Assassin's Creed III

Всім доброго часу доби шановні читачі сайту не так давно я пройшов одну з найбільш очікуваних (особисто для мене) ігор року. Все що буде описано і сказано в цьому огляді буде лише моєю думкою (хоча кого це хвилює) і, будучи фанатом серії, постараюся судити гру більш ніж об'єктивно.

Сюжет нової частини серії буде ґрунтуватися на двох героїв (не рахуючи Дезмонда)- батька Хейтеме і сина індіанця принці Конноре, але про сина трохи пізніше, а спочатку поговоримо про батька. Сюжет починається в Лондоні, і з якихось причин (не буду спойлер) нам треба відправитися в Америку для здійснення нашої мети. Припливли ми в один з колоніальних міст Британської імперії – Бостон. Вперше проходячи по вулицях Бостона у вас захопить дух, місто вийшов просто шикарним (на мій погляд, навіть краще, ніж Нью-Йорк).Жителів на екрані тепер набагато більше і кожен зайнятий своєю справою: хтось торгує, хтось сперся об стіну і базікає з городянином, хтось вночі оглядає свій город і т. д. І тут починається, напевно, сама нудна частина гри, так як перший час ми виконуємо прості і легкі міссі і лише деякі дійсно цікаві, а потім сюжет починається хвацько закручуватися, ладу інтриги і свої сюрпризи. Під час проходження кампанії нам дадуть управляти невеликим військом, потопити жалюгідні суденця британських щурів, пробиратися через поле битви під прицілом тисячі солдатів.Переказувати весь сюжет не буду, скажу лише те, що головний лиходій вийшов на мій погляд успішним і в якійсь мірі краще Коннора.

Тепер хочу сказати кілька слів про сюжетної лінії про Дезмонд. У новій грі у дезмонда і його команді вдалося знайти храм Стародавньої цивілізації (точну назву не пам'ятаю) і тепер нам залишилося знайти спосіб врятувати землю від катастрофи 2012 року(21.12.2012). Для відкриття дверей в храм нам потрібні три частинки, які ми шукаємо, визначаючи їх місцезнаходження. Місії за Дезмонда стали більш динамічні (з порівнянням з іншими частинами) і цікаві і видно, що розробники, чу-чуть, але подумали про нього.Кінцівка вийшла не такою, якою її собі уявляли, але з іншого боку вона явно натякає на розвиток сюжету в серії.

Гра заснована на самому цікавому геймплеї в серії. Тут дійсно можна жити, займаючись своїми справами. У гру додана можливість полювати. Вам доведеться полювати на пум, ведмедів, вовків, оленів, єнотів, вапіті, зайців, лисиць та інших тварин. Вбивати купами їх не вийде, убивши одного оленя зі зграї, решта в страху розбіжаться хто куди. Вбиваючи хижих противників, нам треба буде натискати спеціальні клавіші і виходить щось на зразок міні-ігри. У грі нам треба буде виконувати завдання і для мисливців, і ці місії вийшли досить забавні.В одній з таких місій нам треба буде знайти приведення на покинутому маяку. Звільняти райони міст стало набагато цікавіше і тепер не доведеться знищувати ворожі башти (хоча у них знайшлася заміна – британські форти), а доведеться виконувати місії головного "ассасина на районі" – три невеликих доручення і після чого відкривається головна місія щодо вбивства тамплієра разом з новим асасинів. Допомогою наших братів можна активно користуватися (але толку від них мало), а можна пройти всю гру одинаком.Віллу, яка була у другій частині, переробили наш власний маєток, та поліпшувати його не доведеться, але треба буде шукати жителів фермерів, лісорубів та інших. Ви запитаєте для чого? Відповідь проста – в гру додали можливість торгівлі і для виготовлення різної продукції нам знадобляться майстри, здатні виготовити для гравця незвичайне зброю. Для того щоб ми могли виробляти різні товари нам потрібно сировину та інструкції, а інструкції можна знайти в скринях розкиданих по всьому ігровому світу, так що якщо хочете пристойно заробити доведеться добряче побігати.

