Халф-Лайф 2

Приходить кінець Всьому

Багато років тому на території Чорної Мезы стався термоядерний вибух, який призвів до дисбалансу між двома світами. Зі світу Зен на землю починають телепортувати інших істот, по всьому світу починається Хаос. Люди в паніці, ніхто не знає що відбувається, але справжній прибулець ще не з'явився. Починається війна між людьми і ЗЕНовцами.

Люди ведуть успішний відстріл новоявлених гостей, але тут один у небі відкриваються портали і по всьому світу з'являються величезні хмарочоси звані "Цитадель". З цитаделі летять незліченні війська, і тепер вже починається справжня війна. Більшість країн знищаться за перший час війни. Людство збирається з силами і дає потужний відсіч Альянсу, багато армії альянсу розбиті, але ситуація не змінюється, поки відкриті портали, війська швидко відновлюються.

Кінець одного, завжди початок нового

Альянс знищив усі світи, які попалися їм на шляху, тепер вони дійшли до світу під назвою земля. Остання надія на виживання вортигонтов був їхній лідер Нихелант, але він був убитий Горданом Фріманом і тепер їм залишається тільки об'єднається з людьми і спробувати дати ще один бій великої потужності під назвою "Альянс". Таким чином, людство отримує нового союзника проти спільного ворога. Починається довга і кровопролитна війна між Альянсом і тими, хто вижив на землі після першого нападу. Вортигонтов небагато, але їх бойовий досвід і знання приносять величезну користь проти альянсу.

Як не дивно у людства раптом знаходиться і голова, який від імені всього людства кричить у все услышание - "МИ ЗДАЄМОСЬ". Колінс Брін новоявлений лідер людства закликає всіх здатися і говорить про створення нового життя замість старої. Про еволюцію, переродження і бла бла бла. Йде запекла пропаганда, багато людей, довірившись, погоджуються і продають душу Альянсу.

Рік за роком Альянс знищує людство, і робить це дуже витончено. Життя людей перетворюється в нескінченну війну. Альянс стирає в людях поняття культури, релігії, відповідальності і найголовніше Альянс відбирає у людей поняття людяності, перетворюючи людей в бездушні машини для продовження захоплення всесвіту. По всій землі створюються табори, куди потрапляють всі ті, хто вирішив довірити себе альянсу. Через двадцять років війни людство практично повністю розбите. По всьому світу залишилися лише кілька розрізнених загонів опору. Один з таких загонів очолює Ілай Венс, той самий вчений, який проводив випробування на Чорній Мезе по відкриттю порталів. Ілай знає справжнє обличчя Бріна, оскільки Брін теж працював на Чорній Мезе. Світло людства поступово згасає і замість нього приходить тьма альянсу. Здавалося б, ніхто не зможе зробити нічого, машину смерті неможливо зупинити. Ось тут і починається друга частина, легендарного шутера.

Нове життя, новий світ

«Пробудіться й співайте містер Фрімен, ваш час знову пробив. Потрібний чоловік, не в тому місці може перевернути світ».

Це перші слова, які ми чуємо, коли гра починається. Ці відомі слова нам говорить широко відомий з першої частини гри людина, яку всі знають як G-чоловік. Схоже, що людина хоче, що б ми виконали якусь роботу, яку він обіцяв нам в кінці першої частини гри. Якщо хто не знає, термоядерний заряд, який розніс Чорну Мезу запустив саме цей доброзичливий чоловік в костюмі і з кейсом у руці. Гра починається з того, що Фрімен їде на поїзді кудись. Потрапляє Фріман в одну з таборів альянсу, де з людей роблять солдатів альянсу. Тут ми і робимо перші кроки з порятунку землі від альянсу.

Світ таїть в собі частинку темряви

Половина-життя 2 – це шутер від першої особи, продовження легендарної гри, яка давнім давно була всіма визнана. У другій частині гри є всі хороші сторони з першої частини і до цього відмінно додано безліч нових речей, які роблять цю гру практично досконалою. Насамперед варто сказати про те, що на увазі, графіка. Графа в грі зроблена, незрівнянна, всі тонкощі навколишнього світу, всі деталі будівель і об'єктів, все на вищому рівні. Немає одноманітності текстур, від коридовор до пустелі, нам доведеться побачити все на своєму шляху.

