Assassin's Creed III

Для фанатів серії, активно стежать за створенням гри, стане несподіванкою початок гри про індіанця, де замість нього буде фігурувати англієць Хейтем, казна-хто, але з прихованими клинками і уміння лазити по стінах. Саме поява Хейтема і варто сприймати за той сюрприз на початку гри, обіцяний творцями гри, який повинен був идивить нас. І сяюча фраза: «Чи ти тепер тамплієр» дійсно змогла здивувати мене і врізалася мені в пам'ять, адже в плані сюжету нічого дивного я більше не побачив.Так само варто зауважити, що ця сяюча фраза в черговий раз руйнує тільки-тільки почало формуватися думка про ассассинах і тамплієрів.В той час, як в першій частині нам представляли ассассинів і тамплієрів як дядьків один одного стоять, а у другій частині ассассинами були добрі молодці так смаження дівиці з противниками тамплієрами, схожими на російське уряд, то в третій частині ассассинами можуть бути тільки буркуни, наївні хлопчики і ненависники високих податків, яким протистоїть жах на крилах ночі – тамплієри - дядьки з головою на плечах і ідеєю в тій голові, як зробити цей світ кращим.Розробники говорили нам, що перероблять уявлення про обох сторонах, для створення неоднозначного думки про них, але вони явно перестаралися на користь тамплієрів.

Сюжет продовжується грою за Коннора, і цей сюжет починається з дитинства. Все б нічого, якби не затягнутість цього періоду. Цей період можна по суті назвати обучалкой... Обучалкой, що займає близько 10% всього сюжету. Це все, про що я міг мріяти! Під час цієї навчалки, нам показують вузол всього сюжету. Якщо згадати, розробники обіцяли нам Коннора, як борця за свободу, справедливість, правду матку і взагалі за пацанські ідеали. Але помирає мама нашого героя, а тому він вирішує мстити.... Мститися за маму, за плем'я, мстити. Який несподіваний поворот подій.Забудьте про боротьбу за справедливість, адже підняти філейну частину з дивана, Коннора змушує лише факт погрози племені і примарне наявність тамплієра десь там. Забудьте про те, що на дворі ведеться війна, адже участі героя в яких історично важливих боях або дійствах не буде, крім «Бостонського чаювання», яке було представлено нудотно мінімалістично. І яке ж величезний вплив роблять Вашингтон і Джефферсон на долю Коннора – участь у ПООДИНОКИХ відеороликах. Особливо дивують відносини батька і сина.Реакція Хейтема на те, що його син Коннор і супутня цьому відсутність будь-якого подиву, заслуговує визнання самої Крістен Стюарт. Відчуття, немов у Хейтема є сини в уряді Японії, у якому-небудь чернечому братстві Індії, і дві дочки близнючки в ордені Илюминатов. У цілому, за весь сюжет Коннор не особливо намагається користуватися головою під час свого священного шляху.А закінчується все це закопаним яблуком Едему, і кінцівкою в стилі «Mass Effect 3 з млином і повіями» (до Речі млин та інші ігрища це те, за чим я провів більшу частину ігрового часу. Одне сумно – за ним немає мультиплеера) . У грі можна було запив кілька кінцівок, але розробники вирішили, що гравцям краще буде працювати, по суті Вселенського тамплієра Юнону, адже це цікаво, загадково, стильномодномолодежно і взагалі по пацанськи. Інфа 146% від BioWare.

Я ще точно не визначився як розробникам вдалося, але під час гри повністю відсутнє бажання лазити по будівлям. Толі це пов'язано з тим, що на дахах будівель сидять вже за два стражника, здатних бачити потилицею, чи з РЕВОЛЮЦІЙНО, мати його, зміненим управлінням, з-за якого ми можемо спринтовать з допомогою ОДНІЄЇ кнопки (ось це досягнення, графон в CRYSIS нервує), із-за чого ми геть забуваємо про існування Space та існуючої за нею роллю зістрибувати з будівель. Але в грі був досить добре реалізований паркур по деревах, виглядає динамічно і дійсно до місця.

Також РЕВОЛЮЦІЯ в управлінні торкнулася кнопки блокування і контрудару. Забийте на обіцянки розробників про ускладнення боївки, перемістити блок з "високої стійки" на "Е", ось це досягнення, ось це я розумію, це все, про що я міг мріяти.

