Batman: Аркхем Сіті

У 2009 вийшла чудова гра Batman: Аркхем Асилум, нічого доброго я від неї не чекав, так як хороших ігор про супергероїв замало. Але все-таки я її купив... і був здивований. Відмінний сюжет, хороша бойова система і геймплей взагалі, пристойна графіка і т. д. Після цієї гри номером один у моєму списку улюблених супергеровев став бетмен.

Через деякий час була анонсована Batman: Аркхем Сіті. Чув Я, що в грі буде дуже багато супергероїв і суперлиходіїв, і думав, що нічого доброго з цього не вийде, але у Rocksteday вийшло цілком логічно пояснити, чому в грі стільки героїв. До того ж я думав, що гра виявиться "тієї ж хренью", але і цього не сталося... начебто.

Мер Готема - Квінсі Шарп, колишній директор психологічної лікарні, створює в місті спеціальний район, обнесений стіною величезною, під назвою Аркхем Сіті, куди поміщає всіх лиходіїв і психів з лікарні Аркхем. Керівником цього району стає Хьюго Стрендж - давній ворог бетмена. Проходить рік, Брюс Уейн (бетмен) потрапляє в Аркхем Сіті. Виявляється, Хьюго Стрендж знає, що Брюс - бетмен. Хьюго збирається активувати Протокол 10, бетмену належить дізнатися, що це таке і запобігти його.

Як я вже написав, у грі багато супергероїв і суперлиходіїв, але розробники пояснюють нам навіщо вони тут. Жінка-кішка збирається вкрасти коштовності, Бейн знищити ТИТАН, Пінгвін, Джокер і Дволикий борються за сфери впливу в районі і т. д. загалом, немає нічого зайвого. Та й сюжет досить цікавий, він дивує, у мене жодного разу не виникло бажання пропустити який-небудь діалог або ролик. А кінцівка гри, мені здається, просто приголомшлива.

Графіка з часів Аркхем сильно не змінилася, але тут нам пропонують величезний місто і він відмінно виглядає, з висоти пташиного польоту навіть трохи красиво. Та й персонажі добре промальовані, але є деяке відчуття ніби вони пластикові. Коротше, графіка на рівні.

Озвучка

Озвучка цілком порадувала, голоси підібрані ідеально, та й гра акторів не погана. Я дуже радий, що російські локалізатори не дісталися до озвучування гри. На рахунок музики не знаю, що сказати, так як просто її не помітив.

Бойова система

Бойова система змінилася, не сказати, що кардинально, але змінилася. Тепер ми можемо використовувати гаджети в бою, наприклад, нанести вибуховий гель на супротивника. Можемо на льоту взяти предмет і кинути його в супротивника, наприклад, у нас кинули якийсь ящик, ми ловимо його і кидаємо назад у ворога. Так само тепер можна вдарити одразу кілька супротивників. З'явилися і нові види ворогів, проти яких потрібно застосовувати особливу тактику: супротивники з ножами, з щитами і в броні важкою. Взагалі, бойова система мені дуже подобається, вона проста в освоєнні: б'ємо однією кнопкою, контратакуем іншого. Мені весь час хотілося зібрати побільше ворогів і красиво розправитися з ними. Я навіть не можу вирішити для себе, де бойова система краще? В Кредо вбивці або в Батмане?

Стелс

Стелс просто відмінний, за всю гру я жодного разу не упустив можливості вбити ворога "по-тихому". Все-таки підвісити негідника верх ногами, або підірвати стіну, повз яку проходить негідник, після чого його засипле, так здорово. Взагалі, стелс не змінився, ми всі так само ховаються в тіні і чекати зручного моменту, щоб вирубати ворога. І коли ми знешкоджуємо супротивника, до нього тут же збігаються його товариші, щоб перевірити, що з ним.

Додаткові завдання

Додаткові завдання полягають у розслідуванні вбивств, знищення цестерн і розгадування загадок. У мене не виникало питання, а навіщо я їх виконую? Все, як би, обґрунтовано, ми знаємо, навіщо ми виконуємо те чи інше завдання. І, мабуть, всі завдання затягують, як тільки у мене з'являлася можливість, я одразу втік виконувати завдання, щоб дізнатися, хто скоїв вбивство. Розслідування вбивств - моя улюблена частина гри, ми скануємо докази і з кожним завданням наближаємося до розгадки, насправді відчуваєш себе детективом. І якщо в лікарні Аркхем, ми шукали знаки Ридлера не зрозуміло навіщо, то тут у нас з'являється конкретна мета - врятувати заручників.

Планування

Нам надано цілий місто, зрозуміло, ми повинні за нього переміщатися. Для цього у нас є плащ, бетмен стрибає з будь-якої будівлі, розкриває свій плащ і... летить, якщо бетмен починає зниженна, можна "пірнути" і набрати висоту. До того ж є посилений гак, який значно подовжує час польоту. Можна просто пролетіти весь місто і жодного разу не приземлитися. Знову ж таки, дуже круто.

Гаджети

По проходженню гри ми отримуємо нові гаджети, але протягом усієї гри використовуємо їх мало, а в бою вони практично не потрібні.

Прокачування персонажів

За перемогу над ворогами ми отримуємо окуляри, які можна витратити на поліпшення броні, гаджетів і бойових прийомів. Наприклад, можна збільшити кількість здоров'я, збільшення радіусу дії дешифратора і т. д. Однак, у мене виникала потреба поліпшити тільки здоров'я, а на інші поліпшення я не звертав уваги.

Жінка-кішка

В грі нам дадуть можливість пограти за жінку-кішку. По-своєму Вона б'ється, у неї інший стиль стелса і у неї теж є якісь гаджети. Вона завдає удари швидше бетмена, тому бій проходить більш динамічніше. Стелс найчастіше проходить так: жінка-кішка стрибає на стелю і коли під нею проходить противник, вона стрибає на нього або починає душити ногами. Її гаджетами я не користувався взагалі.

Не можу нічого написати про Робіна і Найтвинге, так як не грав за них.

Batman: Аркхем Сіті вдалося не просто вийти на рівень в Arkham Asulym, але й перевершити її, чого я не очікував. Це відмінна гра, яка затягне вас до тих пір, поки ви її не пройдете. Безумовно І, Batman: Аркхем Сіті - найкраща гра про супергероя. Думаю, у неї повинен пограти кожен. Моя оцінка: 9 балів.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 12.11.2017
Переглядів: 229 | Рейтинг: 0.0/0