Assassin's Creed 2

Ам-казам ребятушки. На операційному столі сьогодні дуже гідний, дуже правильний і дуже цікаве продовження. Кредо вбивці, під номером 2. Сестра скальпель, починаємо розтин.

Важко в навчанні...

Історію Дезмонда приділили значно більше уваги, ніж в частині першій. Тепер він не просто іноді розмовляє, він знайшов здатність бігати. І перше, він використовує цю здатність – тікає з "Абстерго", дізнавшись від його подружки Люсі, (характер якої, до речі, теж не був розкритий у першій частині як треба) що "Абстерго Індастріз" це не що інше, як компанія тамплієрів, проти яких і ведуть війну ассасини. На самому початку гри нас чекає втечу і рукоприкладство з боку Дезмонда. Забавно спостерігати, як тендітна Люсі розбирається з трьома супротивниками в той час, коли Дезмонд невміло лупить одного охоронця. У багажнику нас перевозять до іншого "анімусу" щоб продовжити пошуки того, що ми шукали в першій частині. А в першій частині ми шукали і таки знайшли артефакт "Яблуко Едему". Тут речі і проявляється невелика дірка в сюжеті. Можна було б продовжити проявляти генетичну пам'ять Альтаїра, замість того, що б переключитися на нового предка Дезмонда. Але це неважливо, адже історія нового персонажа теж дуже цікава і гарна, ще б, адже дія відбувається в Італії в кінці п'ятнадцятого століття. Епоха Відродження, карнавали, напрочуд гарна Венеція стали кредитною карткою Кредо вбивці 2.

Нам належить грати за Еціо Аудиторові да Фіренце – молодий італієць з шляхетної родини. Ми будемо спостерігати за його історією аж з самого народження, і нам дійсно показують всю його історію. Історія у нашого новоспеченого вбивці більш ніж трагічна. Сім'ю Еціо підставлять, ми будемо змушені спостерігати за смертю його батька і двох братів, тікати з рідного міста разом із сестрою та матір'ю і навчатися майстерності вбивства в такому юному віці. Перший, хто зголоситься допомогти нещасній сім'ї, буде дядько Маріо – харизматичний мужик і один з послідовників руху асасинів, які, здавалося б, давно перевелися. Він пускає нас пожити в своєму маєтку, і допомагає Еціо в помсту за батька й братів, попутно вплутуючи нашого героя в клубок подій, пов'язаних з протистоянням асасинів і тамплієрів.

Персонажів в цій частині побільшало в рази, і всі, навіть другорядні, вийшли на диво класними. Самий запам'ятовується, по моєму, це Леонардо да Вінчі. Саме він видасть нам незмінний атрибут асасинів – клинок викидний. З ним пов'язані самі запам'ятовуються місії, адже він відомий як винахідник, і всі свої нові розробки він дає випробувати нам. Нам належить політати над Венецією на літальному апараті, постріляти з захованого, на манер клинка, мушкета і битися аж двома выкидными клинками одночасно.

Взагалі Кредо асасина 2 просто нашпигована різноманітними подіями, від старої системи "виконай кілька нудних місій для доступу до цікавого, пятиминутному завдання" не залишилося і сліду. І другорядні і сюжетні завдання однаково цікаві. Розробники постаралися і зробили всі завдання несхожими один на одного. Це, безумовно, величезний крок вперед для серії в плані історії.

... легко в бою.

Екшен складова залишилася знайомої нам по першій частині, але доповнень просто маса. Паркур і лазіння по стінах стало швидше і трохи доповнилося. Бойова система стала краще, арсенал поповнився разом з уміннями, контратаки стали тепер ще видовищнішим, але атака, як і в частині першій, не мало сенсу. Зате мало змив ходити з порожніми руками, адже у бійці, замість контратаки Еціо ефектно обеззброював противника, а після, добивав його, його ж зброєю, іноді залишаючи меч або спис у обмякшем тілі. Стало можливим подвійне потайне вбивство, а розправа з повітря стала більш легко здійснюється забавою. Типів ворогів стало більше, були звичайні солдати, були списоносці, були громили у важкій броні, а були, найдокучливіші, на мій погляд, солдати з легкої бронею, які наздоганяли навіть на дахах. До кожного з них потрібен особливий підхід, кого-то було легше вбити одним зброєю, когось іншим. Хоча по мені, найлегше було обеззброювати кожного і вбивати вже безпорадного "кошеня", який не в силах завдати шкоди. В розпорядженні у нас була так само димова шашка, яку потрібно було використовувати для відступу у важкій ситуації. Можна сказати, що відбулася зміна ролей, у першій частині ми відчували себе акуратним, вічно маскировавшимся, холоднокровним вбивцею, а в другій частині і приміряємо шкуру безжального і брутального вбивці, що вбиває всіх неугодних.