Зброя

У грі прісудствует непоганий асортимент зброї, але потреба в ньому повністю відсутній, адже гру можна пройти з одним ножем, яким з-за цікавою рукожопости розробників, можна наносити рубаючі удари. З гри зникли гранати і прихований пістоль, що існували на озброєнні ассассинів в 16в., натомість яким ми толжны будемо тягати два орехокола і даром не здалися, міни в 18в. Ох вже цей всюдисущий прогрес. Оскільки потреба в різному зброю відпадає, відпадає й потреба у розвитку особняка і грабежі караванів.Ось так через зброї зникає інтерес до досить цікавого микросюжету про особняк... і грабунку караванів.

Уявіть собі дівчину, не найвидатнішою зовнішності, але вимагає від свого обранця Порш, шубу і пам'ятати День Народження тещі. Саме так можна охарактеризувати графіком АС3. Не маючи ніяких істотних проривів у графіку в порівнянні з АСR (CRYSIS розслабився), ця гра не здатна вичавлювати на моєму залозі 20fps. на мінімумі. І з подібною проблемою стикаються багато. Мало того, що гра сильно гальмує, так у неї немає можливості вирішити цю проблему шляхом банального відключення згладжування, адже відключити його неможливо із-за відсутності відповідної опції в налаштуваннях гри.Напевно забороняючи нам відключати згладжування, розробники намагаються щось приховати від нас...

Полювання

У грі досить цікаво реалізована полювання. В цілому про полювання можна сказати: "У них там своя атмосфера" Атмосфера в якій ви будете йти в рукопашну на ведмедя і пуму, де ви будете по суші наздоганяти оленя або лисицю щоб заколоти клинком... і заколіть. У цій атмосфері ви будете з маніакальними виразом обличчя в реалі і прагненнями в грі вишукувати зайця, щоб зістрибнути на нього з дерева висотою 7м.і заколоти, як найнебезпечнішого хижака, щоб випатрати це виплодок пекла і укутати його кишками як шарфиком, адже саме такі почуття викликає сцена освіжування улову, позмагатися з якою може лише аналогічна сцена з FarCry3. І бобри... це бобри. Атмосфера безглузда, але саме за неї ви проведете більшу частину ігрового часу після настільних ігрищ.

Море

І, морські бої. Це те, що в АС3... сказати"светнесуще" - нічого не сказати! Це те, що дійсно вдалося розробникам. Морських боїв у грі не багато і не мало, їх у міру, вони не встигають набридати. Виникало враження, що весь АС3 варто було зробити про морських боях. Вони горді і шикарні, особливо коли на свем фрегаті без гармат влітаєш тараном у левіафан. І сцена, де Коннор шикарно збігає з цього левіафана... Як на мене, ця сцена єдина де Коннор демонструє світові свій характер і чугуниевые яйця. Єдиний недолік морських боїв, це сам корабель.Розробникам, як на мене, варто було запив окремий сюжет по відбудові корабля, додати місій з розряду: "Коннор, нам необхідно особливу "магічне дерево для сокола на ніс Аквіли. Для цього відмінно підійде зростаючий недалеко ясен-семицвітка, пофарбований кров'ю незайманих, слопанных живуть на тому дереві драконом Вазелунгом. Ми бачили, як ти справляєшся з зайцями, а тому Вазелунг для тебе не буде перешкодою."

При знанні всієї гри, після осяваючою фрази Хейтема ", тепер ти тамплієр", подумки виникає продовження фрази: "Вибач, нехай ти і тамплієр, але з тебе не вийде антагоніст року, мій син буде наївним дурником, а я відберу у нього право на "Гравець року". Коннор абсолютно не харизматичний, розробники перестаралися із зображенням ассассинів і тамплієрів як не хороших, не поганих, зробивши Хейтема дійсно крутим дядьком.Невиразний сюжет з розряду "аби відчепилися" і "переплюнемо Mass Effect3" загубили гру, створюючи питання "а навіщо я це проходив?" Кінцівка не дає ніяких відповідей, даючи можливість розробникам продовжити серію не на одну частину(АС4, АС5, АС"Перезавантаження"). Саме так створюються "дійні корови" в ігровій індустрії.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 30.11.2017
Переглядів: 233 | Рейтинг: 0.0/0