Uncharted 2: Among Thieves

Всім привіт, мене звуть Гриша, і сьогодні я розповім вам про, напевно, самої моєї улюбленої гри на PS3, це Uncharted 2: Among Thieves. Чому ж вона мені так сподобалася? Давайте розбиратися.

На цей раз наш невтомний шукач пригод Натан Дрейк, має намір відшукати камінь чінтамані і заодно розкрити пару трійку таємниць. Подача сюжету вражає, одна дія плавно перетікає в інше і більше не створюється питань, таких як " гей, що тут робить цей хлопець?", тепер Uncharted сприймається, як відмінний пригодницький фільм, аля Індіана Джонс, правда додалися і чисто кіношні кліше, такі як косі вороги під час заставок і ідіотський втеча Нейта і Олени з лап Лазаровича.Допомагати нам у пошуках скарбів допоможуть, як старі знайомі, Саллі і Олена Фішер, так і нові, точніше новий, ще точніше нова, знайомтеся, Хлоя Фрейзер, харизматична та чарівна авантюристка.

Ну звичайно, шукаємо скарби не тільки ми, на цей раз нашій веселій компанії буде протистояти сербський богатир Зоран Лазаривич - жорстокий і безжалісний ватажок цілої армії, справжній тиран. Кожна поява цього шалено колоритного поганця в кадрі змушує "кров застигнути в жилах", ось який він крутий!

Без гумору теж не обійшлося, Нейт стебет все навколо і навіть в драматичні моменти, коли "сльози на очі навертаються", Дрейк все одно жартує. Веселі ситуації теж нікуди не поділися, а навпаки примножилися, тепер Натан з особливою інтенсивністю падає, випадає з вікон і врізається у все що бачить. Загалом гра не дасть занудьгувати ні на хвилину. Сюжет став більш насиченим у всіх аспетах, гуморі, дії, ніж перша частина.

Якщо не сказати, що ігровий процес різноманітний, значить не сказати нічого. Звичайно, нам, як і в першій частині належить багато стріляти, але тепер практично кожна перестрілка або відбувається на цікавій локації, це вам не одноманітні джунглі, або приправлена тоннами екшену. Паркур став "на голову вище" чим мавпячі танці з минулій частині, тепер немає тієї раздрожающей камери, так і руху нейта стали більш плавними та реалістичними.У грі так само присутні і головоломки, вони стали більш маштабными, якщо порівнювати з тією ж першою частиною, і цікавими, допомагати вирішувати їх нам допоможе щоденник Дрейка, який на цей раз можна гортати, анімований він до речі відмінно.

Давайте поговоримо про бойові сцени. Крім перестрілок, нам частенько доведеться мордавать ворогів, але на цей раз кулачні бої виглядають цікавіше. Перестрілки тепер теж виглядають більш ефектно, екшен ллється рікою, одна місія на рухомим поїздом чого вартий, і таких, що запам'ятовуються моментів дуже багато, як кажуть радості повні штани.Що ще дуже радує, так це перехід від паркуру до перестрілок або навпаки, ось, наприклад, ми ліземо по даху, нікому не заважаємо, як з'являється бойовий вертоліт і псує весь настрій, або, наприклад, розгадали ми важку загадку, радіємо, життя вдалося, як раптом з'являються злі серби, ніколи не знаєш, що тебе чекає за поворотом. Так само в грі присутні і скарби, створені для тих хто хоче вивчити гру вздовж і впоперек. Одним словом геймплей в грі геніальний, а найголовніше збалансований, правда перестрілки в деяких моментах затягнуті, але це не псує загального враження.

В цьому аспекті гри майстри з Naughty Dog стрибнули вище голови. Гра виглядає чудово. Найбільше радує супер деталізація рівнів і увага до дрібниць, моя улюблена місія в Непалі, на мою гра там виглядає дуже яскраво і незвично, а грається ще краще. Тепер Натан Дрейк не замкнений на тропічному острові, а переміщається з міста в місто в спробах знайти нові зачіпки у пошуках каменя чінтамані, і скрізь гра виглядає по різному, але що в цих рівнях однаково так це якість виконання.

Атмосфера і в першій частині була відмінною, але тепер гра сприймається як справжнє свято, відірватись від екрану практично неможливо. Графіка, стиль, атмосфера, все на максимальному рівні.

Звук

Музика на колишньому високому рівні, заголовна мелодія в черговий раз приносить велике задоволення. Звуки пострілів і вибухів теж не дратують. Англійська озвучка чудова, але на моє велике здивування, російська локалізація теж не підкачала, актори озвучують персонажів впоралися зі своєю роботою на відмінно. Ця одна з небагатьох ігор, де я не перемикав голос у грі на англійську, великий плюс грі і локалізаторам.

Єдина неоднозначна сторона гри. Багато режимів - це єдиний плюс тутешнього мультиплеера, грати просто не цікаво, паркуру практично немає, траси дурні , але зате все збалансовано. Але поганий мультиплеер з головою компенсує одиночна компанія.

Висновок

Ми маємо просто чудову, шикарну, чудову, можна продовжувати нескінченно, пригодницьку гру, з продуманим і захоплюючим сюжетом, приголомшливою графікою і відмінним звуком, єдине, що може зіпсувати враження, так це мультиплеер.

Моя оцінка 9.3/10

Переглядів: 468 | Рейтинг: 0.0/0