Ecco the Dolphin

Схід сонця, ніколи не бачив жодної картини, яка могла б передати красу моря в такий момент. «Море – це моє життя», - так говорив художник Айвазовський. Але якби він бодай 5 хвилин пограв в цю гру, запевняю вас, що картин у нього було б більше, адже вона – ідеальний спосіб черпати натхнення. Сама гра являє собою пригода або симулятор дельфіна, тобто всю гру ви проведете під водою, в ролі дельфіна Еко. Його ім'я, до речі, гра слів між луна – луна, головна зброя нашого дельфіна в цій грі і натяком на її екологічний зміст.

Лагуни, печери, коралові рифи

Гра починається з жахливого шторму, який забирає все сімейство Екко в невідомому напрямку, після чого відповідно наш славний дельфін відправляється на їх пошук. По ходу гри Екко буде спілкуватися зі своїми побратимами дельфінами і з іншими мешканцями підводного світу, допомагаючи їм, він буде отримувати інформацію про те, куди йому власне потрібно буде плисти далі по грі. Самі завдання будуть представляти собою: пошук предметів, знаходження чийого ні будь загубився дитинча, ну і звичайно порятунок з пасток дельфінів.Для спілкування він, як і в реальному житті буде використовувати систему звукових сигналів, властивих дельфінам. Але крім друзів іноді йому будуть потрапляти і вороги, начебто акул або медуз. Від ворогів можна або спливати, або відлякувати їх, посилаючи сонарные сигнали або той самий луна, про який я писав в самому початку. Як вам відомо, дельфіни не риби, а ссавці і для життя їм потрібен кисень, щоб поповнити його нашому героєві буде потрібно час від часу спливати на поверхню, але не обов'язково підніматися на самий верх, адже в море присутня безліч підводних печер.Якщо нашому героєві не вдається знайти шлях під водою, не біда, завжди можна перестрибнути перешкоду над нею, також в процесі стрибків він може робити сальто. Що цікаво, в деяких місцях по грі присутні підводні течії, з якими буває впоратися досить не просто.

Так от, щоб закінчити гру, вам буде необхідно пройти ряд рівнів, вирішувати головоломки, допомагати мешканцям підводного світу, зустрічатися час від часу з ворогами, що врешті-решт таки відшукати рідню Еко.

Музику тут я б відніс до категорії релакс, вона дозволяє повністю зануритися в атмосферу морських глибин і забути про все на світі, не дарма разом з виходом гри продавався додатково диск з саундтреком, який налічує понад 20 композицій.

Графіка вже досить слабенька, хоча гра від цього не стала менш цікавою і атмосферної.

Грати чи не грати? Для любителів стрілялок і бійок я б цю гру не радив, але якщо ви любите краси моря, його таємниці і нескінченність, то вона створена спеціально для вас.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 30.12.2017