Італія – як ідеальний сеттінг.

Безперечно, Італія в епоху Ренесансу дуже цікавий і свіжий сеттінг. Витончені обриси будівель, святкова атмосфера в містах вдень і вночі, а коли місто вспыхает у світлі карнавальних салютів щиро шкодуєш, що подібного в реальному житті ти не побачиш ніколи. В Кредо асасина 2 один із самих красиво намальовані світів в ігровій індустрії. Мало того, карти міст цілком достовірно змодельовані, на кожну пам'ятку є стаття з історичними фактами, і найсмішніше, що читати ці статті не обов'язково, але ти все одно читаєш під захопленням побаченого, бажаючи дізнатися побільше про цю дивовижну, втрачене для нас, світі. Доставляє, звичайно, те, що можна вдосталь похуліганити біля цих самих пам'яток і тобі нічого не буде.

З соціальної частиною справа йде набагато краще, ніж у першій грі серії. З'явилася ігрова валюта, яка заробляється в місіях. Так само її можна отримувати, знаходячи скриньки з скарбами або оббираючи тіла. Нишпорити По кишенях, до речі, дуже потрібне заняття, так ми поповнюємо запаси метальних ножів, ліків, куль для мушкета і т. д., і чим крутіше ворог, тим більше грошей ми зможемо з нього зняти. Витрачати гроші ми будемо різних крамницях, купуючи які ми будемо отримувати відсоток з прибутку в наше сховище, плюс знижка для нас буде збільшуватися у відсотках. Лавки є різні і що, отже, для своїх цілей. У ковальських крамницях ми можемо купувати, модернізувати і лагодити зброю і броню, у кравця, поміняти колір нашого одягу і плаща, який бовтається на лівому плечі, а у доктора, поповнити запаси ліків і отрути. Також, накопичивши суму приблизно в 20Q6 F, то слід купувати більш місткі сумки, які збільшують максимальне число переносимих предметів: ті ж ножі, ліки та колби з отрутою.

Місто і його жителі тепер перестали бути просто декораціями. З натовпом було можна і потрібно зливатися, було реалізовано відмінно, але незрозуміло, чому таку можливість додали тільки в другу частину, а не внесли в першу, як обіцяли раніше. З'явилися наймані групи: воїни, злодії і куртизанки. Кожна з груп чимось вирізнялася своїм, злодії могли швидко лазити по дахах разом з Еціо, воїни були ударною силою, а куртизанки могли відвернути варту, відкривши прохід в раніше недоступні місця. Здійснюючи злодіяння (або чеснота, на ваш вибір) репутація Еціо в містах зростала, а, отже, росло бажання тамплієрів вбити нашого героя. Чим вище була разыскиваемость, тим швидше солдати вгадували в Еціо риси ассасина, ускладнюючи гравцеві положення. Щоб знизити погану славу, потрібно було зривати постери із зображенням Еціо, підкуповувати глашатаїв або вбивати свідків, які без охорони не ступали ні кроку.

Місто стало живим, стало цікавіше ходити по вулицях, не віддаючи перевагу лише стрибків з даху на дах. Були і скарби, і маленькі події, наприклад шалений злодій міг поцупити у вас гаманець і його можна було або наздоганяти, або відпустити. Це в міру додавало фана, не сильно відволікаючи від проходження самої гри.

Про решту.

Движок гри залишився колишнім, але картинку неабияк поднакрутили, і замість однакових, погано деталізованих болванчиків по місту гуляли красиво намальовані жителі в елегантних вбраннях. Сам стиль малювання виявився набагато яскравіше, ніж в частині першій, і не ясно, добре це чи погано. Більшість звуків перекочувало з першої частини, а музичний супровід колосально змінилося, тепер грали суто італійські мотиви, бадьорі, піддавківців спеку в бою і погоні композиції.

Підсумок:

Приємно, що розробники не закинули цю серію і почали робити гідні продовження, прислухаючись до прохання гравців. Контора Ubisoft в Монтреалі напевно єдина компанія в "юбиков" які продовжують робити цікаві ігри не дивлячись ні на що, навіть на те, що видавництво всунула в другу частину гучну захист від піратів, доставивши чесним користувачам дуже багато проблем, але гру все одно зламали, постає питання "навіщо?". Однак, віровчення така захист від піратів і чесних користувачів не завадила ассасина 2 засісти в серці гравців насамперед як чудова гра. З цього випливає, що...

Гра зроблена – з душами всіх співробітників Ubisoft в Монреалі.

П. С. Так, у цьому огляді я знову сховав частину ключа, ну чи спробував заховати, як міг вже =) Якщо ви не в темі, що це за ключ то вам сюди, в п. С. все докладно описано =)

Переглядів: 276 | Рейтинг: 0.0/0