Max Payne 3

Макс Пейн культова гра, яка принесла безліч нових ідей в індустрію відео ігор. Однією з головних відмінних рис гри була уповільнення часу в режимі стрільби. Крім цього гра була чудово зроблено у дуже важкому жанрі Нуар. Все це була розмішена особистою драмою зразкового сім'янина і копа самого Макса. Все це зробила гру однією з кращих і запам'ятовуючих. Фішку з уповільненням часу була випробувана мало не у всіх жанрах ігор, навіть у перегонах NFS її використовували. Коротше кажучи Макс Пейн був культовою грою свого часу.

Одна з перших вражень від нового лисого Макса була, скажімо не дуже. Однак про все докладніше.

Грінго в Бразилії

Тепер Макс нікому не мстить, у нього немає мети в житті, у нього по суті нічого немає, хіба що робота. Макс влаштувався охоронцем в одну із заможних сімей бразилії. Вся його життя проходить з пляшкою віскі в руках і лише зрідка він дозволяє собі занурити маленького Макса в яку ні будь офіціантку. Макс постійно розмірковує про самогубство, шляхом винесення своїх мізків з службового стовбура. Так от про головне. Працював Макс багатеньких буратін, як неждано, на сімейку здійснюють напад місцеві погані хлопці. Ось тут Макс і починає занурюватися під всю мерзенність бразильської багатого життя.Сім'я Бранко на яку і працює Макс не так проста, як нам здається на перший погляд. Спочатку ми думаємо, що Бранко всього лише жертва у всій цій метушні. До середини сюжет дуууже сильно розгортається, і ми бачимо вже зовсім іншу картину. Однією з спірних моментів гри – це місце дії. Варто пограти кілька годин, і ви вже зрозумієте, що для такого сюжету і такого Макса Бразилія ідеальний варіант. Кримінал, кримінал і ще раз Кримінал, який властивий цій країні. Якщо хто не знає Бразилія вважається однією з найбільш кримінальних країн у світі.І сюжет тут не з повітря узятий, а цілком реальний і натуральний.

Грінго і звуки Бразилії

Відразу візьму бика за роги і скажу, що в 2012р. Мене дві гри порадували щодо незвичайної музики. Природно однієї з них і став Макс Пейн 3. Протягом гри музика часто змінюється, є відмінний рівень, де грає потрясний хаус. Вся ця музика чудово поєднується з гангстерськими перестрілками. Життя тут нічого не варте, смерть підстригає скрізь і в кожному звуці гри це відчувається. Вся атмосфера в грі досить похмура. Ниття Макса доведе будь-кого. Кожен перехід в грі коментується і завжди з точки зору доконаного песиміста.

Грінго в перестрілках

Після проходження гри відчуття буває, як після кінотеатру де дивився супер бойовик. Та ж система стрілянини в уповільненому часу зроблена, ну просто суперськи. Стрибаєш з невеликої висоти і вбиваєш 5-10 чоловік, все зроблено дійсно круто та по голлівудськи. Особливо відрізняються сюжетні моменти, яких не так багато, коли сцена плавно переходить в гру і Макс сам сповільнюється, що б убити кілька супротивників. Після того, як закінчиться уповільнення, противники ну дуууже круто падають намертво. Дійсно відчуваєш себе героєм бойовиків. Система зброї теж зроблена правдоподібна.Макс може носити з собою тільки два одноручных і одне дворучне зброю. При цьому, коли макс стріляє з пістолета, автомат він просто тримає в іншій руці, перемикаєшся на автомат і Макс прибирає пістолет у кобуру. Багатьом іншим варто взяти такий варіант на замітку.

Під час перестрілок і особливо після проходження крутий стрілянини Макс філософськи коментує своє становище. Я ще живий, але чомусь цього не радий. Лисий старий і вагітна жінка, проти поганців. Подібні настрої до кінця гри починають дратувати. Убивши 200 осіб за рівень потрібно пишатися собою, а не скиглить як баба.

Грінго і геймплей

Макс Пейн раніше перестрілка від третьої особи, але тепер на чолі кута коштує не уповільнення часу, а цілком реальна стрілялка з укриттями. Перебігаємо з одного укриття до іншого, вбиваємо один натовп за одною, іноді користуємося замедлялкой і насолоджуємося загальною картиною в грі. Графон зроблений за бразильськи і навіть занадто по-бразильськи. Нетрі, напівзруйновані будівлі і життя жебраків, лише зрідка змінюються багатими офісами і золотим суспільством. Гра має кілька місій з минулого Макса. Постановка гри, сюжет і геймплей зроблені чудово, причепитися тут не до чого, молодці.Особливо радують сцени вбивства противника. Коли вбиваєш останнього в купі ворогів, часто включається камера і показують, як противник вмирає. У цей момент можна нашпигувати противника і зробити з нього просто грати, кривава і дуже грамотна сцена, просто блиск. При цьому ще противники триматися за ту частину тіла, яку ви потрапите. Варто потрапити в ногу, противник падає і не стріляє поки не прийде у вертикальний стан.

• Але такий довершений задрот, як я, який надто вже зажерся гарними іграми і завжди знайде одну іншу недоліків, варто лише включити фантазію і пограти величезну купу інших ігор.
  • Однією з найбільш спірних речей геймплея – це приціл. Макс веде прицільний вогонь з такою точністю, що будь-снайпер просто обосреться. Приціл у вигляді точки дозволяє стріляти на величезні дистанції з неймовірною точністю.
  • У грі відсутній стелс. Підібратися тихо і вбити кілька супротивників залишаючись непоміченим взагалі не можна, варто пукнути і всі навколо починають досить прицільно вас вбивати. До речі кажучи, супротивник досить розумний, і стріляє дуже прицільно.
  • Всі сперечаються щодо Нуара, я тут згоден з тими, які говорять, що Макс Пейн 3 немає Нуара.

Мій Діагноз такий. Макс Пейн 3 одна з кращих ігор минулого року. Ця гра точна сама видовищна з точки зору бойовика, вона трохи краще в цьому плані ніж Блек Опс 2 і набагато краще, ніж інші аналоги. При все при цьому на гру року вона трохи не дотягує. У грі досить крутий режим спільної гри. Про мульт можна окремий огляд зробити, але якщо не вважати мультиплеера, грі можна поставити 9 балів, а з мультом 10.

Коротше гра цукерочка, грайте, непожалеете.

Переглядів: 371 | Рейтинг: 0.0/0