Assassin's Creed

Ам-казам ребятушки. Логічно – після виходу другої частини вбивця Creed сподіватися на вихід третьої, і в Brotherhood багато хто сприйняв саме як повноцінне продовження, хоча незабаром з'ясувалося, що це: то аддон, то чи доповнення. Ну, щож, розтин покаже, що з себе представляє Кредо вбивці: Братство.

Продовження історії.

Дезмонд, після фіналу Кредо асасина 2 зі своєю компашкою відправляються в Віллу Монтериджионни – маєток Аудитора. Я не буду розповідати, чим закінчилася друга частина, лише скажу, що кінцівка наздогнала гравця на самому цікавому місці і сильно налаштовувала на очікування продовження.

Ні для кого не секрет, що вся круговерть у серії з-за артефакту - "Яблука Едему", Еціо і, прибувши в Рим в минулій частині, матиме його. З дядьком Маріо вони повертаються в маєтку і начебто все добре, але на віллу нападають, перериваючи романтичну сцену Еціо та Катерини. Переривають, треба сказати, епічно. Ядром Прямо, прямо з гармати, прямо в кімнату, зносячи добру половину стіни. На цей раз головним лиходієм стає Чезаре Борджіа, і саме від його військ нам доведеться захищати маєток. Але що може купка солдатів проти цілої армії, природно захист прорвано, в містечку хаос, а Еціо розсікає між уламками будівель на коні. Додає драми вбивство дядька Маріо, але це обставлено так, що смерті Маріо шкодуєш слабо або не шкодуєш зовсім. Чезаре забирає "Яблуко Едему" і його солдати ранять Еціо, після цього нас повертають у Рим. Перед нами стоїть завдання повернути Яблуко будь-якими способами, і все. На цьому, принаймні для мене, сюжет закінчується і продовжується тільки в кінці. Следить за событиями в Brotherhood совершенно не интересно, разбавляют унылый сюжет лишь редкие встречи знакомых нам ранее персонажей. В остальном, сюжетная составляющая этой игры никудышна, на данный момент я с трудом помню имена всех персонажей, и события, которые развивались при прохождении в целом. И это огромный недостаток, возможно, я ошибаюсь, но мне кажется, что на сюжет в центральной стадии разработки забили, а вспомнили только под конец.

Убийство – как искусство.

Натомість, неабияк додали нових штучок. Кількість контенту додалося мало не в два рази більше, ніж у другій частині по відношенню до першої. Купа, просто купа різної всячини. По-перше, змінили синхронізацію і відкриття картки. Щоб відкрити точку синхронізації, потрібно, спочатку, вбити підлеглого Борджіа, підпалити вежу, спаливши прапор, і тільки тоді область відкриється і стане можливим купівля прилеглих до цієї області крамниць. Раз за разом робити це набридає, але це і не потрібно, можна обійтися і без рутини.

Сильно підкрутили бойову систему, тепер постійна стійка в блоці карається. Вороги не просто оточують, вони можуть взяти в захоплення, а інші солдати, користуючись беззахисністю Еціо, будуть бити нашого героя. Це наштовхує на постійну атаку, яка тепер не зовсім марна, а навіть навпаки, успішно провівши атаку і натиснувши клавішу в напрямку наступного супротивника, Еціо вб'є його. Таким чином, пристосувавшись, можна здійснювати довгі безперервні серії вбивств. З'явилися піхви для більш важких видів зброї, так можна носити з собою списи та сокири, але ще краще, що їх тепер можна метати. Не важкого винятком озброєння, арсенал нашого ассасина не сильно змінився, як в плані зброї, так і в плані гаджетів. Один з найбільш помітних примірників – арбалет. Це те, що ще показували в трейлері першої частини, а додали тільки тут, тому я був радий його появи.

Абсолютно точно можна сказати, що сюжетні та другорядні сплелися. Бувають і нудні основні завдання, і круті додаткові доручення. Додали підземелля, проходження яких полягало у вирішенні акробатичних загадок, які в кінці винагороджувалися скарбами і сувоями, призначення яких я пам'ятаю смутно. Ці загадки часом бувають складними, іноді за рахунок того, що нам намагаються перешкодити відлюдники в шкурах волков.

