Теккен 5

Всім доброго часу доби. Писати огляд на улюблену гру і залишатися неупередженим, як виявилося, вкрай важко. Але я спробував. Зацініть.

Світ крутиться навколо Японців. Як завжди в аніме. (Сюжет)

Сюжет у всій всесвіту Tekken і розгортається в недалекому майбутньому. Тут світом правлять корпорації які взяли моду влаштовувати Теккен (короля турніру Залізного кулака – Турнір Короля Залізного Кулака). У Намко така фішка: Відома зав'язка чергової частини серії. Тобто з-за чого розпочався турнір. Проходячи режим Аркади за того чи іншого персонажа ми побачимо кінцівку гри в стилі "що якщо". Якщо чемпіоном стане саме він\вона. Але вони, по суті всі альтернативні. І лише з виходом наступній частині ми дізнаємося правильну кінцівку (хто переміг за задумом сценаристів) і продовження сюжетної лінії.

А взагалі кому потрібен сюжет в файтинг? Це все одно що сюжет в гонках. ;)

Майже всі соки. (Графіка)

Пам'ятається коли в 2007 стали з'являтися чутки про ПС3 як раз вийшов бог війни 2 і журналісти видали думка типу: Графіка GoW2 вичавлює з 2й Плойки всі соки. Йде красиво ПС2. Ну-ну. 1) ми бачимо Як приставка 6-го покоління від компанії Sony ще в строю. 2) Графіка Теккен, на мій погляд, краще буде. І навіть незважаючи на те, що і не вичавлює всіх соків з консолі. Звичайно гра 2005 року, та ще консольна, в плані графіки не може бути на сьогоднішній день шедевром. Не сперечаюся. Однак дуже все красиво, в міру барвисто і деталі промальовані без халтури.

Кииия. Тищ. (Звук)

Індивідуальна композиція для кожного боя'а досить слушна і завжди динамічна. Однак відчувається "Японський стиль. Переважно це техно і рок. Але не тільки, є, наприклад, клубняк на стадії басейну.

Звуки ударів в грі нагадую звуки з класичних, старих бойовиків і це забавно. Хоча я сам, якщо чесно, не особливо звертаю на це увагу в запалі бою.

Вершина еволюції. ІМХО. (Геймплей)

Головною перевагою Теккен (всієї серії) є різноманітність. Всього 4 кнопки дії (удар рукою лівої\правою і лівою ногою\правою), не рахуючи кнопок напрямки, а скільки рухів. Комбо короткі і довгі. Поодинокі силові удари. Кидки (захвати) і серії кидків, а також можливість вивільниться з них. Відводи ударів. Перехоплення і контрперехваты. Дуже Все добре продумано. Особливо хочеться відзначити, що вивільнення з захоплень необхідно проводити саме трохи пізніше самого захоплення, побачивши, що задумав опонент. Таким чином, все залежить від реакції гравця, а не від покровительства Бога Корейського Рандома (в більшості інших файтинга в момент захоплення потрібно просто натиснути ту кнопку – вгадати що натиснув супротивник). Все це і робить серію серією Теккен Теккен. У мінуси геймплея можна віднести не найбільшу реалістичну фізику (гравітацію). Противників можна підкидати в повітря й сумирно їх лупити. Виникає бажання приїхати до Японії з пошарпаним радянським підручником фізики за 9й клас і заштовхати його Намко'вцам в апож. Жарт. Зрозуміло, що це лише додає видовищність в певних ситуаціях, тому це навіть не "-", а такий "+\-" на мій погляд. І без нього вже не Теккен Теккен, і з ним увесь реалізм вмирає.

"... і я підписуюсь під цим." © (підсумок)

Математику Не люблю. Тому не буду йти в цифри. Просто скажу, що файтинг - дуже специфічний жанр, і кожен буде хвалити свою улюблену гру в ньому (та не лише в ньому). Мені здається, що Теккен 5 не лише краща гра серії, але й одна з найкращих ігор жанру. Не згодні? Ваше право. Але раджу спробувати.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 15.11.2017
Переглядів: 266 | Рейтинг: 0.0/0