Dishonored

Всі мої огляди, включаючи даний відображають виключно моя особиста думка. Ви можете прислухатися до нього, так і наплювати на нього. У будь-якому випадку, дякую за прочитання даного огляду.

Довідка їх Вікіпедії :Дежавю (фр. déjà vu: [deʒa vy] (i) — «вже бачене») — психічний стан, при якому людина відчуває, що вона колись вже була у такій ситуації, проте це відчуття не зв'язується з певним моментом минулого, а належить до " минулого взагалі.

Очікування було не довгим - про грі стало відомо трохи більше року тому, і багатьом вона одразу сподобався своєю стилістикою, та й не тільки. Був випущений шикарний тизер(ролик, не містить кадрів реального геймплея), а в прес-релізах розробники клялися що все побачене в ролику є правдою і можливо у самій грі.

Скажу відразу - я був налаштований песимістично, і по суті мої очікування були виправдані на всі 100%. А тепер ближче до справи.

Каліка

Почну відразу в лоб. Гра являє собою напів-стелс екшен, і дуже сильно нагадує відразу 2 гри: BioShock і Deus Ex. Від BioShock тут потуги створити чи то свою екосистему з щурами, замість мутантів, то простенька рольова система (і порівнюємо тому, що це теж шутер з скилами) - навіть не так, рольова система з усіма здібностями в Dishonored одноклеточна.

Номінально все чудово - кілька здібностей і пасивних навичок. Ось тільки ви можете вивчити їх всі, і навіть не особливо напружуючись. Нехай ви не прокачаєте їх повністю, але в цьому немає сенсу. А враховуючи те, що 90% часу будеш користуватися одним скілом (Стрибком), а у відкритому бою іншим (уповільнення часу), що залишилися навички стають непотрібними. Навіщо нам щури, якщо можна вивчити пасивний навик на розпорошення трупів у прах? Для відволікання, як написано у підказці? А не простіше включити уповільнення часу і просто всіх перебити?Можливо це моя особиста проблема раціоналізатора, але навіщо напружуватися, якщо можна зробити простіше? Та й вибирати між навичками не змусили - бери все що подобається, а до кінця гри ти вивчиш всі навички на 1 рівень, а вище, найчастіше, і не потрібно.

А що дісталося гри Deus Ex? Варіативність проходження - ми можемо піти по цій вулиці, або перелізти через паркан, або просто переубивать всіх до біса. Ось тільки в Deus Ex гра рідше скочувалася в лінійність. Тут же у нас вибір досить обмежений.

Що далі - а, у нас тут стелс екшен! Так значить треба всіх по-тихому вбивати - так простіше повинно бути! А от фіг вам. Вивчи вищесказане уповільнення часу, та затарься гранатами і патронами - і жоден ворог не встоїть перед тобою. Навіть натовпом в 4-6 чоловік. Це чітерство і дисбаланс, а ще стелс вбиває відсутність хоч якогось інтелекту у NPC. Ці барани можуть тільки виявляти на видному місці трупи, так безглуздо носиться під час бою. Вище верхівки ніхто і ніколи не дивиться, так що єси ви засіли на карнизі - то освітлення не важливо.Це не означає, що гра проста - з підвищенням рівня складності боти починають читерить, але факт залишається фактом - ІІ в грі одноклітинний.

У тому ж Deus Ex весь стелс ускладнювався камерами, турелями, а в деяких місцях і роботами, так і боти не були там тупими. Тому і грати в нього в стелс режимі набагато цікавіше.

Фішка в Dishonored та ж, що і у Deus Ex - гру можна пройти, не зробивши практично жодного вбивства. Але воно вам треба затягувати час проходження до 15-20 годин і сидіти по кутах понуро придушивая, тягаючи тіла і бігаючи раз за разом? Арсенал(на відміну від Deus Ex) обмежений, і з цим нічого не поробиш - нелетальних видом зброї вважається тільки усыпляющие болти(так називаються стріли у арбалета насправді), а їх не так багато. Тим більше, що змін в кінцівці Dishonored начебто замало. Хоча нам обіцяли більше.

Продовжуємо екзекуцію

Сюжет гри простий і дуже передбачуваний, тому я навіть зав'язки і поворотів його говорити не буду, а то скажете що я фінал заспойлерил. Але факт в тому, що ми все це сотні разів бачили, чули і читали. Світ у ігри - оригінальний, а ось сюжетик в цьому світі...

Графіка гри викликає подвійні відчуття - але факт у тому, що вона мені нагадала Darksiders II. Дизайн відмінний, а виконання дуже посередньо. Але ось в чому справа - Darksiders II виглядав краще за 2ум причин - перше, якість текстур тут гірше, а ми дивимося на них в упор, від першої особи, а друге - для Darksiders II вийшов патч, який включає всі радощі графофаперов і гра після цього виглядає просто чудово. А для Dishonored про такий благодаті від розробників нам, гравцям, залишається тільки мріяти. Та й стилістично гра нагадує помісь Half-Life 2 і Fable 3.

Вистачить разгологольствовать

У цілому весь проект нагадує попередню гру компанії Arkane - Dark Messiah of Might And Magic. Як бойовою системою, так і підсумковим відчуттям від гри - дуже добре, але от на верхні рядки не тягне. Про час, проведений за грою я не пошкодую, але ось і надовго гра мені не запам'ятається.

Гра немов конструктор Lego - зібрана з різних шматочків, нот тільки колір не зовсім співпадає, не виглядає вона шедевром в моїх очах. Може бути я заївся, може ще щось, але в рік виходять 2-3 гри, які мені приносять неймовірне задоволення, і Dishonored серед них немає.

Підсумок - 8 балів

Переглядів: 389 | Рейтинг: 0.0/0