Макс Пейн 3

Всім привіт дорогі друзі!Якщо чесно то навіть не знаю з чого почати огляд,бо мене долає купа емоцій так як гру я пройшов буквально кілька хвилин тому.Але почну я все таки мабуть з сюжету.

Сюжет:

На цей раз Максимонько з холодного,засніженого Нью-Джерсі вирішив податся в сонячний Сан-паулу(не по своїй волі),де він змінивши свою професію працює в ролі "Бронежилета" в одній багатій родині.І як це зазвичай буває на сім'ю починають вести полювання мало не все: продажні копи, банди і найманці,які викрадають дружину самого старшого брата цієї сім'ї, і нам треба звичайно її повернути.Це вобщем-то і є сама завяска сюжету,все досить тривіально. Хоча кілька цікавих сюжетних повортов(не те що б несподіваних,швидше очікуваних) все ж буде.

До речі більшість геймерів дивувалися - "чому Макс постригся?". По ходу гри відповідь на це питання стане очевидний.

Геймплей:

Як ви знаєте, перші частини відрізнялися "Нуаром" тут він звичайно ж теж є, але як зауважив один мій знайомий: - "Там весь нуар в міркуваннях типу "блін, я не хочу здохнути в цій дірі, нафіга я сюди пхався, вже краще б здох" .В іншому звичайний шутер, при цьому жалю максу немає ніякого, на відміну від перших частин, там хоч ідея глибока"

Що ж стосується безпосередньо ігрового процесу:

По-Перше мене порадувало те, що немає завантаження в звичному розумінні цього слова.Завантаження проискодит під час скриптоых роликів,які плавно перетікають в ігровий процес,який в свою чергу знову в скриптові ролики.Так само гра задає собі буквально з першої перестрілки, і що дивно,не тільки його тримає але і збільшує.

По-Друге - перестрілки.Бої тут дуже динамічні і запеклі.Зброя відчувається дуже добре, немає відчуття що воно "картонне",кулі так само такі які повинні бути - важкі.Природно у разых видів зброї щодо різна убойна сила і вже точно різна віддача.Але чорт візьми, як же круто в уповільненні(яке під час останнього вбивства можна керувати самому) нашпигувати ворога свинцем по самі небалуйся.

В-третіх - вороги,укриття та уповільнення времини. Вороги тут дуже розумні, постійно змінюють тактику,бояться лізти по одинці, ховаються за урытия,відступають,перегруповуються;стріляють вони теж напрочуд влучно,все як снайпери,мажуть рідко..Боротися з ними одне задоволення хоч і досить складно, навіть на середньому рівні складності.Врагои теж є різні, наприклад звичайні нічим не захищені бандити яких можна вбити буквально з 3х патронів,спецназівці в касках і бронежилетах яких іноді не виходить вбити навіть витративши всю обойму у штурмової гвинтівки і є великі броньовані дадьки(з'являються правда не часто) в покращеному "бронику" і як првило з кулеметом у руках.Урытия так само тут зроблені аж ніяк не для краси,проти навіть 6ти ворогів ви не вистоїте і хвилини без критий,ховатись доводиться постійно.іноді тільки це і рятує.Ну нарешті уповільнення времини.виконано воно тут прям як в Матриці.Уповільнення можна умовно розділити на 3 види

• Звичайне яка активується кнопкою(на боксі стиком). При цьому досить сильно сповільнюється,але і витрачається воно досить швидко.
  • Уповільнення в стрибку(активується вже інший клавішею). Час в жтом режимі сповільнюється не так сильно як в звичайний,але і витрачається повільніше + його можна використовувати навіть коли шкала уповільнення на нулі.
  • І останнє це так званий останній шанс. Час сповільнюється сильно,надаючи вам можливість як слід прицілитися в того хто вас тільки що нехило подтрелил.Даний режим включається як ви зрозуміли коли ви нахдитесь на межі смерті і тільки в тому випадку у вас є обезбольвающее(так так,ми лікуємося як завжди їм).Після того як ми вб'ємо противника в даному режимі(якщо по якійсь принине ви його не вб'єте, то відповідно вмираєте самі)включається камера убийсва",під час якої як я говорив вище можна самому регулювати уповільнення і в цей же час безжально продовжувати стріляти.

До речі, в налаштуваннях уповільнення взагалі можна вимкнути.

Так само в грі крім сюжету є режим аркади.Є щось типу сюрпризів(наприклад, в одній з місій макс сідає за піаніно і самозабутньо грає головну тему гри,або дивиться телевізор).Звичайно ж є величезна кількість всяких нагород типу "1000 вбивств з штурмової гвинтівки", так само рівнях можна і навіть потрібно знаходити докази і частини золотого зброї.це все в кінці кінців може вплинути на те, як ви будете перепроходити гру, наприклад, можна відкрити(виконавши необхідні умови) нескінченне уповільнення,патрони чи знеболювальне.

І звичайно ми не будемо весь час знаходиться в Сан-Пауло.Пару разів ми побуваємо в Нью-Джерсі і Панамі.

І пару слів про мульиплерее: довго там з боксу сидіти я не міг, самі розумієте чому, розкажу те що встиг звідти угледіти:

1)Уповільнення в мультіплеере: Ох як же я хотів на це подивитися,у мене в голові неукладывалось як воно собсвенно може там бути реалізоване,в кінці кінців ця перша гра в якій воно є в мультиплерее(наскільки я знаю).

Ну а релизованно воно там шикарно, час уповільнюється у всіх гравців на карті,але ваші кулі завдають більше шкоди ворогові і за вбивство в уповільненні вам дають більше "експи".Режимів гри так само кілька:від простого дефматча до режиму де пара людей выступат за Макса і Пассоса(кращий друг Макса) і хто вбиває одне з них стає ним.Свого роду цар гори.Ну це поки все, що я зміг винести з пари хвилин мультиплеєра.

Графіка,фізика і звук:

Графіка тут вище всяких похвал,деталізовано все просто чудово,море разых фарб,текстуркі не кульгають,кожна локація може похвастатся наиогромнейшим кількістю дрібних деталей, від різного сміття,до осколків скла, якихось папірців на столах або наприклад тарілок з їжею.Всі скриптові ролики так само побудовані на ігровому движку і по графіку між ними і ігровим процесом відмінностей немає взагалі.Правда не здалося що на боксі Максимонько скидається на "кінце за 2300", все як ти мыльновато було.Фізика тут так само просто шикарна, досить подивитися один раз як в уповільненні тіло поводиться коли ми його нашпиговываем свинцем і все стане ясно.Звук тут так само офігенний, під час битв грає відповідна музика, причому композиції в точності відображають ситуацію та настрій Макса,звук попадання кулі в тіло при уповільненні м'яко кажучи "доставляє", ну і звук так само не підвела,голоси такі, які треба,голос передає емоції а не звучить "скляному".

Підсумок:

10 з 10.Багато я від неї якщо чесно і не чекав,але вона перевершила всі мої очікування, буквально з першої перестрілки я зрозумів наскільки її недооцінював.Гра безсумнівно обов'язкова до проходження.Не варто забувати що це не пріквел, не сиквел а продовження гри. З другої частини минуло майже 10 років і не дивно що макс вже не бадьорий мужик а жирний, бухающий,зломлений життям озлоблений і ненавидить себе грінго.

Ну а на цьому у мене все, до нових зустрічей!

Переглядів: 285 | Рейтинг: 0.0/0