Dishonored

- Меридіан? - запитаєте ви - Що це? І яке відношення має до Dishonored?

Я відповім. Це друзі, вигаданий місто з гри Blood Omen, яка порадувала своїм поява на світ у 2002ом році. (в Америці, теж є місто Меридіан). Я проходив Blood Omen 2 багато разів і не переставав дивуватися небувалої глибині і атмосфері цього шедевра. Отже! Ближче до справи! Пару тижнів тому в магазині наткнувшись на Dishonored, я довго дивувався що скріншоти на звороті упаковки зображували(як мені здалося) саме місто Меридіан з Blood Omen 2.Прочитавши опис і потролив дівчинку менеджера каверзними питаннями (вона запевняла що пройшла Dishonored 10 разів і пройде ще 40), я купив гру і помчав додому. Вже дуже мене заінтригували пейзажі нічного Дануолла, а впевненість що гра буде хоч чимось нагадувати обожнюваний мною Blood Omen 2 зростала з кожним кроком по мірі приблежения до будинку. Болісні хвилини установки я вбив пошуком в мережі будь-якої інформації про Dishonored. Так як я пам'ятав цю гру тільки через осіннього трейлера з стрибаючою по дахах мужиком у страшенній масці, знайдені статті та посилання розповіли багато нового.

Після було два дні залипоса в глибокий і чітко продуманий світ Dishonored. Не краща графікою але динамічна і атмосферна картинка, радувала око половину травневих свят. Геймплей заслуговує окремої похвали. Бо як я зрозумів родзинкою гри є різноманітність варіантів, якими гравець може досягти поставленої мети. Наприклад, можна йти на пролом і вбивати всіх на ліво і направо, не роблячи винятків ні для чиновників, ні для мирних жителів. Але цей варіант мені довелося відхилити після пари спроб.Бачте, у вигляді незрозумілих мені причин, стэлсы я проходжу виключно на самому високому рівні складності. А у випадку з Dishonored вороги вбивали мене з двох ударів. Плюсом такий варіант проходження підбурив відхилити рада, яка проявляється в процесі завантаження локацій. Щось на зразок того: "якщо мочити всіх без розбору, фінал гри вийде похмурим і т. д. і т. п."

Загалом після проходження перших двох голів у мене склався власний стиль гри. Діючи приховано я не вбивав, а вирубував ворогів підкрадаючись ззаду. Деяких страждають на хропіння товаришів доводилося тягати на плечі і складати десь у темному кутку, щоб їх не виявили ті кого я ще не встиг усунути. Звичайно траплялося що і без вбивств було не обійтися. Наприклад останній залишився ворог помічав мене і втік до пульта охорони щоб вмикати сигналізацію. Тут у справу вступали вірні залізяки. Арбалет, пістолет - на відстані і ніж якщо ворог близько.Особливий респект розробникам за "картечную безшумну міну". Цією зброєю можна було відрубати ворогам ноги, руки, голови і при цьому спостерігати все, що відбувається, звідки-небудь з даху.

І так!

Чим більше я стрибав по дахах Дануолла, тим більше виникало відчуття, що я знову в Меридіані.

Почнемо із зовнішнього вигляду міста:

Є подібності, чи не правда? Відкиньте, що у графіку різниця в 10 років і як і я побачите подібності.

Далі у нас йдуть блокують прохід поля:

Це просто ввело мене в шок. Різниця була лише у тому, що в Dishonored поля вбивали відразу, а в Blood Omen 2 на нього потрібно було стрибнути вісім разів поспіль щоб померти.

Далі розглянемо стелс ефект:

В Blood Omen 2 звичайно, цей аспект набагато крутіше. Адже щоб стати невидимим вам доводиться шукати туман і зливатися з ним в єдине хмара смерті, яке вириває серця ламає шиї і т. п. В Dishonored якщо ви опинилися за спиною нічого неподозревающего супротивника, то вам надається три варіанти. Убитий, Вирубати, Пограбувати. Не так криваво але досить реалістично. І знову найголовніша фішка в розмаїтті вибору дій!

Також в обох іграх є така річ, як "Вселення":

В Blood Omen 2 дану здатність ви купуєте тільки в середині гри. І вона не стільки "вселення", скільки "навіювання". Бо за допомогою телекінезу, головний герой змушував людей здійснювати необхідні для проходження вчинки. У Dishonored ж, "вселення" можна дістати, грамотно скориставшись схемою прокачування на самому початку гри. На жаль спочатку ви зможете вселятися тільки в тіла гризунів, але на другому рівні уміння ви будете в змозі сміливо заволодіти і тілом людини. Сумно що після вселення ваша жертва-неминуче перетвориться на труп.

Також не варто забувати вміння "перенесення" коли гравець може переміщається на короткі відстані допомогою телепортації. В Blood Omen 2 це було реалізовано у вигляді потужних стрибків, на пристойні відстані.

Також в обох іграх присутні сутички на мечах:

Динаміка схожа, так як і в Dishonored і в Blood Omen 2, система бою будується на блокування ударів ворога і нанесення їх в самий несподіваний момент.

Тепер трохи про різницях ігор.

Почнемо з головних героїв:

Різні у чому. Один з них навіть вампір. Але в обох є ножа))) І обидва лазять по дахах.

Ну і прокачування звичайно відрізняється:

Якщо в Dishonored потрібно шукати спеціальні руни, то в Blood Omen 2 досвід ви отримували від кількості випитої крові. Брр! Але інтерфейс дуже схожий і розташований навіть у тій же частині екрана.

Ну і тепер вердикт:

Не знаю використовували розробники Dishonored, Blood Omen 2 як точку опори, але ігри дуже схожі. І динамікою, а найголовніше атмосферою. Пройшов один раз, але обов'язково зроблю це знову, щоб спробувати іншу тактику і лазівки.

Удачі всім.

Переглядів: 435 | Рейтинг: 0.0/0