Огляд на гру The Darkness II

"У Темряви немає господарів. Є тільки раби"
Джоні Пауер

І знову привіт, це знову я. Так, я знаю, що на цю гру вже є купа оглядів, але, чорт забирай, вона так офігенна, що я не можу втриматися. Що ми знали про цю гру перед релізом, коли ми пройшли максимум демо? Шутер від першої особи з великою жорстокістю, яка реалізується за допомогою двох змееподобных сутностей. Я теж так думав, але як виявилося це не страшилка, а скоріше драма. Так, через свою нетривалість гра нагадує фільм, але зате який!

Короткий зміст попередньої серії.

При початку нашої першої нової гри, гра (пардон за каламбур) запитає нас, чи ми хочемо дізнатися, що було раніше. При позитивній відповіді на екрані з'являється не занадто упереджена дерганный типчик Джоні, який "шарить" і оповідає нам про все з самого початку. Ну, вдаватися в подробиці про темряві не будемо, скажу тільки, що після створення світу Тьма живе в носіях. За 1 раз. І ось, в 21 рік таким носієм стає Джекі Естакадо. Одинак за життя, працював на мафіозну сім'ю. Він був не проти "дару", з його роботою. Темрява давала йому неймовірну силу, але тільки коли немає світла.І вся мафія почала полювати на нього. Ясна річ, що він розкидав їх одного за іншим, якщо б не одне "але". У нашого Джекі була Дженні. Разом росли, дружили з дитинства, ну і само собою потім полюбили один одного. Але, мафиозам приходить в голову сама дурна думка - покінчити з Дженні. І тоді Джекі втрачає єдиний промінь світла в життя. Йому стає нема чого втрачати. Темрява допомагає йому помститися, але з часом він почав її контролювати і багато років не випускав її, але...

Нікому не зупинити ніч.

Одним прекрасним вечором ми вирушаємо в свій ресторан (а Джекі вже сам глава сім'ї). Там повно народу, нас чекають милі близнючки і тут бац! У одній на місці ока з'являється кривава дірка, другу тисне фургон, а нам переїжджають ногу. Наш помічник Вінні береться тягти нас, а ми поки маємо тільки відстрілюватися. Темрява само собою, ледве дізнавшись про лазівки починає рватися назовні. Рано чи пізно ми опиняємося присмерти і, все-таки випускаємо темряву назовні. Відразу ж слід барвиста сцена, де Джекі расчленяет кілька супостатів. Темрява заживає нам ногу і ми йдемо бити гадів.

Геймплей.

Гра являє собою шутер від першої особи. Само собою, головна відмінність в Темряві, а саме у двох щупальцях, бесе і здібностях. Зараз усе розповім детальніше.

Змієподібні сутності.

Відсотків 90 всій жорстокості в грі зосереджено саме навколо них. У кожної своя роль. Метання штирів, балонів, пропелерів, навіть трупів, виривання дверей і т. д. - справа лівої змії, а розламування, розруб проводів і плоті - правою. Здавалося б, ПК часто страждає за незручності гри з мишею і клавіатурою, але тут все реально здорово. Наскільки я пам'ятаю я міняв управління рук, але після їх установки на ліву та праву кнопку від "W" все пішло, куди зручніше і веселіше, і ніяких незручностей вже не викликало.Досить зручно зроблено ще те, що предмети які можна підібрати, підсвічуються маленькою яскравою точкою, яка впадає в очі. При піднятті цього об'єкта не треба особливо цілитися у ворога, досить приблизно тримати його на мушці, а розумна рука сама кине снаряд куди треба. З її ж допомогою можна здійснювати ті самі жорстокі вбивства, які, як виявилося, залежать від того, який результат ви хочете отримати.Всього їх 4: перше - вбивство з метою поповнення здоров'я, друге - збільшення запасу патронів, третє - прискорення перезарядки здібностей, четверте - Тьма дасть нам потужний щит, який при бажанні можна запустити під ворогів, як лезо. Теж цікаво рішення, як мені здається. Так чи інакше ми змушені використовувати ці страти. Ще у трупів ми можемо жерти серця. Це дає менше здоров'я, ніж перша страта, але іноді краще використовувати іншу, а відновити здоров'я за допомогою сердець. Права ж рука, як я вже сказав, розрубує все і вся.Якщо рухати мишу вліво-вправо, то рука хлыстнет горизонтально, а якщо верх-вниз - вертикально.

Такий злий, але такий кумедний.

