Batman: Arkham Asylum

Здраствуйте. Поки однокласники гуляють в парку, я пишу цей огляд. Сьогодні ми з вами поговоримо про Batman: Аркхем Асилум . Повинен відразу попередити, що не є особливим фаната Бетмена, хоча і волію його Паутиноголовому...

Про те як усе було

Все з того, що наш легендарний герой, людина кажан, везе джокера у бетмобілі. Вони направляються в псих-лікарні Аркхем.

Для спарвки. От не варто вважати, що Аркхем - це така шпитальці, яка обгороджена забориком. Це цілий острів, зі складним рельєфом. На ньому розкинулося будівель 5. Всі вони є своєрідними локаціями, на яких Бетмена доведеться битися з отпетыми психами, які за совместитльству і опаснеешие злочинці. Насправді Аркхем на стільки великий, що у Бетмена є навіть своя, закинута печера. В ній вам доведеться отримувати нові гаджети і разочок навіть рятувати.

Головне, що печера з'єднані з катакомбами. Там ховається Кілер Крок, який представляє з себе величезну ящероподобное істота. Тобто з хвостом і кігтями. Він спробує вас навіть вбити, але Бетмен з будь передряки викрутиться. (У мене російської версії немає. Так що я буду все називати своїми іменами). Є будівля інтенсивної терапії Ще тут, ботанічний сад, а гед є ботаніка. там і плющ. Так сюжет такий, що дівчина, на ім'я Плющ спробує нацькувати на вас "своїх гарненьких діток" з шипами і рухомими корінням... Що за маячня? А ви сприймаєте рослина, як справжню загрозу і спочатку тікаєте, а потім повертаєтеся, щоб її ліквідувати. От цікаво те, що коли Плющ початку злодействовать в Аркхэмэ, то у всіх куточках осторва почали рости всякі докучливі рослини. Мета, колторых вас убити, отруївши отрутою. Це залік дизайнерам локацій. У них добре вийшло передати атмосферу.

В одному з будинків ховався Скейркроу або по-російськи Жахалка. Це що ще за Жахалка? Страховищем його назвав би Я, якби був локализатором, але їх рішення - закон. Суть в тому, що у Лякалки на пальцях шприци, які напонены незрозумілою гидотою, яка кілька разів у Бетмена викликала помутніння розуму. наприклад, в грі присутній момент, в якому Бетмен прогулюється коридором такий. Никаго не чіпає. І тут бац! Коридор раптом здається нескінченним і починає перетворюватися на вулицю, на якій були вбиті батьки Брюса Вэйна (Бетмена). Бетмен такий перетворюється на 60 секунд в малнького хлопчика і починає плакати у тропів своїх батьків. Жах... найголовніше. що це ніяка не сцена (перекрутити не можна), а частина геймплэя. Страшна, але потрібна. Це мене в грі і зачепило з самого початку. Не пам'ятаєте? Адже навіть на початку гри вам довелося супроводжувати Джокера в камеру. Це дуже круто зроблено.

Вообщем Так. Джокер тікає і Бетмен залишається з носом. Протягом гри вам доведеться намагатися врятувати Готтем сіті і зловити Джокера з усією його компанією. Але от не завдання. Джокер совметсно з Пугалкой придумує незрозумілий газ. Начебто, він називався Титан. Його, до речі, зазнали і на Бэйне, який розбушувався і ледь не убив Бетмена. Так ось їм Джокер накачує ув'язнених і ті стають супер сильними. Вже на першій місії ви зустрічаєте одного такого. Так "титан" поки ще недосконалий і супер війни стають краще і краще, протягом всієї гри. Тут заслуга Плюща. З її допомогою рослин у Джокера вийшло зробити своїх солдатів куди сильніше швидше. Так ми дійшли до бійки... Але стривайте. Все закінчується тим, що Бетмен всю свиту Джокера "знищує", а той себе накачує "титианом" і починає намагатися вбити Бетмена. Але Бетмена використовуючи свої гаджети та особливі бойові прийоми його перемагає.

Сюжет дуже добре продуманий і заслуговує похвал!

Мордобій

Тут він заліковий!!! Кількість комбо. які може використовувати дуже велику Бетман. Тут тобі і блоки, захоплення в. Дуже мудро придумана схема битви. Тиснеш кнопку Бетмен і б'є. Таким чином він намагається вивести супротивника з бойової готовності. Ворог починає своєрідно погойдуватися. У цей момент ви наносите вирішальний удар, який остаточно вирубує противника. Мені подобається те, що є прийоми, які відразу можуть вивести його з себе. можна так щедро роздавати стусани, а можна відразу буквально в 2 дії збити ворога з ніг. А коли набираєте більше 10 комбо, то Бетмен буквально божеволіє і починає битися просто ідеально. Носиться від одного супротивника до іншого і всіх збиває з ніг!

