Overlord

Всім привіт! З вами Grasp3000, і сьогодні я розповім вам про найзабавнішою з ігор, в яких слід поневолити світ! Ця гра Overlord! Несерйозна гра, зроблена по серйозному! І пам'ятайте, все нижче сказане є суто моєю думкою. Отже, приступимо!

У цій грі ви виступаєте в ролі Темного владики без імені. Його, і власне ваша мета - повернути колишню славу збудувавши свою обитель, завівши люблячу дружину і покаравши всіх не угодників смертю. Але не турбуйтеся, адже у вас є вірні слуги - миньйоны, які допоможуть вам у цьому нелегкому протистоянні. У грі вам належить покарати всіх негідників, відбудувати вежу, завести люблячу дружину, і заодно погубити до чертикам світ!

Особисто мені, ігровий процес в грі дуже сподобався. Вам коли-небудь хотілося відчути себе мега лиходієм в грі і поневолити весь світ ? Або ж ви звикли бути рятівником цього ж світу від нападчиков? Гра дає вам вибір - стати нещадним узурпатором, або ж мудрим володарем. Як такої системи вибору немає, однак вона впливає на те, якими вміннями буде володіти ваш герой. Врятувати бідних ельфів у гаю, або спалити їх разом з цим гаєм - вирішувати вам, друзі мої. По суті, це звичайна РПГ.Завдання в основному зводяться до "піди - убий - повернися" або до "піди - дістань штучку - повернися", але завдяки діалогам, дизайну рівнів і їх різноманітністю цього не помічаєш.

Світ

Як я вже говорив, світ виконаний в фентезийной стилі з часткою мультиків. Вам належить побувати в багатьох гарно виконаних місцях, від убогих сіл, до величних( але зруйнованих міст, від гномьих копалень, до похмурих лісів ельфів. Всі локації детально опрацьовані. Світ умовно відкритий.

Всі локації відрізняються розмірами - по кожній можна бродити від години до 2-х, при цьому ви вмудритеся ще й загубитися пару раз. На кожній локації є різноманітні бонуси для поліпшення добробуту вашої Темної вежі - руни для збільшення кол - ва підданих, нові верстати, ковадла, статуї, предмети для кімнат тощо. Всі вони знаходяться не по дорозі, і їх буває досить важко дістати, зважаючи чималою охорони, і нелегкого шляху до них.

Персонажі

Цікавою особливістю гри є особлива малювання персонажів - характер героя можна дізнатися по його зовнішньому вигляду. Внаслідок чого вони не є фотореалістичними, проте дуже переконливими. Самих же героїв в грі предостатньо, і всі вони різні, кожен зі своїми гріхами і достоїнствами. До речі про гріхи! Кожен з 7 ігрових босів є символом смертного гріха. Кожен своїм виглядом і діями показує який гріх йому притаманний.

Прихвосні

З чим чим, а з кількістю підлеглих у протагоніста немає - адже купка життєрадісних і не обтяжених розумом міньйонів завжди з ним! Не турбуйтеся за них - вони підуть на смерть, аби вам догодити. Їх кількість буде поступово зростати, від купки в кількості 10 рабів, до армії в кількості понад 70 прихвосней.

У грі присутні 4 види миньйонов:

• Бурі - відмінні вояки, можуть лупцювати невдалого ворога всім чим завгодно, від кісток побратимів, до золотих мечів! Прекрасно підходять для лобових атак.
  • Зелені - майстра скритності. Стоячи на місці стають невидимими, а перебуваючи в рослинності - і при русі. Відмінно підходять для нападу ззаду. Б'ються железмыми кігтями. Прекрасні для несподіваних вилазок, але для лобових атак - слабкі.
  • Червоні - це відмінні палії. Вони годяться для ведення бою на дитанции. Їх зброя - вогняні кульки, які підпалюю ворогів, і обрашщают їх, ненадовго, до втечі. Відмінно підходять для оборони і атак з височин, але для лобових атак критично слабкі.
  • Сині - цілителі. Вони годяться лише для воскресіння побратимів і водних переправ. Вмирають від найменшого поранення. Прекрасні для поддрежки основного загону.

У цій грі приємно знаходиться – світ виконаний в фентезийной стилі красивий, бойова система зручна в управлінні, так і всі персонажі невпинно іронічно жартують. Всім любителям чорного гумору, іронії, сарказму і приємного проводження часу - рекомендується! Хочеться зазначити, що гра є пародією на "Володар кілець"- тільки тут ви граєте за клону Саурона. Наш герой який сіє зло, не підозрює, що насправді робить добрі вчинки( в більшості своїй), і рятує світ від зла. "Не всяке зло є злом"- як би говорять нам розробники.

Оцінки

Графіка (на момент виходу) – 9.6

Звук – 8.7