Assassin's Creed II

Пролог

Ола, користувачі кращого ігрового ресурсу! З вами Okokok-man і сьогодні я вирішив написати огляд на одну з ігор тепер уже однією з улюблених серій Assassins Creed. Гра була пройдена за один великий мах, тому що перша частина серії залишила просто приголомшливі відчуття і бажання скоріше побачити всю правду про предків головного героя і події минулого. Який можна зробити заголовок? Мабуть, «Хвилююча історія Еціо Аудиторові да Фіренце». В черговий раз попереджаю вас – все, що написано нижче є суто індивідуальним і суб'єктивною думкою.

Про що йде мова, син мій?

Після втечі з «Абстерго Індастріз» Дезмонд і його союзники ховаються в секретному сховищі. Головному герою пропонують продовжити пошук частинок «Яблука» з допомогою Анимуса і одночасно тренувати свої навички ассасина. На цей раз його предком став Еціо Аудиторові да Фіренце, що жив в Італії в епоху Відродження, в кінці XV століття. Отже, пригода починається...

Ігровий процес

Гра, природно, нагадує свого попередника. Тільки особисто мені було спочатку важко звикнути до того, що це інший час, тут широкі вимощені мостові і вулиці, високі будівлі. З початку пересуватися обережно і досить швидко було для мене складно, але я швидко призвичаївся. Так ось, що ще новенького?

Тепер ви можете пересуватися з орлиним зором. Це дуже корисно, наприклад, коли ви кого-то наздоганяєте чи шукаєте гліфи істини, які доповнять картину того, що відбувається. Ваше завдання – знайти їх і розв'язати задачу, яка прихована всередині. Це може бути головоломка у вигляді мозаїки, історичні листи з кодами і ключами, різний пошук елемента на зображенні та інше.

Величезним нововведенням стала здатність плавати і пірнати. Тепер ваш персонаж у пошуках притулку від ворогів може просто зістрибнути з будь-якої будівлі у воду й попливти.

У грі присутні різні магазини. Ви зможете придбати картини своїх жертв, підлатати себе у лікаря або купити або полагодити спорядження і зброя у коваля-майстра.

Великі зміни не обійшли озброєння ассасина. Тепер у вас є ще й подвійний клинок, отруєний клинок, різні мечі, молоти, сокири, ножі (у тому числі метальні), кинджали, чинкуэды, димові шашки і навіть «!!!» пістолет з 6 набоями.

Також спорядження зазнав чималого зміни. Тепер по ходу гри ви зможете відкривати всі кращі наручи, броню різного ступеня захисту для всього тіла. Кращими обладунками та зброєю стане залишилися в ідеальному стані речі Альтаїра. Але просто так їх не отримаєш. Ті, що можна купити коштують дуже дорого. А обладунки можна відкрити тільки принісши в притулок асасинів всі печатки з 6 гробниць ваших предків-союзників. Тоді всі замки відкриються, і ви отримаєте краще, що є в грі.

Техніка бою теж змінилася. Нові красиві добивання ворогів, а також можливості контратаки і відходів. Все це становить цікавий і напружений бій, в який іноді так і хочеться влізти. У гру додана нова родзинка для пересування. Злодії навчать вас робити стрибок вгору по стіні, який дуже стане в нагоді вам не один раз. Тепер вам не потрібно буде завжди огинати вежу або будинок у пошуках єдиного шляху дістатися до мети. Один ривок і ви чіпляєтеся за уступ, до якого вам було не дотягнутися просто так.

У грі залишилися ті самі прапори і пір'я, які потрібно збирати.

Введені накидки із символікою різних сімей, таким чином ваша «популярність» в місті, де поважають сім'ю, яка дала вам її не буде зростати. В інших випадках вам доведеться боротися зі своєю поганою славою. Вибирати, як завжди, тільки вам. Ви можете зривати оголошення про розшук, підкинути монет ораторам-пропагандистам або просто вбити чиновників, які багато говорять.

У грі вам дадуть можливість поліпшити місто, ви зможете розвинути інфраструктуру, отримуючи в майбутньому за це хорошу грошову віддачу.

Загалом, в грі купа нововведень і фішок, яких не було раніше. Також часу для проходження цій частині вам знадобиться більше, ніж раніше. Але воно того варто.

Під капотом

Гра побудована на графічній архітектурі движка Anvil Engine. А за фізику відповідає відомий всім Havok. Промальовування і тіні дійсно вражають. Тут ви точно не знайдете ніяких нерівних кутів і змащених текстур. Я не знайшов жодного бага або залипання, просідання fps або чого-небудь ще. Весь процес доставив одне задоволення.

Відеоряд

Різні заставки і переходи зроблені виключно у вигляді внутрішньоігрових анімованих кат-сцен. Ну, хіба що, крім Істини. Вона зроблена як короткий відеоролик. В кат-сценах я не знайшов нічого, що різало б очей і породило думка «О, ось тут вони, звичайно не довели до блиску». Я вас благаю, навіть якщо так і було, то ви, швидше за все, нічого й не помітили б.

Звук

О, це прекрасне звучання міст! Все, до самих дрібниць в плані звуку – ідеально. Будь скрегіт, шум, бавовна, стогін, вереск, завивання, шелест, вибух і навіть беззвучие - зроблені просто приголомшливо. Справжній живий місто зі своєю атмосферою, голосами і звуками. А кількість фонової музики, воно тут величезна. І її приємно слухати, просто неймовірно. Саундтрек до гри, написаний композитором на ім'я Jesper Kyd воістину прекрасний. А про російську озвучку і говорити нема чого, мені дуже сподобалося.

Штучний інтелект

Вороги різних міст бувають як легкі солдати, укріплені і важкі. Приблизно так. У кожного виду різні техніки бою, оскільки і зброю різне. Хтось скаче і стрибає з мечем напереваги як ви, а хтось завдає рідкісні, але сильні удари своїм важким молотом. З кожним противником буває складно битися, тим більше коли він привів своїх соратників. А оскільки по одному сторожа ходить дуже рідко, то буде складно.

Епілог

Підведемо підсумки. Що ми маємо? Відмінний action-adventure з елементами стелса і величезним відкритим світом. Повна свобода дій, час і світ, якого ми ніколи не побачимо. Головні місії, основним завданням яких є пошук і вбивство жертви розбавлені цікавими побічними витками сюжету і цікавими історичними поворотами і фактами. Досить довгий геймплей, але при цьому не приїдається, навіть ближче до кінця гри. Різні нововведення, від способів пересування до можливості інвестицій у місто.Приголомшлива жива озвучка в купе зі всієї іншої атмосферою не дають відірватись від екрану ні на хвилину.

Гра гідна тільки найвищої оцінки, вона просто встрянула весь ігровий світ та індустрії відеоігор. Я хочу сказати спасибі розробникам, їм вдалося настільки захопити мене всім цим, що я зацікавився історією епохи відродження і прочитав багато історичних книг про неї. А в моїй голові досі крутиться фраза : «Ніщо не істинне й все дозволено».

Дякую, що були зі мною ці пару-трійку хвилин, сподіваюся, вам сподобалося.

Додавайтеся в друзі, читайте огляди, ставте лайки, запитуйте, якщо є що з приводу гри. Усім спасибі, що дочитали до кінця. І пам'ятайте – грайте чесно і по-джентельменськи, адже і ви колись були нубом. З вами був я, Okokok-man, побачимося в реальному та віртуальному. Всім пока!

Категорія: Огляд ігор | Додав: 03.12.2017
Переглядів: 272 | Рейтинг: 0.0/0