Другий наш бонус, який нам дарує Тьма - маленький ніколи не сумує бесенок. Незважаючи на те, що це всього лише допоміжний персонаж, вельми колоритний і запам'ятовується тип. Чимось нагадує міньйонів з "Оверлорд". Теж невисокий, згорблений, веселий і любить вбивати. Своїми фразочками він не раз змусить вас посміхнутися, а ближче до кінця гри, мякго кажучи, здивує своєю благородністю. Що стосується його як бійця, то в нашому світі він померти не здатен, тому підставляється як може. У відкриту йде на ворогів, стрибає на них як жокей у L4D2, розламує черепа, вириває кадыки і т.д. Реально корисний союзник. І, до речі, пару раз нам доведеться вселитися в його тіло і тоді гра перетвориться на недовгий, але стелс.

Здібності.

За вбивства ворогів ми будемо отримувати окуляри темної сутності, а в спеціальних місцях купувати на них різні поліпшення. Всього 4 древа, але, як мені здається, не всі здібності так вже й корисні. Особисто я взагалі не поліпшував древо з прокачуванням зброї, але зате відкрив одну ділову спроможність. Якщо її придбати іноді замість сердець у трупів будуть залишатися чорні діри. Хапаємо її, запускаємо у ворогів і милуємося, як вони туди влітають. Всі страти так само купуються тут.Так само можна зробити так, щоб в тіні у Джекі з'являлася справжня броня з Темряви, а можна хапати біса і кидати його в далеких ворогів, щоб відвернути. Він розумний, розбереться, що робити. До речі, коли його хапаєш він видає "ой, ой, легше, я боюся висоти" і ще кілька фраз. Є ще 2 здібності, які можна активувати - рой і зброю Темряви. При першій Джекі випускає комах, які оглушають супротивників, а при другій зброя стає потужнішим і не витрачає патрони.Ці здібності можна покращувати, збільшуючи тривалість дії, або швидкість перезарядки, хоча це саме вони перезаряджаються третьою здатністю. До речі! Ще на рівнях заховані реліквії. Вони дають відразу багато очок сутності, але їх всього пара - трійка на рівень. Якщо увійти в меню, то буде показано скільки їх все на рівні.

Ну і само собою, щоб все це диво працювало нам потрібно вимикати всі лампи. Якщо Джекі увійде на світло, то екран відразу потьмяніє, так що, ви відразу помітите.

Доїхала нормально. Цілую, твоя криша.

Часом звична дійсність буде змінюватися на психлікарні. Там будуть усі знайомі обличчя, але вже не в якості мафіозі, а в якості лікарів, пацієнтів і санітарів. Запам'яталося, як один з наших праней сказав "Я одного разу з'їв клоуна... І сміх і гріх". Ну так от, в цій психлікарні ніхто не вірить Джекі, а Темрява і мафія лише сни, які герой приймає за реальність. Ну, принаймні, так лікарі кажуть. Так і Джені тут жива... Психлікарня зроблена настільки здорово (атмосфера, діалоги), що сам починаєш сумніватися, а раптом і все це правда, і Джекі реально хворий?І такі сумніви тривають практично до кінця гри.

І ще дещо.

Зазвичай в оглядах я не звертаю уваги на такі речі, але тут це варте уваги. У гри просто незабутня атмосфера. Так, графіка тут незвичайна, але це через те, що гра зроблена по однойменному коміксі. І що ще порадувало, так це російська озвучка. Так, так, саме РОСІЙСЬКА! Досить часто локалізація кульгає, але тут... Якщо закрити очі, то по інтонації, манері говорити можна дізнатися персонажа. Говір люблячої героя Джені ніби пестить вуха, вона грайливо запрошує нас танцювати, або кличе за собою в парк.З перших секунд можна зрозуміти, що Джонні злетіла з котушок хлопчина, який боїться і пчиху крутих дядьків. Голос головного гавнюка просякнутий прагненням оволодіти Темрявою, а запал біса взагалі дізнатися простіше всього. І не даремно на початку огляду я сказав, що це не страшилка, а драма. Герой одного за іншим втрачає дорогих йому людей, Темрява і вороги не дають спокою, а Дженні... Не буду говорити, але сюжет в грі затягує. І після всього цього карйне несподіваний, але зворушливий фінал добиває. В хорошому сенсі слова.

Підсумок.

Так, гра дуже жорстока, але якщо пограти в неї і придивитися, то виявиться, що це все набагато глибше. Хочеться сказати "спасибі розробникам за чудово створених персонажів, атмосферу, межмиссионные одкровення Джекі, сюжет. У мене рідко виникає таке бажання, найчастіше після ролевкок, але це виняток. Одна психлікарня чого вартий. Гра досить коротке, я її пройшов годин за 5, але зате не встигає набриднути і виглядає реально як хороший фільм "не для всіх". Якщо ви отримуєте задоволення від раздирания собі подібним і прихильник атмосферних ігор, то дуже раджу. Не пошкодуєте.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 20.11.2017
Переглядів: 201 | Рейтинг: 0.0/0