Assassin's Creed: Revelations

Ам-казам ребятушки! Ми ж все пробачили слабкість Ubisoft в Монреалі, коли вони випустили аддон в Brotherhood і видали її за повноцінну гру, так? Після цього всі очікували повноцінну третю частину, але тут же отримали стусана по ребрах. "Юбики" знову надумали випустити аддон. Як не почати обурюватися, згадуючи досвід, не скажу якої гри, яка просто брала гроші з споживача, але нічого нового гравцеві не надавала. Але обережність іноді буває зайвою, достатньо лише не чекати від проекту чогось захмарного, і прийняти його таким, який є. Одкровення відноситься до такого типу ігор, вихід яких змушує насторожитися, але без них просто не обійтися. Огляд дає лише поверхове враження, що ж, приступимо до розкриття.

Гідний догляд.

Знову ж таки, я не буду розповідати чим скінчився Братство, скажу лише те, що "Яблуко Едему" успішно перейшло в руки Еціо і він не розлучається з ним до фіналу. Та й взагалі, розповім я вам тільки основи сюжету, бо ознайомитися з останніми пригодами Еціо варто кожному. З Дезмондом справи йдуть трохи гірше, він опинився в ув'язненні власного розуму, але все ще міг поступово черпати спогади з надр генетичної пам'яті предків, і в ролі предка знову виступає Еціо. Історія Дезмонда місцями цікава, але в Одкровенні він займає друге місце, адже в цій грі ми нарешті побачимо, як Еціо відійде від справ і дозволить, нарешті, собі пожити в своє задоволення. І давно пора, адже голова Братства вже досить старий, але в той час як у решти в цьому віці спина не розгинається, наш герой жваво скаче по дахах і вбиває на благо великої мети.

Отже, все що вам потрібно знати про сюжеті, це те, що Еціо прибуває в Константинополь, залишивши сім'ю в Італії. Там його зустрічають лагідніше, ніж припускав він сам, адже Еціо став легендою серед асасинів у всіх місцях планети, де вони є. Все, цього достатньо. Зрозумійте мене правильно, мені не лінь, але сюжет в Одкровенні в рази глибше, ніж в попередніх частинах, і цьому є кілька причин, про них нижче я розповім, без зайвих спойлерів.

Чим старіше, тим холоднокровніше.

Але спочатку має сенс розповісти про екшен складовою гри. Нововведень менше ніж у братстві, і взагалі ігровий процес мало відрізняється від попередніх частин. Захоплення веж не змінився, хіба що замість підпалу нам потрібно запалити сигнальний вогонь. З курсантами-асасинами все залишилося як і раніше, але додалася жалюгідна пародія на Башта оборони; нам дозволяли розставляти асасинів по дахах, тим самим намагаючись не дати тамплієрам дістатися до ключової точки, рідкісний берд, треба сказати. Що стосується акробатики, то вона не змінився, але додали нову фішку, захований гак-клинок. З допомогою нього ми могли переміщатися по тросах, які були натягнуті між дахів, тим самим виграючи собі час або відриваючись від погоні. Гак служив також для подолання перешкод у вигляді загородивших прохід стражників, і він робив можливим довгі стрибки у висоту, істотно спрощуючи лазіння по стінах. Також нова іграшка використовувалася як другий клинок в бою. Самі перейми стали динамічніше, Еціо став більш жорстоким, його рухи відточені, в бою він веде себе не як у танці, тепер він швидко і ефективно знищує ворогів. Такий ефект створюють нові, красиві контратаки і добивання. На жаль, похвалитися бойової системи більше нічим. Бомби З'явилися, але про них говорити зовсім не хочеться, бо ситуацій, де вони реально стають в нагоді, практично немає, і гравцеві доводиться самому придумувати застосування гаджетів.

Нікуди не зникли і чисто акробатичні рівні, і вони дійсно круті. Часом рівень динамічності в них зашкалює, це справжнє випробування для спинного мозку, так як думати часу не вистачає. Винаходи Леонардо канули в лету, але не зникли цікаві знахідки "на один раз" такі як вогнемет носі корабля або політ на парашуті, будучи прив'язаним до карети. Проблеми є з економічної складової, про неї даремно забуваєш, всю гру я пройшов з початковим зброєю, не рахуючи примусового походу в крамницю для лагодження. Коні Зникли, але не зовсім, лише кілька місій на возах, і цього, як не дивно. Дрібні нововведення є, але вони навряд чи будуть помітні тим, хто проходив попередні частини ассасина Крід не по разу. Я можу з упевненістю сказати, що ця частина просякнута духом та атмосферою першої частини, що безсумнівний плюс для фанатів серії. Решту ж гра може залучити рясним кількістю "журавлини" і динамічним геймплеєм.

