Макс Пейн

Вступ

Привіт всім, це знову Okokok-людина. Сьогодні під наглядом виявиться один з найкрутіших копів, якого я знаю, це Макс Пейн. За співзвуччям і написання назва гри двояке – ім'я головного героя + максимальна біль. Скажу, що те, що ви думаєте про цій грі зовсім не важливо, тому що вона тепер є хітом ігрової індустрії, мегаэпичным екшеном, наповненим переживаннями, темними думками і музикою і до кінців пікселів просякнута нуаром. Перш ніж почати хочу сказати, що все, що написано нижче є суто індивідуальним і суб'єктивною думкою. Поїхали!

Невеличке прев'ю \ Сюжет \ Передісторія

Після вбивства дружини і дочки наркоманами головний герой гри стає агентом ОБН (відділ по боротьбі з наркотиками), його підставляють, скинувши на нього провину в смерті свого кращого друга і напарника. Тепер він один подорожує по нічному Нью-Йорку у пошуках помсти і наркотику під назвою «Валькирин», вбиваючи всіх, від дрібних шісток до ватажків банд.

Ігровий процес \ Геймплей

Весь ігровий процес побудований на ефект уповільнення часу (BulletTime), за допомогою якого можна більш ніж круто класти бандюганів просто стопками. Шкала витрати уповільнення убуває у міру використання, але її можна поповнити за рахунок вбивства. При цьому можна не тільки ходити і бігти, але ще й стрибати, вбивати в польоті, а завдяки тому, що в цей час видно, що пролітають повз них на величезній швидкості кулі, то ефект кіно відчувається на всі 100%. Відновити здоров'я можна по ходу гри з допомогою знеболювального.

Весь процес просякнутий темними думками і страшними спогадами головного героя, про смерть його близьких, його друга, всієї цієї страшної і заводящей лише в безвихідь ситуації. Саме час розібратися в тому, що ти хочеш, що буде важливо в майбутньому і зараз. Взагалі І вирішити, що далі робити. Крізь всю темряву самого себе і цього спорожнілого від усякої радості міста Максу доведеться пробратися від пониззя до вершини злочинного світу Нью-Йорка, вбити головного винного у створенні наркотику і, отже, у вбивстві його сім'ї. Тобто, це і належить вам. Повне занурення в ігровий процес вам забезпечено.

Гра сама по собі довга, цікава, захоплює цілком і повністю своєю атмосферою (хоч і дуже похмурою). Краще нічого Немає, щоб відчути все, щоб пропустити все це через себе. Особисто я перебуваю під величезним враженням від цієї гри. Я навіть би сказав, що є окремо ігри і окремо Макс Пейн.

Відеоряд \ Видосики

В даному розділі теж все не так, як у «всіх». Відео як такого в грі немає. Замість цього ви будете дивитися не анімовані нуар-комікси (озвучені), красиві, хоч і не сильно барвисті, але все ж не такі, як всі інші. Ця одна з небагатьох ігор, де саме відеоряд має не менше значення, ніж сам геймплей, так як несе в собі цю атмосферу, ці відчуття, цей нуар.

Аудіо-ряд \ Звуки \ Голоси

Тут мені все сподобалось теж, голоси як у грі, так і в коміксах дуже підходять головним і другорядним героям, без будь-яких винятків. Звуки пострілів, вибухів, хрусткий під ногами сніг і визжащие від ковзання по дорогах шини автомобілів – все чекає вас в цій грі.

Графічна начинка \ Графіка

Для тих часів (2001 рік) гра дуже порадувала своєю графікою, те, що в принципі все було на висоті, ніяких глюків з текстурами рівнів, зависання незрозуміло яким чином – нічого цього не було, це добротно зроблений проект, який не дарма отримав таку любов. А про BulletTime я взагалі мовчу.

Штучний інтелект \ Мозкова начинка

Вороги бувають в основному з приятелями по зброї, стадами, достатньо розумні, їх набагато важче вбити, ніж вас. Але є одна фішка – якщо ви часто вмираєте, то комп'ютер автоматично збільшує опірність кулям, робить ворогів менш влучними. Цей же ефект є і навпаки. Так що система інтелекту розумна, навіть дуже.

Зброя \ Ружбайки

По ходу гри вам буде доступно наступне зброю – обрізок труби, бейсбольна біта, Берета, Пустельний орел, рушниці, обріз, помпову рушницю, інграм, автомат, гранатомет, снайперська гвинтівка, граната, коктейль Молотова.

Берета – основний пістолет у грі, по ходу гри можна буде взяти в кожну руку по одній.

Пустельний орел – пістолет тільки для однієї руки, володіє більшою потужністю, ніж Берета, але меншою кількістю зарядів.

Дробовик – многозарядный, з рухомим цівкою. Володіє великою потужністю, але придатний лише для ближнього бою.

Обріз – те ж, що і дробовик, тільки стріляє відразу з двох стволів. Велика забійна сила, навіть більше дробовика (завдяки двом стовбурах), але знову ж таки лише для ближнього бою.

Помпова рушниця – рушниця для ближнього і середнього бою з середньої забійною силою.

Інграм – пістолет-кулемет, схожий на УЗД, має трохи зарядів в обоймі. До жаху скорострелен і до смерті небезпечний. З-за своєї віддачі хороший лише для ближнього бою.

Автомат – він же М-16 подобу, вогню висока швидкість, хороша вогнева міць. На будь-яких дистанціях працює без збоїв.

Гранатомет – зброя бронебійна. Величезна забійна сила, для середнього бою.

Снайперська гвинтівка – гвинтівка для далекого бою, без віддачі, велика забійна сила і середня швидкість атаки.

Висновок

Ця гра – одна з небагатьох, які є справжніми легендами ігрової індустрії, щоб ви не думали. Мало є на світі цьому людей, які її не знають або не грали хоча б. Гра зроблена на всі свої 10 з 10, заслуговує цієї оцінки, навіть не сумнівайтеся. Хоча, це справа кожного, але те, що вона визнана хітом – говорить багато чого. Дякую, що були зі мною, дочитали до кінця. З вами в черговий раз був я, Okokok-людина, побачимося в реальному та віртуальному. Поки!

Переглядів: 247 | Рейтинг: 0.0/0