Але ось сюрприз. Вам належить битися і з озброєними противниками. Є ті, що з автоматами, снайперськими гвинтівками, ну і з дробовиками. І тут вам треба вдатися до стелс проходження. Воно продумано також просто ідеально. Ви можете відразу непомітно збивати ворогів бэтарангами (штуки, які зазвичай бросат Бетмен), а потім нанести вирішальний удар, або підкрадатися до ворогів ззаду і швидко їх душити. Способів багато. Ви можете ні за що не турбуватися, поки знаходитесь в тіні, але як ви виходите з неї, так починається у ворогів паніка і вас накриває свинцевим градом. Тому не варто геройствувати і все робити по-тихому. Для цього передбачені статуї гаргулій. При частому перемещанием між ними вас втратить увазі. З них також можна просать бэтаранги і зістрибувати на супротивників, рубаючи їх. Також є численні ходи венциализационные, за якими теж можна легко переміщатися.

К-ть гаджетів, що теж радує. Наприклад, є поліпшення завдяки якому можна одночасно бростаь відразу 3 бэтаранга. Є вибуховою гель, який можна завдати, а потім підірвати. Є також невеликий пристрій, изпользуя яку можна зламувати закриті двері або перегороджують шлях силові поля. Ціла місія присвячена навчанню використання цього пристрою. Управлеямый бэтаранг, взагалі, просто нереальна річ. Звичайно управління ним погано зроблено, але все ж вещб хороша. Є так званий "бэтклоу". Він допоможе вам виривати винтилиационные решітки, по яких вам припадають довго лазити. Ці решітки знаходяться далеко від вас, також він дозволяє просто захоплювати супротивників і до себе притягувати їх. Вообщем теж корисна річ! так Бетмен дуже добре зібраний і готовий до бою.

Бійки та сторона дії в грі просто ідеально. Брат - огоромный поутиноголового фанат - каже, що ця гра краще, ніж будь-яка з серії Людина-Павук. У мене така ж думка. Все дуже видовищно і красиво!

Тема достовірності самої гри

В іграх того жанру буває біографії всіх персонажів, задействанных в основної лінії сюжету. Інша справа, як це зроблено і оформлене. Так ось в цій грі з біографіями персонажів все просто ідеально. Пройшовши гру, ви будете мати бувально енциклопедичними знаннями про всесвіту Бетмена. тут є інформація про всіх персонажів. Наприклад, Пінгвіна (лиходій), в грі немає, але є його біографія. Щоб її розблокувати треба відповідати на питання Загадочника, що дуже цікаво. В біографіях розповідається все про походження і першому появу персонажа. Дається також характеристика і ряд записів інтерв'ю злочинців лікарям Аркхем. Так слухаючи ці записи можна дізнатися багато нового, але їх дуже складено збирати, адже плівки із записами розкидані по всьому Аркхэму.

Несподівано на чистатату рації Бетмена з'являється Загадочник (Риддлер), який питає у вас щось про портрет. Ви такий підходите до портрета і тиснете кнопку. яка відповідає за Режим детектива" (у мене "х"). І вам повідомляється, що ви дали правильну відповідь. Таких загадок величезна безліч. Для кожної локації свої. Відповідаючи на них вам даються різні бонуси. Від поліпшень до біографій дійових осіб. Це дуже добре придумано.

У грі також є 3д моделі персонажів, які можна вивчити з усіх боків. Їх дуже складно розблокувати однак.

Гра не виходить за рамки оповіді всі обсаллютно достовірно.

Оформлення

Графіка і звук на висоті. Тут движок від движка Unreal і гра просто літає на ньому. У мене на i3 і на максах гра дуже навіть тягне! Прорисова навколишнього світу просто вражає. Будь-яке місце, в котороле реально потрапити обставлено унікальною меблями. Скрізь панує атмосфера сташной боьницы. Реально страшно прогулюватися по коридорах, в яких всі перевурнуто. Дизайн кожного місця в грі унікальний. Мені здається, що у художників повинна бути передозування творчістю від таой колосальної роботи.

Так що все оформлено бездоганно.

Графіка і звук

Цього розділу я не дуже хочу посвещать 3 абзацу, але скажу, що звуковий супровід просто зовсім. звідусіль доносяться стогони пацієнтів тощо. На вулиці чути вітер. Всюди розмовляють бандити! Музика також шикарно підібрана. А що стосується графіки, то я скажу, що вона також на висоті. І мабуть на цьому закінчу цей розділ.

За звук і графіку варто поручитися.

Враження

Завжди залишається гарне враження Від гри. Все добре продумано. Сюжет фільмів і коміксів Гра не перекреслює, а розповідає свою історію. Це велика рідкість для подібної гри. Тому до неї варто пограти.