Assassin's Creed

Ам-казам ребятушки. Піддослідної сьогодні буде гра з-за якої ми гралися з лінійкою в рукаві, з-за якої наша постава при ходьбі змінилася в кращу сторону і з-за якої, можливо, деякі серйозно почали займатися паркуром. Кредо вбивці – гра, яка поклала початок чудової серії.

Новий погляд на вбивць.

З чим асоціювалося слово ассасин у тих, хто знав про його значення до виходу цієї гри? Наймані вбивці, люди для яких нічого святого немає, вовки, які готові перерізати горло за будь-гріш. А після? Благородні лицарі, для яких братство понад усе, витончені вершителі доль і чудові акробати. Глобальний переворот, чи не так? А все завдяки чудовій історії, прекрасної ідеї і простору для уяви. Нас зустрічають шматком геймплея і неспокійними вигуками на тлі. Все що ми можемо, це пересуватися, на екрані у нас мерехтять незрозумілого роду значки та набори букв і цифр – типу і т N65K.д. Пізніше з'ясовується, що нашого протеже викрали і запхали в машину під назвою Анімус, для вилучення спогадів які заховані в ДНК, а збій стався через те, що почали "копати" занадто глибоко і було вирішено починати поступово. Загалом, все дуже заплутано і не зовсім розбірливо, але потім історією переймаєшся не на жарт.

Граємо ми за Дезмонда, він нащадок стародавнього клану асасинів, які існують і донині, так само як і тамплієри. Так, так ми граємо саме за Дезмонда, так як це його помістили в Анімус і ми бачимо його спогади. А в спогадах нам дають в управління успішного члена Братства Асасинів – Альтаїра ібн Ла-Ахада. Після того як ми осягнемо ази управління, акробатики і вбивств нас вбивають. Ось так просто, вбивають за провал завдання, і порушення Кредо Асасинів. Природно ми гладшаємо, але нас дуже сильно знизили в ранзі, і нам доведеться відновлювати своє добре ім'я. Відновлювати ми його будемо виконуючи доручення від Аль-Муалима – лідера Асасинів. По мірі виконання завдань нам будуть видавати нову зброю. Одне з перших, викидний клинок, став мало не символом і вже точно найбільш упізнаваним атрибутом Асасинів. Сюжет в грі дуже гарний, правда оповідання іноді псують одноманітні і нецікаві другорядні місії. Про сюжет цієї гри можна говорити багато, навіть без спойлерів. Те, що зробила перша частина Кредо вбивці плані сюжету, це хороший фундамент і величезний потенціал, який буде розкриватися в нових частинах.

Убий одного, щоб врятувати сотні.

Геймплей являє собою акробатичний екшен. Сказати по правді, коли мені дали побігати в Масиафе ( найперший місто ) я був в шоці. Таке виконання скелелазіння та акробатики я не пам'ятав ні в одній грі. Місто був маленький, але, стрибаючи в ньому, я провів більше години, а коли мені в розпорядження було надано Єрусалим, я геть забув про місіях. Це був абсолютно новий ігровий досвід, можливість залізти на будь-яку дах неймовірно доставляла, хотілося знову і знову забиратися на найвищі будівлі і стрибати з їх верхівок в копиці сіна.

Крім іншого боївка була, яка спочатку складно освоювалася, і часто доводилося тікати. Але потренувавшись можна було з легкістю вбивати з десяток ворогів вміло контратакуючи. Власне в контратаках і полягав весь інтерес боїв. Вчасно натиснувши потрібну кнопку під час парирування, гравець міг спостерігати ефектну розправу, яких було багато і всі вони були брутальними. Якщо говорити відкрито, то у бойова система ассасин Крід була так собі, головними фішками були потайні вбивства і динамічні погоні, які були в сюжетних місій. Нам завжди доручали когось вбити, але завжди було безліч різних варіантів вбивства, які залежали від оточення і від уяви. Як я вже сказав вище, такі прекрасні, продумані місії були нехило так розбавлені занудними, додатковими завданнями, без проходження яких неможливо було просунутися за сюжетом далі. Для деяких це стало критичним недоліком, так на стільки, що більшість просто не подужав гру на увазі нудних додаткових завдань. Ну, а хто терпів, отримували в нагороду чудові сценки, цікаві місії і неоднозначний фінал. В кредо вбивці ще багато мінусів, наприклад замість обіцяного взаємодії з натовпом ми мали можливість лише зрідка замаскуватися під ченця, щоб пройти охоронювані ділянки, так само згубні поїздки на конях або майже неможливе вбивство з повітря. Але якщо обговорювати гру в цілому, я схиляюся до того, що це геніальна гра, і це я заявляю це після проходження гри з моменту її виходу, вже отошедшем від позитивного шоку стані.

Звук і графіка.

Кредо вбивці навіть зараз виглядає дуже добре, що вже говорити про 2008 році, коли гра нарешті відвідала ПК. Тіні, ефекти, моделі персонажів були намальовані добре. Не полінувалися навіть створити різну атмосферу для різних міст, так Єрусалим видався сонячним, дуже яскравим і красивим містом, а Акра стала втіленням всіх нещасть, які переслідували народ під час хрестових походів, стелиться туман, хмари, не дають пробитися сонячним променям і трупи, накриті пропитавшейся кров'ю тканиною прямо біля входу в місто. Звук і музика теж не підвели. Музичний супровід змінювалося в залежності від ситуації, мечі лязгали один про одного, а клинок скреготав про броню, протикаючи метал разом з тілом. Занурення в атмосферу було максимальним, і не заважала цьому і російська озвучка. Голоси були підібрані добре, актори читали текст з потрібними інтонаціями і цю гру можна сміливо приводити в приклад, якими мають бути вітчизняні локалізації.

Підсумок:

Ми маємо дуже спірний проект на 6,5 – 7 балів, який в майбутньому перелився в безперечний хіт. Це говорить тільки про те, що...

Гра зроблена з душею.

П. С. Пропоную вам гру, та не просту, а з призами. Правила прості, в огляді присутня частина ключа, але ключ я придумав сам і він не підходить ні до однієї грі, але якщо ви зберете всі чотири частини ключа, (інші будуть в наступних оглядах трьох, вгадайте на які ігри ;Д ) а потім цілий ключ надішлете мені в лічку, вас чекає смакота. Перший надіслав мені цей ключ отримає акаунт з зареєстрованими на нього ключами для наступних ігор: assassin Creed II, кредо вбивці: Одкровення і Сплінтер селл: вирок, тобто три ліцензійні ігри на халяву. =)

П. С. С. Сподіваюся Федір не скористається правами адміністрації і не підгляне ключ першим, на стадії модерації і дозволить мені так пограти з читачами ;)))

Переглядів: 217 | Рейтинг: 0.0/0