Batman: Arkham City

- Ти зламав спину, тобі серце зламали, гроші з рахунків зникли, та тебе ножем штрикнули, чол!
Чому ти ще дихаєш? Хоча... Стоп, неважливо. Я, я знаю, що ти скажеш...
-тому що я БЕТМЕН!!

"КСЗФ Темний лицар: відродження легенди" Діалог Супермена і Бетмена.

Ця фраза якнайкраще характеризує гру. Почасти, саме собою. Бетмен потрапляє в різні халепи, але йому вдається якимось чином з них виходити, напевно, просто тому що він Бетмен. А інакше він не може. Привіт, мій любий читачу, радий, що ти зайшов. Проблематично писати огляд на гру, коли на неї вже близько десяти інших, але все ж спробую, т. до. мені дико сподобався цей шедевр ігро-супергеройським індустрії.Відразу обмовлюся, що в попередню частину про психлікарні не грав, так що всі враження ґрунтувалися саме на цій частині, та я придбав відразу видання року, так що, якщо я бовкнув зайвого, знайте. Ну і я ще під враженням.

Початок почав

Не думаю, що є ті, хто не знають цього хлопця, але все ж коротко розповім, раптом хто забув. Історій становлення Брюса Бетменом вагон і маленький візок, але основи скрізь одні. Уэйны були дуже багатою родиною. Одного разу, повертаючись з театру на них напали. Батьки Брюса були вбиті, і єдиною дорогою йому людиною став Альфред - дворецький. Маленькому Брюсу запам'ятався образ, налякав одного разу його самого - образ кажана у темряві. Коли він виріс, то вирішив використовувати його для боротьби із злочинністю.Він став прекрасним детективом, володіння бойовими мистецтвами, але ніколи не вбивав ворогів і завів зв'язку з деким, для того, щоб використовувати сучасні технології проти ворогів і бути в курсі подій...

Дуже короткий зміст попередньої серії

Скажу пару слів про першої частини. Дія там відбувалося в психлікарні імені Амадея Аркхем. Оскільки більшість ворогів Бэтса поїхали, то там він зустріне багато знайомих, і Джокера у головній ролі. Він його перемагає (хто б сумнівався). Джокер сильно слабшає і завісу.

Наші дні

Весь Готтем говорить тільки про одне - тюрма Аркхем Сіті. Само собою, народ в жаху, хоч і офіційно у злочинців немає можливості потрапити в сам Готтем. До речі, Аркхем Сіті - занедбані райони Готтема. Ну так ось. Все починається з галасливою прес-конференції, на якій Брюс виступить проти міста - тюрми. Нічого не віщувало біди, як бійці підрозділу ТАЙГЕР (стежать за порядком у Аркхеме, якщо це можна так назвати) схоплюють Брюса на очах у десятка репортерів і доставляють його в прямо туди.Прокидається він вже зв'язаний, в темній кімнаті з Хьюго Стренджем в ролі господаря кімнати, а за сумісництвом і всій в'язниці. Доктор знає, що ми - Бетмен, лякає нас якимось протоколом 10, після якого він стане ще більш великим, ніж Бетс. Перед входом в справжнє пекло на Землі, Брюс зустрічає ще двох ув'язнених. На гопників не схожі, на психів - теж. За що вони тут?.. Гаразд, відволіклися. По прибуттю нас тепло зустрічає наш добрий знайомий - Кобблппот (Пінгвін) і його хлопці. Нам вдається втекти.Забираємося на будівлю Ейс Кемікалс (!), куди Альфред скинув нам костюм, і йдемо дізнаватися, що це за протокол 10, і взагалі що за чортівня твориться в Аркхем Сіті... Відразу скажу, що сюжет тут просто блискучий. Багато разів він буде не що, щоб повертати, а просто переміщуватися в іншу сторону. Завжди різко, завжди крупно. Несподівані і закручені ситуації і зустрічі з персонажами гарантовані. І просто епічна розв'язка, хоча про цьому аспекті нижче.

Сюжет проходиться двома персонажами - самим Бэтсом і жінкою - кішкою. Не сказати, що стиль гри особливо відрізняється, але деяка різниця є. У кішки, наприклад, ні плаща, тому парити вона не могьоть. Та й набір причандалів у них різний. Сама гра представляє з себе экэшн від третьої особи, підкласу "хороший хлопець б'є армаду поганих голими руками". Відразу скажу, що управління тут чудне, ніяких заморочок. ЛКМ - удар, ПКМ - контрудар. Пристрої вибираються як в шутерах - цифрами. Ну, давайте про все по-порядку.