Повернення до витоків.

Еціо став дуже схожий на Альтаїра з першої частини. У тому сенсі, що його тепер не тримали якісь почуття, він був весь поглинений метою, яку переслідували ассасини всі їх існування. Але він не виконував доручення, адже він сам голова Братства. Ті, хто добре пам'ятають предка Дезмонда з першої частини, без праці помітять схожість між ними. Еціо суворий, нещадний, але за манерою дуже спокійний, але коли треба він може виглядати загрозливо в очах інших. Для тих хто не знайомий з Альтаиром, розробники внесли кілька місій, які пояснюють, як Альтаїр став головою гільдії. Треба сказати, що це найкращі місії. Ковток свіжого повітря, новий погляд на легендарного ассасина. Шлях Альтаїра до всесвітнього визнання був нелегкий і тернистий, за кілька місій гравцеві дадуть відчути всі тяготи, які взвалились на плечі Альтаїра. Його чим-то історія схожа з історією Еціо. Після викриття раптом стало ясно, чому Альтаїра ототожнювали в колах Братства, і чому стали прирівнювати до нього Еціо. Велику частку привабливості для фаната серії становить саме атмосфера, подібна до тієї, що панувала в Кредо вбивці під номером один, це дорогого коштує, і замість того, щоб радіти, що тривале розповідь про Еціо Аудиторові закінчується, я зрозумів, що мені буде дуже не вистачати старих героїв. Але в Кредо вбивці 3 явно буде багато відсилань до найбільших ассасинам, і, сподіваюся, їх історію розширять ще сильніше.

Пара слів про те, про се.

Що можна сказати про графіку? Нічого, движок залишився колишнім, картинка не змінилася взагалі. Натомість, набридлі простори Італії замінили прекрасним Константинополем. Обриси будівель, навколо люди, і атмосфера в цілому вже інша. Звук не змінився, музика змінилася на мотиви, які звучали у часи Османської Імперії. Власне, скаржитися на оформлення у серії assassin Creed завжди було грішним ділом. Мультіплеер залишився майже незмінним, змінили карти і персонажів, навичок додали, і прибрали читерский індикатор, який був в мультіплеере Братства.

Підсумок:

Історія Еціо Аудиторові да Фіренце закінчилася так, як повинна була. Зате не закінчена історія Дезмонда, залишається тільки чекати продовження. Зараз же ми маємо середній, для середньостатистичного геймера, екшен і епічно, для фанатів серії, завершення саги про ассасине, ім'я якого вже, здається, знають всі. Отже, і оцінки можна поставити дві: 9 – для затятих фанатів, і 7,5 – для інших, АЛЕ я завжди говорив і говорю зараз, - "кожен ставить грі оцінку сам, виходячи зі своїх висновків". Щож, без зайвих слів можна сказати...

Гра зроблена з душею.

П. С. Фух... Подужав, таки, серію АС... Мені самому було цікаво, але, звичайно, і спасибі Вам, що підтримали написання оглядів на всю серію. Хоча, це, напевно, через обіцяного аккаунта =д. В будь-якому випадку, як тільки буде можливість, будуть конкурси і далі. Так як я думаю замутити серію оглядів на інді-ігри, то призами будуть ключики на них.

П. п. С. Якщо ви не в темі, що це за ключ то вам сюди, в п. С. все докладно описано =)

Отже, з приводу ключа. Т. к. це останній огляд, частина енного я не сховав, а не придумав складне завдання. Остання частина ключа, це ім'я, яке присутнє в Одкровенні, воно означає "ім'я пророка". Завдання архі-легке, особливо враховуючи те, що частини ключа зазвичай складаються з чотирьох знаків. Натяк зрозумілий? Тоді вперед ;) Удачі!

Категорія: Огляд ігор | Додав: 17.11.2017
Переглядів: 208 | Рейтинг: 0.0/0