Batman: Аркхем Сіті

Багато хто знає, що 2 роки тому нікому не відома британська rocksteady все-студій випустила чудового Batman: Аркхем Asylim, яка буквально відразу ж стала шедевром. І незабаром анонсувавши нову частину гри про героя в латексі, у rocksteady сама собі викопала яму. Адже якщо новий проект не стане краще своєї попередниці хоча б в 2 рази, то брити назавжди приречуть себе на створення нових частин ігор про Бетмена, як це зараз відбувається з Людиною -Павуком. Але як і з Аркхем Asylim ми помилялися.

Ти не думав що буде з тобою, коли я помру?

Сюжет починається з того, що Брюс Уейн (він же Бетмен) виступає на прес-конфиренции, на якій вимагає закриття Аркхем Сіті, величезного ділянки Готема в який звезли весь набрід злочинного світу цього "чудового" містечка, за наказом новоспеченого мера Квінсі Шарпа. І на цій конфиренции, абсолютно нахабним способом невідомі озброєні люди хапають містера Уейна і кидають за стіни вищеописаного Аркхем Сіті. Але перед тим як там опинитися, ми прокидаємося прикутим до стільця в кабінеті Хьюго Стрейнджа, який виявляється знає таємницю Бетмена, і якщо той буде йому заважати у виконанні Протоколу 10, професор розповість усім подробиці другої життя Бетмена. Як тільки ми опиняємося у в'язниці відразу ж потрапляємо в руки до Пінгвінові і його хлопцям, але досить скоро звільняємося надягаємо карнавальний костюм і починаємо веселощі.

По ходу гри нам треба довідатися, що ж таке цей Протокол 10, врятувати купу життів (в тому числі і свою), зустрітися з багатьма лиходіями, серед яких знайомий по першій частині веселун Джокер, від жартів якого помре не один десяток людей, містер Фриз, 'з Ра аль Гул притулок якого нам доведеться відвідати щоб врятувати свою шкуру, симпатяжка Дволикий і багато інших.

Семеро одного не б'ють

Геймплей гри не сильно змінився: все та ж шикарна бойова система, яку доповнили новими прийомами, додалося декілька гаджетів в числі яких гармата стріляє електричними розрядами, покращений секвенатор коду. Стелс режим як завжди на висоті. Але головне нововведення гри не в цьому. Нам нарешті дали пограти за неймовірну Жінку-Кішку!!

Грати за кішечку дуже класно. Вона чудово рухається, чудово згортає ворогам шиї, та й вона просто прекрасна. Після неї грати за танкообразного Бетмена вже не хочеться. Одна проблема її надто мало. З її харизмою, вона гідна окремої гри.

Місто моєї мрії.

Несморя на застарілу начинку гри у вигляді движку Unreal 3.5, автори видавили з крихти соки всі ігри, та при тому з такою силою, що вона виглядає так, як ніби її зробили на якому-небудь cryengine 3. в Коли летиш від однієї точки ігрового світу (який, до речі, в 5 разів більше того, що було в першій частині) до іншого, мимоволі залазити куди-небудь вище і просто милуєшся краєвидами. А власники крутих ПК зможуть насолодитися підтримкою технології DirectX 11 і останньої версії PhysX на котрий працює просто відмінно. До того ж Аркхем Сіті може похвалитися відмінним звуком, який на 5 з плюсом передає атмосферу гри.

Вердикт

Batman: Аркхем Сіті можна ще довго описувати, шукати плюси і мінуси (котрі в ірі практично відсутні), але скільки не громозди слів стає зрозуміло, що описати таку масштабну у всіх сенсах гру неможливо, краще пограти і зрозуміти, що краще гри ніж Batman: Аркхем Сіті в цьому році не було. Я дарую свої авацій rocksteady все і сподіваюся, що наступний їхній проект буде крутіше Аркхем Сіті настільки як вона стала крутіше і Arkham Asylim.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 11.11.2017
Переглядів: 205 | Рейтинг: 0.0/0