Бої

Як я вже сказав, для бою тут достатньо двох кнопок, управління в сторони і хорошої реакції. Фіг його знає, як рокстеди вдалося зробити таку здоровскую систему, але якщо ворогів 10+, то бої виглядають динамічніше і видовищною, ніж у деяких слешерах, можливо, це через реалістичність боїв. У Бэтса купа всяких штучок. А ні, правильно бет-штучок. З часом можна здорово навчитися ними користуватися, і особисто я вже не розумію, як я раніше без них бився. Тут тобі і бэторанг, і трос, і вибухає гель, електрошокер, і навіть заморожують гранати (вгадай, чий презент).З ними бої стають ще більш видовищною і різноманітніше. Чим крутіше бій ( різні прийоми, використання предметів, оберти), тим більше нам нараховується досвіду. З отриманням кожного рівня можна придбати який ні будь крутий прийом (у кожного перса вони свої), або ж агрегат. В міру просто, у міру зручно, в міру круто. Тут же згадаю про ворогів. Хоч нам і протистоять люди, вони можуть бути по-різному екіпіровані. Хтось кулаками, хтось электродубинами. Примудряються навіть використовувати щити і легку броню.Так само є Титани - здорові перекачені хлопці, які з'являються тільки в сюжетних місцях (вгадай на чиєму "зілля" вони сидять). До кожного типу потрібна своя тактика. Скажу чесно, спочатку лякався скупчень по 10 бандитів, потім змішаних груп, потім боявся, якщо на горизонті був титан, а згодом призвичаївся і сам кличу їх на чай. Ну є ще пара наших співвітчизників, але про них я промовчу. Є ще стелс елементи, які так само не викликають особливого геморра. І на останок зазначу, що тут немає такої штуки, як в assasin's Creed - поки б'єш одного, інші стоять і дивляться.На тебе можуть напасти одночасно троє-четверо гадів, тобто якщо ти успішно ухилився від біжить на тебе парочки і зараз скручиваешь їм руки, то це не значить, що ніхто в цей момент не дасть тобі копняка, або ще що не будь. Тільки ти встигнеш скрутити одних, так вже на тебе біжать інші.

Пересування

Нам доведеться багато пересуватися по відносно великим відкритого світу, і тут гра знову радує. Для спокійного переміщення нам достатньо лише - плащ - крила, трос. І все. Система дуже зручна і не набридає. Трос хапається за все і далеко. Якщо ж побачив злочинця, то можна прямо з льоту познайомити його особа з розміром своєї ноги. Або ж скинути з даху, якщо повис. Одним словом, якщо ти знаходишся в, так би мовити, активному пересуванні (політ, лебідка, біг), то нічого не заважає тобі з цього ж положення атакувати гада, або пробити стіну.Варто згадати, що Брюс, як у відкритому бою, так і в стелс режимі використовує обстановку - може головою об стіну вдарити, може об перила, може заламати гада, теж використовуючи стіну. Якщо сидиш на горгулье, то навіть можна просто знести ворога, а можна підвісити його. Про як. Че то мене знову в боївку занесло. Про це реально можна довго розповідати, але основи я вже пояснив.

Режим детектива

Не забуваємо, що Брюс чудовий детектив і далеко не все, що відбувається в Аркхем можна зрозуміти неозброєним оком. Тут-то нам і допомагає режим детектива. Він допоможе нам, як і в бою, так і в розслідуваннях. Він позначить пастки, покаже озброєний чи ворог, відзначить активні предмети і пристосування Загадочника, його інформаторів, яких потрібно допитати, щоб довідатися де секрети і т. д. В розслідуваннях він вражає уяву. Він допомагає виявити слід з крові, вивіряє траєкторію польоту кулі і ще багато чого.Дуже зручна річ, у цьому режимі зору особисто я провів майже стільки ж часу, скільки в звичайному.

Світ Аркхем Сіті

З ігрової точки зору

Аркхем не особливо великий, але все ж тут є де розгулятися. Секрети Загадочника, другорядні завдання розслідування та ще дещо. Крім основного сюжету тут точно є чим зайнятися! Однозначно радують другорядні квести. Нам доведеться шукати. Вбивцю, докази, телефони і т. д. З кожним персонажем пов'язана своя гілка. Бейн просить знайти контейнери Титану і знищити, Фриз просить знайти дружину. Маніяк Зсасз не дає спокою, і ще купа гадів. І знову ж, способи пошуку відрізняються. Якщо ж для пошуку Зсазса ми повинні мчати через все місто до телефону і потім відстежувати, звідки ведеться дзвінок, то для пошуку Дэдшота ми повинні знаходити його жертв, сканувати докази і місця злочину.Все це дико радує, і ти реально відчуваєш себе детективом, який сів паразита на хвіст. І ти просто хочеш, так хочеш знайти гада за доказів і, нарешті, зловити його. Давайте так. Давайте забудемо рольовики, а тепер давайте згадаємо подібного роду гри з ЦІКАВИМИ та РІЗНОМАНІТНИМИ другорядними завданнями. Ось, ось. Про Загадочника і його задачки я взагалі мовчу. І тут же згадаю про босів. Знову ж таки, кожен бос – щось своє. Фриз, так взагалі вище всяких похвал. Після кожної нашої несподіваної атаки він робить з костюмом якісь махінації, і цей спосіб тепер не діє.Доводиться вистрибувати з вентиляції, хапати його зверху, знизу, ще купа всього. Ну і поворот сюжету після кожного боса додається. Ну і купа секретів і тренувань, в яких ти зможеш показати свої навички польотів.

