Spec Ops: The Line

Ось, нарешті, я пройшов спекуляція Ops: лінія. Пам'ятаю чекав її з самої першої демонстрації Е3 минулого року, от і дочекався. І моє очікування виправдались. Нічого нового і позамежного від гри я не чекав і, напевно, тому залишився задоволений. Тепер хірургічним шляхом розберемо гру по шматочках.

І це маячня. Ні, маячня не сам сюжет, а те, що діється у ньому. Пояснюю. У місті Дубаї велика проблема-він покрився піском і здавалося б життя тут і немає зовсім. Але раптом ми отримуємо сигнал від полковника Конрада, який колись був у цьому місті, загін його перебили і евакуюватися він відмовився. Всі вважали його мертвим до цього моменту. І йому на допомогу висилають загін з 3 чоловік. Капітан Уокер (за нього ми і граємо), Адамс і Луго. Варто нам прибути в місто як на нас відразу ж наподает купа бандитів і мародерів. Потім з'ясовується що всім керує якийсь Діджей, який віщає всім оточуючим по грамофону. До речі, щодо Діджея: це один з яскравих персонажів гри (незважаючи на те що він лиходій). Дотепні жарти, сміх, подколи і всякий брєд вилітає з його вуст. Варто було мені його почути, як посмішка не сходила з мого обличчя. Довго сміявся, коли нас обстрілювали з вертольота, на тлі грав оркестр з хором, а Діджей підспівував всьому цьому. Потім ми дізнаємося що тут ще бере участь ЦРУ(який, як виявиться, допомагав пораненим). Далі з'ясовується що в Дубаї залишилося ще 5000 цивільних, що Конрад живий, і що він за всім цим стоїть. Як говорив сам Конрад, все це час він прикладав всі зусилля, щоб люди вижили в Дубаї. В результаті всі люди знаходяться в місті(особливо особи головні) просто сходять з розуму(чи то від спеки, чи то від катастрофи). Навіть наш герой протягом гри потроху злітає з котушок, і його команда часом не розуміє його дій і поведінки. До речі про команду, дуже добре прописані діалоги і з'ясування відносин між ними.Прям таки справжній фільм вийшов. У підсумку ми вирішуємо дістати і вбити Конрада, бо він має відповісти за весь цей хаос, що твориться в Дубаї. Найбільше порадувала атмосфера гри. Вона повністю поглинає тебе і не хоче відпускати. Ти віриш у те що відбувається, віриш кожному сказаному слову, і іноді навіть співпереживаєш героям. Так що сценарій гри, на мою думку, вдався.

Графіка і звук

Гра зроблена двигуна на базі Unral. Так, движок застарий, але це не означає, що гра не красива. Прекрасна Вона. Візуальне оформлення на вищому рівні. Тут і краса Дубая, і відмінна опрацювання піску(в інших іграх ви такого не побачите.) Картинка не набридає, будь то сонячне місто, або піщана буря, чи красиво оформлений готель.

Звук в грі теж не відстає. Відмінний музичний супровід, особливо під час бою. Добре озвучені персонажі, ніби це не набір текстур, а справжні живі актори. Так що тут, як і з сюжетом проблем я не знайшов.

А ось тут треба подумати. Взагалі це типовий геймплей для шутера від третьої особи: система укриттів, командування загоном, ніби все стандартно. Але зроблено це дуже непогано. Варто початися перестрілці, як навколо коїться беззаконня, справжній екшн. Тут і красиві підкати до укриття, і ближні удари і добивання, і навіть маленьке слоу мо під час попадання в голову. До речі, про бої, тут розробники постаралися на славу, аби гравець не нудьгував. Нам доведеться шмаляти з минигана вертольота, прикривати свою групу, охороняти вантажівки з водою, і навіть стріляти з гармати з фосфором(сильно нагадало МВт). До речі тут багато що нагадує MW, це точніше екшн-сцени, і як ми падали з хмарочоса, як по нас стріляв вертоліт а ми тікали, як все навколо вибухало. Навіть був момент коли відкрили двері, автоматом включилося слоу мо і нам треба було врятувати солдата. Так само тут присутні сцени, які не залишать вас байдужими(зазвичай в такі моменти герой автоматично йде кроком): місце проживання вижили, де всюди горіли свічки, місце де гнилі сотні трупів, ну і знаменита картина повешеных на стовпах людей теж входить сюди. Ну і ще одна схожість, це майже безперервний екшн, який, в принципі, не набридає. А тепер саме головне, чим відрізняється ця гра від будь-якого іншого шутера? Піском! Точніше взаємодії з ним. Адже ніде такого не було, щоб засипати ворога лавиною розбивши, над ним скло, або просто засліпити ворога і розстріляти поки він протирає очі. Ну і, зрозуміло, чудово зроблені сцени з піщаними бурями(мої улюблені у грі).

Що ж ми отримали. По Голлівудськи поставлений екшн,нагадує МВт, з купою перестрілок і добре зробленою системою укриттів, з купою драйву, класним і цікавим сюжетом, відмінним звуковим супроводом, ну і красивим піщаним Дубаєм.Але все ж це все десь вже було(крім піску), так що не чекайте чогось нового. Рекомендую всім фанатам шутерів від третьої особи. Оцінка 8 з 10

Категорія: Огляд ігор | Додав: 19.11.2017
Переглядів: 190 | Рейтинг: 0.0/0