Assassin's Creed III

Здрастуйте, дорогі читачі даного огляду. Як ви, мабуть, здогадалися, сьогодні мій огляд буде спрямований на критику гри під назвою Call of... Assassin's creed 3. І так, так ви не помилилися, саме на критику тому що, крім критики з мого мови при згадуванні цієї гри нічого не може зірватися. Ну, поїхали. І так, заздалегідь, огляд буде трохи короткуватий.

Ложка меду в бочці дьогтю

Для початку трохи передісторії. Хоча що вже там розповідати, коли кожен школяр знає про історію Дезмонда Майлса і його предків. Тому перейду до того за що гру можна хвалити.

Початок гри: Чесно кажучи сідаючи за гру я думав, що відразу побіжу по деревах і буду різати британцям глотки томогавком. Однак Ubisoft вчинили хитро і почали вводити нас в історію Коннора з дуже несподіваного моменту: з походеньок його батька - Хейтема. Все дуже атмосферно: починаючи з оперного театру і далекого плавання в Америку, закінчуючи фінальної сцени прологу, в якій раскравается, то ким є Хейтем. І чесно кажучи, я мало не впав зі стільця, коли дізнався про те, що він тамплієр. Це найкраща частина всієї гри.

Морські бої: OMG!!! Це круто! Чесно, таких атмосферних і видовищних битв я не бачив ні в одній грі. Єдина причіпка полягає в тому, що коли за твого корабля стріляють, щоб уникнути шкоди достатньо наказати своїм морякам, щоб вони пригнулися і тоді ядра облітають корабель з якоїсь невідомої траєкторії або просто проходять через вікна трюму. В цьому я не розбирався. Але в цілому відмінно.

Ну а тепер критична частина.

Гірше гіркої редьки

Сюжет: Як я говорив вище, початок дуже атмосферне і взагалі має несподіваним сюжетним поворотом і цікавими ситуаціями, на відміну від іншої гри. Хоча по-початку стежити за історією Коннора цікаво, але от з того моменту коли гра починає показувати нам війну гра починає здуватися, а всі сцени змішуються в одну кашу і жодна з них не запам'ятовується, як і багато персонажів гри. Дійсно запам'яталися тільки обидва головних героя, наставник Коннора і головний лиходій генерал Чарльз Лі.І навіть кінцівка, яка начебто має до вибору, нічого подібного не пропонує, та й взагалі, вона помітно гірше чудової кінцівки Revelations, яка досі пригадується мною.

Геймплей: Як я і написав в підзаголовку, Assassin's creed 3 став гірше гіркої редьки в цьому плані. Хоч Ubisoft і зробила новий движок, отже нові графіка та анімації, додала томагавк для вбивства, можливість лазити по деревах і багато інших речей, це цілком не зробило її краще. Половина можливостей просто не потрібні і використовується просто для веселощів, та й то веселощами це можна назвати з натяжкою. Прикладом тому може служити шэнбяо, яке використовується лише в одній сюжетній місії.Можливість торгівлі відпала за непотрібністю, бо ані броні, ані нового зброї купувати не треба, адже вся зброя в грі може замінити томагавк, і при необхідності стелса, легендарні приховані клинки. Додаткові завдання проходити зовсім не хочеться знову ж за непотрібністю грошей, та й просто не цікаво. Повністю злита можливість керувати братством, оскільки наш герой фактично безсмертна і може обійтися без помічників взагалі.Особисто я перегравав міссі не з-за того що було важко, а тому що хотів пройти гру на 100 (та й того зробити не зміг), адже крім цього гра не надає ніякого випробування. Вона настільки легка, що мій восьмирічний брат пройшов її померши всього 3 рази, і то лише тому, що управління досить кострубато на ПК. Крім усього пречисленного є ще одна претензія - міста. З часів Brotherhood, Ubisoft досі так і не спромоглася створити місто порівнянний по крутості і красі з Римом, за яким лазити і читати історичні довідки набагато цікавіше,ніж в Бостоні або Нью-Йорку.

Вердикт

Гра не виправдала моїх очікувань. Причому у всьому. Ubisoft обіцяла нам гру року, але не змогла стрибнути вище власної стелі, яким є Brotherhood. Але не дивлячись на всю критику вона хороша і грати в неї можна і навіть бажано, якщо ви фанат. І тільки від того, що я фанат моя оцінка 8 балів, але якщо Ubisoft не припинить штампування вона втратить і фанатів і їх повагу.

P. S.: Добре що у них є FarCry 3)

Категорія: Огляд ігор | Додав: 30.11.2017
Переглядів: 253 | Рейтинг: 0.0/0