З точки зору атмосферності

Місце для психів і маніяків, простих вбивць і злочинних геніїв. Аркхем похмурий, навіть одпі тут не світять, а просто пояскравіше цегляних стін. Тужлива музика, постійні крики і постріли доповнюють ефект. Сильніше атмосфера безвиході, як мені здається, передавалася тільки в сталкерской Зоні. І величезна Місяць, як фінальний штрих, завершує картину. У місті правлять 3 угруповання - Джокера, Пінгвіна і Дволикого. Прикиди банд, само собою, різні. Ми зустрівши, як і знайомих кожному злочинних геніїв, так і маловідомих персонажів, таких, як Капелюшник, Глиноликий, Зсазс та інші.На кожного є біографія (навіть Альфреда), завдяки якій можна дізнатися про персонажа більше. І повинен відзначити, що кожен з них, КОЖЕН наділений своїм характером. Голос, манера говорити, звички, жести, все це створює атмосферу реальності. Серйозна і стримана Плющ і спраглий помсти Пінгвін - кожен зі своїм унікальним характером. За колоритних персонажів хочеться сказати особливе "спасибі". Після першої ж розмови з Зсасзом, по голосу, ми можемо зрозуміти, якою він. Дерганный, неврівноважений божевільний, який вважає себе чимось більшим. Джокер взагалі окрема розмова.Так, він не такий, який вийшов у покійного Хіта Леджера. Тут він живинький, стрибучий, постійно кривляється і сміється і так само сипле запам'ятовуються фразочками. Міміка героїв, до речі, теж радує. Одним словом, місто здається живим і не крутиться навколо героя.

Якщо вам мало сюжету...

Крім основної сюжетної лінії нам надають ще купу різних режимів для ненаситних і хардкорщиків.

Нова гра +

Поширений нині в іграх елемент. Сам після проходження сюжету почав проходити його, і на даний момент поки в ньому. Від звичайного він відрізняється збільшеним рівнем складності (більш сильні вороги на ранніх етапах, не показаний індикатор, коли потрібно активувати контрудар, доводиться самому вивіряти момент і т. д.), доступні відразу всі бет-причендалы і ще дещо-які махінації з секретами.

Випробування

Хо, хо, тут ціла купа випробувань. Від простого мордобою, де треба набрати потрібну кількість очок, до стелс місій і різних міні-місій. Хардкорщиков саме те. До речі! Ці режими можна проходити на вибір - Бетменом, Кішкою, Робіном, або Найтвингом. В принципі перси, як я вже говорив, не сильно відрізняються (пристосування, посилені комбо). До речі, радує анімація персонажів - у кожного свої способи викрутитися з одою і тієї ж ситуації. Якщо Робін просто відвернеться і вдарить гадів палицею, то Кішка зробить цілу гімнастичну програму.

Разом

Гра просто шикарна. по мірі написання огляду думав до чого можна причепитися, але так толком і не придумав. Хіба тільки, що вона працює від системи Games for Windows LIFE, з якою у багатьох на території країн СНД напружені відносини, в тому числі і у мене, але цього разу система не підвела. А от у друга виникли проблеми і зважилися лише нещодавно. І немає російської озвучки, тільки субтитри. Ще до мінусів можна приписати деякі головоломки Загадочника. Спочатку взагалі не зрозуміло що з ними длеать і взагалі що це таке.А коли разбешья дратує інший момент - задачки, пов'язані з радіокерованим бетарангом. Складний у зверненні предмет. Особливо бісить, коли рази з 15 вдало проліз в потрібну щілинку (навіть з уповільненням), а туди взагалі не треба було. З мінусів, мабуть, все. Тут же згадаю про кінематографічності гри. Сцени поставлені просто шикарно. Класний сюжет подається просто суперскими відеовставками. Не покидає відчуття, ніби переглядаєш фільм. Особисто я наробив купу скріншотів гри і один краше іншого.Особливо запам'яталися моменти, коли Брюс був при смерті, і у нього була галюцинація, у вигляді кличуть до себе його батьків. А момент, коли перед останнім боєм він входить в кінозал, на екрані якого застиг кадр "Терор. кінець фільму" просто виносить. Та й по ходу сюжету Брюс отримує каліцтва, а костюм рветься і пробивається. Задрипаность героя до кінця гри теж символічно виглядає. Саме такі дрібниці роблять цю гру незабутньою. Видовищність, інтрига, азарт, адреналін, драматизм - це далеко не все, що є в цьому шедеврі.Вона похмура й жорстка, перед нами справжній Бетмен, якого не варто показувати дітям. У грі купа цікавих сюрпризів, які сподобаються фанатам коміксу. Я ще довго можу хвалить цю гру, але пора вже закінчувати. Дякую за увагу.

Переглядів: 224 | Рейтинг: 0.0/0