Морські битви

Одна з головних достоїнств гри полягає саме в морських баталіях. Нова ідея виглядає свіжо. Самі бої не сильно ускладнені, що радує (на мій погляд, бої вийшли легкі), але можливість постояти за штурвалом корабля і відчути себе морським вовком, морська хитавиця, шторму і непогана деталізація кораблів дійсно різноманітять гру й додадуть зайві 1-2 години першокласного геймплея. З мінусів можу відзначити тільки те, що рівні вийшли дуже лінійними: кораблі можна брати на абордаж тільки в деяких місіях.Плавати на доведется в основному на Східному узбережжі і в Карибському морі. Корабель наш можна буде покращувати: купувати додаткові гармати, нові види ядер, тарани та інші поліпшення. Варто відзначити те, що під час плавання команда не стоїть на місці, і кожен займається своїми обов'язками. На кораблі встановлені 2 види знарядь: одні звичнішого, а інші легкі. За допомогою легких гармат буде дуже легко потопити легкі суденця, а для великих і потужних кораблів вже знадобляться звичайні знаряддя і різні види ядер для них.

Відкритий світ

Відкритий світ у грі вийшов великим і насиченим, карта вражає уяву. Відкритий світ представлений містами Бостон і Нью-Йорк, фронтир і маєток Коннора. Міста вийшли не такі великі, але розробники вирішили зробити акцент на щільності і колоритності міст. Вулички дійсно запам'ятовуються і виглядають більш яскраво в порівнянні з вулицями міст Риму, Флоренції та інших. Для швидкого переміщення по місту нам треба тепер не чинити ходи, а самих шукати їх (ми потрапляємо в підземний тунель, де як в лабіринті нам треба шукати виходи).Наступна велика локація в грі – це фронтир. Це величезна лісова місцевість, де є маленькі села, форти, табори мисливців і т. д. Тут нова фішка паркур по деревах проявляє себе у всій красі. Паркур виглядає природно і дуже гарно, що змусить вас витратити може бути не одну годину, гуляючи по місцевості. Останнє місце, куди можна заглянути буде нашим маєтком (нашим воно буде досить формально). На цій території мешкають ваші майстри і тут же (а саме в невеликій гавані) буде персональний корабель з командою.

Графічна складова серії зробила, на мій погляд, великий крок вперед. Якщо порівняти ті ж Одкровення з третьою частиною, то різниця буде на обличчя. Освітлення, промальовування текстур і лицьова анімація роблять її передовою в серії (поки що). На консолях графіка трохи гірше, ніж на ПК (вік бере своє).

Тамплієри і ассасини

Протягом всієї серії у нас склався стереотип – тамплієри завжди погані, а ассасини завжди хороші і добрі. Гра ламає стереотип. Вбиваючи по черзі тамплієрів, ми починаємо розуміти, що вони вперше починають проявляти себе як люди, які прагнуть до миру, а ассасини люди-руйнівники. Кожен тамплієр дійсно хотів миру і спокою, а головний лиходій був навіть набагато краще Коннора. На мій погляд, головною помилкою Коннора було те, що він не думав про майбутнє американської нації, піклуючись тільки про справедливість і патріотизм.Може мої думки будуть не збігатися з вашими ,шановні читали, але на те ми і люди, щоб думати індивідуально.

Підсумки

Якщо ви дочитали до цього моменту, або просто передивились до цього моменту, то я вас щиро вітаю!!! Мій огляд підходить до кінця, а я не описав і половини достоїнств гри. Гра вийшла шедевр і якщо ви не пройдете її до кінця світу, то втратите половину її антуражу. В цілому я можу сказати, що я і багато шанувальники серії можуть бути спокійні за її майбутнє. Єдине, що насторожує це кінцівка 3 частини. Чи зможуть розробники не перетворити гру в мильну оперу, а також історично і цікаво показувати боротьбу тамплієрів та асасинів? Чекаємо господа, а час покаже.

Переглядів: 262 | Рейтинг: 0.0/0