно, що завгодно але не Макс Пейн. Я вже надсилав грати в першу частину? Пограйте, пограйте.

Набридло чути відмовки що мовляв "Нуар може бути і в Бразилії..." і тому подібну єресь. Так, згоден - може бути. Достатньо почитати Чейза, щоб переконатися. Але тут його немає. Тут взагалі ніякої атмосфери немає. Вона з'являється ненадовго під флешбеки, коли нас повертають у Нью-Йорк (Це НЬЮ ЙОРК МЛЯ!, я тільки вчора грав в першу частину), але вони швидко закінчуються і ми повертаємося до Бразилії. Можна було б зробити відмінний контраст, спеку наприклад неймовірну, так мається на увазі що тут жарко, але я нічого подібного не бачу і не відчуваю.

Жодних лоховских І поступок, що мовляв "Ну так це трохи не той макспейн який ми пам'ятаємо але це він..." ЦЕ НЕ ВІН! Це єресь. Я вже говорив що це хороша гра в принципі, але це більше схоже на ГТА. Персонажі тьмяні, добре зроблені, але не особливо запам'ятовуються. Боссову повію рятувати всю гру? Що за...? Це Макс Пейн? Який боровся зі злочинністю навіть коли всім було пожуй? Я не Станіславський, але я не вірю. Тут хтось говорив про відмінну озвучку? Згоден, але ниття Макса все гру до місця і не до місця страшенно дратує. Гаразд би він говорив щось цікаве, так немає пережовує одне і те ж по десять разів. Рокстар видно нахапалися вершків, і вирішили, що вся крутість перших двох частин, тому що Макс щось говорить похмурим голосом. Мої Дорогі! Так само важливо ЩО він каже!

Що говорите оцінку? Резюме? А що тут говорити? Графон - 5, ну і все інше на рівні, заставки зовсім чудові, але тільки все це ні про що. Сюжет гівно. Ну як гівно, звичайний собі такий сюжет, тисячі їх, будь бойовик беріть так дивіться. Поданий так, добре, але це-ж Рокстар самі розумієте. Ось геймплей бадьорить, але тут у мене є претензії, наприклад до абсолютно лінійним рівнями (раніше наприклад було де побігати, а тут вийшов за двері - двері зачинилися і все - тому ні ногою).

Підсумок?

Всім як зазвичай по барабану, і школота (яка обов'язково набіжить сюди і) вже строчить неграмотні хвалебні оди ПРОДУКТУ. Так, друзі, це продукт, маркетингова політика, цільова група...а як ви хотіли? Час мистецтва пройшло, тепер жеріть продукти. Міцно злитізбиті, розраховані, перевірені і так далі. Ну в цьому Рокстар взагалі немає рівних, вона багато років примудряється продавати одну і ту ж гру. Дивно ще, що в наш бездарне час ще виходять такі речі як Деус Екс 3.

Р. І. П.

П. С. Хотів з шкідливості поставити одиницю, щоб декому кортіло ставити 10-ки такого проходняку. Але насправді гра в районі 6-7. Нехай там і залишається.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 18.11.2017