Одні з найяскравіших місій, це доручення Леонардо да Вінчі. З часів другої частини він потрапив під нагляд тамплієрів та всі його винаходи були чисто військового типу. Леонардо вдається втекти від тамплієрів і, щоб запобігти використання машин ворогами, він шукає 3цио. Так як він у бігах він постійно конспірувався, він не багатослівний, і він, чорт забирай, перестав виробляти враження винахідника придуркуваті. Винаходи Леонардо тамплієри заховали не тільки в Римі, тому різноманітність тут не тільки в проходженні, але і в антуражі. Проходження цих місій полягає в укритті проникненнях на базу тамплієрів, спаленні креслення і знищення зібраних моделей, шляхом їх використання. Всього є чотири примірники, але кожен з них залишає приємний осад, від використання "такою собі штукенции". Без цих місій гра була б в рази гірше, але хтось може зі мною не погодитися, я не проти. З приємних дрібниць можна згадати ще парашут, який виявився не дуже потрібне, але цікавим і зручним у використанні.

Братство – понад усе.

Як ми вже знаємо, маєток Аудиторові зруйновано. Здавалося б, ассасини розгромлені і надії на перемогу немає. Але ж живий Еціо і він вирішує відновити Братство. Для відновлення потрібні люди, і саме пошуком новобранців нам належить займатися. Ми носимося по місту і, помітивши свавілля з боку варти по відношенню до громадян, кидаємося на допомогу бідоласі. Під приводом віддати борг за врятоване життя громадянин рекрутується в нашу нову армію. Так, рятуючи все нових і нових незадоволених тамплієрами, у нас збирається група наших підлеглих асасинів. Це, до речі, дуже цікаво. До цього ми бачили голову асасинів тільки в першій частині, але і той був немічним старим з тягою до світового панування, а тут ми самі виступаємо в ролі ватажка, та ще й молодим, досвідченим вбивцею.

Рекрутів можна відправляти на завдання, які розкидані по всьому світу. Завдання відрізняються за складністю та кількістю досвіду, який наш рекрут отримає за його виконання. На одне завдання можна надіслати кілька курсантів, підвищуючи відсоток успішного виконання завдання, але тоді і досвід розділиться між бійцями порівну. Отримуючи досвід, рекрути підвищуються в рівнях і отримують доступ до нового, більш крутому спорядження, а отже, підвищують свою ефективність. Для галочки присутній костюмизация бійців, але найкраще вони виглядають в стандартному, білому вбранні, з накинутыми капюшонами. Крім поневіряння по світу рекрути можуть приходити на допомогу до Еціо, і це саме веселе. Ніхто не змушує використовувати вміння "призову" асасинів, але ви навряд чи побачите в іншій грі, як головний герой неспішним кроком рухає прямо на розлючених стражників, і після мало помітного руху руки вся варта гине під градом стріл або клинків рекрутів. Дуже ефектно Виглядає, і за відчуттями обставлено нітрохи не гірше, ніж в трейлері. Однак, іноді нам забороняють викликати підмогу, наприклад в сюжетних місій.

На жаль, про рекрутах згадуєш лише в основних місіях, і лише тоді, коли їх не можна використовувати, (закон підлості працює на ура) а в іншому все це придумано для розваги. Розробники не знайшли рекрутам цікаве застосування, залишивши це на совісті гравців.

*Тут має бути назва заголовка.*

Те, що дійство перенеслось в Рим це безперечно відмінне рішення. Все ж один лише Колізей, по якому можна полазити, це вже відмінне доповнення до інших історичних місцях. Але мені гра не сподобалася. Так-так, для мене це найбільш невдала гра в серії. Я не знаю, що втратила серія в цій грі, але вона почала втрачати це вже у другій частині. Можливо через сюжету, місцями він реально просідає. Про нього згадуєш лише на початку і в кінці гри, як це було в гта IV. Можливо це зі мною щось не так, адже якщо судити об'єктивно гра сильно додала в контенті, стала більш різноманітною і взагалі показувала себе з найкращих сторін в плані цікавих місій, флешбеків і задумів.

Але я не змінюю своєї думку суду, сво. По мені, в Brotherhood не заслуговує більше 8-ми балів, але, як я завжди кажу, оцінку грі ставить кожен сам для себе. Мультіплеер тут для галочки. Те, що позиціонувалося як новий ігровий досвід в мережевих іграх, виявилося нікому непотрібним клоном судно і кривавий гарний час. Графіка і звук майже не змінилися, ще сильніше наталкивая на думку, що перед нами не повноцінна гра, а лише аддон. Все це говорить лише про те, що...

Гра зроблена з любов'ю до грошей.

П. С. Так, у цьому огляді я знову сховав частину ключа, ну чи спробував заховати, як міг вже =) Якщо ви не в темі, що це за ключ то вам сюди, в п. С. все докладно описано =)

П. п. С. В цей раз частину ключа я сховав по дурному =д Буквена частина складається з кирилиці, але я не знаю, як заховати його ще складніше =ДДД.