Поступово стає ясно, що гра розгортається на території колишньої СРСР. Про це говорить нам архітектура будівель, а так само часто зустрічаються автомобілі такі як: Запорожець, жигулі, волга, ЗІЛ і т. д. Іноді буває таке відчуття, що ці будинки мені знайомі, оскільки на нашій вулиці такі ж, це робить гру для користувачів з СНД дуже приємною і дає особливу родзинку. У грі відмінні спецефекти, падіння бойових винищувачів, вибухи ракет, знищення техніки та будівель, все просто супер, відчуваєш себе, як в реальному бою. Більшість деталей в пейзажі можна зруйнувати або підірвати, в тому числі і цілі будинки.

Темрява - це відсутність світла

Мабуть, найкращим якістю цієї гри є наші вороги. Розробники не полінувалися і зробили просто величезний асортимент ворогів. З усього цього, звичайно ж, мені сподобалися величезні роботи ходуны і вертольоти альянсу. Випускаєш ракету у вертоліт, він тут же реагує і збиває ракету на підльоті, повинен сказати в перший раз я був просто в не себе від радості, коли мою ракету збили. Спецназ супротивника теж чудовий, особливо на останній стадії гри. Супротивник досить розумний, добре орієнтується на місцевості, заходить ззаду або ховається за укриттями і стріляє дуже влучно. Все просто блискуче зроблено, я до сих пір згадую з повагою.

Світло завжди пронизує темряву, бо темряви не існує

Про зброю, яке носить з собою Фрімен говорити не буду, доведеться багато писати, просто скажу про новий винахід під назвою Гравапушка. З допомогою гравапушки можна піднімати і кидати в супротивника різноманітні предмети, протягом всієї гри це зброя себе відмінно себе покаже. У місії однієї Особливо.

Вперше в світі шутерів вийшла настільки гарні союзники. Фрімена часто оточують люди з опору, інтелект союзників теж відмінно пропрацьований. Ваша союзники вмирають на рівні з ворогами, при цьому, якщо ви швидко не вб'єте, ваші союзники всі поляжуть. Допомога в бою від союзників значна, просто не давайте їм помирати і все. Кулемети Так само іноді можна устонавливать, які стріляють самі, в бою від них толк відчутний

Відмітна особливість гри, постійні загадки які крутяться в повітрі і в словах тих хто вас оточує, особливо р-Мана. Сам Фрімен всю гру мовчить як партизан і ні слова не вимовляє. Він тільки слухає, ніби німий свідок і намагається врятувати і знищити. Мовчання надає особливу крутість Фрімену.

З усіх ігор, які були випущені до напівжиття 2, навіть близько не змогла досягти тієї атмосфери шутера і масштабної кризи як ця. Постійно мінливий світ, темні провулки, знищений світ все робить гру по-справжньому шедевром в плані атмосфери в грі. Відірватися від проходження не реально, гра дуже затягує і не відпускає. У цей світ поступово починаєш вірити і йдеш туди з головою. У грі хоч і лінійний, але досить приємний сюжет.

Варто сказати, що в грі чудова музика. Це перша гра, над якою стільки билися всілякі музиканти. Відразу чути, що вони намагалися не дарма. Варто сказати кілька слів про озвучення героїв, всіх героїв в грі озвучували актори, деякі з них досить відомі.

Гра чудова у всьому, страшно затягує, все приваблює, при цьому нічим не набридає.

Існує і темрява, але вона тільки всередині нас

У цій грі одні достоинсва, не оминуло це правило стараной і рівні гри. Все починається Зеківська сага, в'язниця, братва, пахан і півні. Тільки починаєш звикати, як нас відразу викидає в канали з радіактивним речовиною. Катаємося і кайфуємо від світу майбутнього, вже руки звикають до водного моцику, але попереду нас чекає Святоша з РИвенхола. Найстрашніший готичний рівень у грі, просто вражає якістю роботи авторів. Люди не полінувалися і зробили 1 рівень, як в дум 3. Слів Нема одні емоції. Далі нас чекають пустелі, снайпери, спецназівці, вертольоти биоходуны і багато іншого. Наш супутник точніше супутниця, сексуальна Алекс, постійно надихає нас своєю відвагою і жіночністю.

Під кінець хочетсья сказати, що гра взяла більше 40 різноманітних нагород, поставила дохрина всяких рекордів і залишається найбільш визнаною грою в жанрі шутер.

Звичайно ж варто роздати бали грі:

Сюжет - 8

Відео - 10

Аудіо - 10

Атмосфера - 10

Різноманітність - 10

Фізика і динаміка у грі - 10

Загальна оцінка - 10

Фанати гри створили цілий міні фільм по грі, вона називається "втеча з сіті 17" поки знято дві частини, але творці обіцяють і третю частину. Фільм розповідає про звичайних людей і людей з опору, які живуть і воюють в сіті 17, під час вибуху цитаделі.

Переглядів: 298 | Рейтинг: 0.0/0