Макс Пейн 3

Ну от ми і дочекалися гучного продовження гри класу ААА+ відомої під іменем Макса Пейна!

Останнім часом було багате на продовження великих ігор. Тільки всі вони, незважаючи на всі велич своїх коренів впали мордою в бруд, після чого обурені гравці (включаючи мене) підбігли, і від образи зціпивши зуби почали жорстоко штовхати їх ногами, після чого пішли шукати кілки товстіший для розробників.

Розробкою третьої частини культової серії займалося кілька підрозділів Rockstar і під пильною увагою засіб (прабатьків серії). Перше що кинулося в очі всім на етапі розробок це зміна обстановки. Місце дії було перенесено з похмурого дощового, а часом і засніженого мегаполісу в сонячну Сан-Паулу. І це рішення не могло не викликати бурю невдоволень і суперечок з боку фанатів і звичайних гравців. Мовляв, це кінець серії, бла бла бла..., всю атмосферу вбили...., Максимко це постійний дощ і ніч, ну і тд. На думку більшості нуар це дощ, темні тони, шкіряний плащ і звичайно ж драма. Скажу відразу, це більшість помиляється, так як в сонячному Сан-Паулу нуара вистачає з лишком.

Я не буду тягнути гуму і відразу скажу свою думку про гру. Ця Гра (З великої літери) гідне продовження серії і має повне право називати себе Макс Пейн.

Сонце, блискуча лисина, і майка алкоголічка, чудово підійшли для створення потрібної атмосфери. Але про все по порядку:

«Наркотик» для очей.

Візуально гра змінилася м'яко кажучи сильно. Темні вулиці змінилися на вулиці залиті сонцем. Нам покажуть і розкішні умови життя «еліти», і брудні вулички залиті кров'ю і відчаєм решти (99%) населення. ВСЕ виглядає ЧУДОВО! Величезна кількість дрібних деталей, неймовірна опрацьованість оточення дизайнерами і звичайно ж графіка. У Rockstar не дарма їдять свій хліб. Це майстри вищого ешелону, і їх двигун відповідає їх рівню видаючи зображення дуже високої якості по всім без винятку, будь це персонажі або будівлі, всі деталізовано і красиво (спасибі дизайнерам) що від екрану не можна очей відвести. На рівнях валяється величезна кількість всякого дрібного сміття і предметів, які обробляються фізичним движком в реальному часі. Дані принади як фізичні так і графічні ми могли бачити в інших проектах Рокстар (Червоний мертвих і гта 4), Але тут це абсолютно новий рівень якості в усьому.

Тільки екшен, тільки хардкор!

, Не зменшити, не додати Відчуття від гри ОДИН в ОДИН як від другої частини Макса Пейна. Це божевільні перестрілки з неймовірно красивими кульбітами головного героя. Анімація чудова, над нею була виконана величезна робота. Щодо зброї і КУЛЬ (кулі тут справжні теж) варто сказати одне, ти відчуваєш кожен постріл і кожне влучення (спасибі технології Ейфорія), кожна перестрілка це суцільне задоволення. Тільки є одне АЛЕ ворогам теж подобатися відчувати попадання по вас, і вони роблять це майстерно. Інтелектом розробники наших ворогів явно не обділили. Все що ви чули в «щоденниках розробників» підтвердилося. Вороги оточують, ховаються, йдуть в напад, або при необхідності відступають і змінюють свою позицію.

Не щастить з жінками пощастить з пригодами на зад..цу...

Сюжет у гри виконаний на хорошому рівні, звичайно не одкровення, але цілком якісний і цікавий.

Ви є п'є......, немає....., жорстко бухающим охоронцем елітної п'ятої точки, і її оточення в Сан-Паулу. Але як це зазвичай буває, в цій точці вирішили наробити додаткових отворів, і ваша головна мета не дати цьому статися. В процесі гри будуть порятунку заручників, погоні на різних видах транспорту, попадання в засідки, польоти в уповільненому режимі на що їде до вас джип зі стріляючими солдатами, і звичайно ж багато вибухів і руйнувань. Більше про сюжет я розповідати не буду (навіщо псувати враження).

........................

Без сумніву багато почнуть розводити "базар" про те, що це вже не той макс і не так гра. АЛЕ для кожного правда своя, а у деяких вона і не одна. Одним гра не сподобатися, для інших (як і для мене) це буде той Макс якого ми чекали, ну а для третіх це буде просто чудова гра......., інша гра......., не та яку вони пам'ятали.

На мій погляд Рокстар молодці, вони зробили все правильно, і за це їм спасибі і уклін.

П. С.

Для мене в грі було два мінуси (я чіпляюся))))