Assassin's Creed

Передмова

Огляд на ассасин Крід Одкровення хотів написати давно, але виявивши близько 10 оглядів на неї, вирішив відмовитися від цієї затії. Але тепер, коли мені абсолютно нічим зайнятися, все-таки зважився на написання обзорчика.

Отже, моє знайомство з серією відбулося в 2008 році, погравши в гру я відразу ж став фанатом її. Стелс, паркур, чудова, як мені здавалося, бойова система і до всього цього хороший сюжет, хоча якщо чесно, я тільки зараз розумію, що сюжет хороший. Потім вийшла друга частина, я її дуже сильно чекав. Як же вона була гарна, елементи РПГ, два прихованих клинка, скрытй пістолет і т. д. і т. п... Потім вийшло "Братство Крові", погравши я подумав: "Хм... а це ж друга частина, тільки з невеликими змінами. Ну да ладно, в кінці-кінців це лише доповнення!" Крід З тих пір я перестав бути фанатом серії ассасина. Ось І... "Одкровення"...

Не думаю, що хтось з читачів цього огляду (хоча я сумніваюся, що його хтось читає, а якщо читає, то привіт!) не знає історії Еціо, але на всяк випадок коротко напишу сюжет "Одкровень":

Головний герой - 52-річний асасін Еціо Аудиторові да Фіренце. Він отпраляется на батьківщину свого предка Альтаїра, там Еціо шукає загублену бібліотеки ордена Ассассинів. Пошуки приводять його в Константинополь. Щоб потрапити до бібліотеки, яка знаходиться в Масиафе, Еціо потрібно добути п'ять печаток, які він буде шукати в Константинополі.

Сюжет - це головна причина, по якій я грав в "Одкровення", так і взагалі в усі ігри серії ассасин Крід. Він інтригує, затягує, нам хочеться дізнатися, що ж буде далі? В кінці кожної гри серії ми гадаємо яким буде продовження? Коли у "Братстві крові" Дезмонд вбив Люсі, я подумав: "Ось це клас!" Я з нетерпінням чекав продовження, але на початку "Одкровень" я як-то розчарувався. Почувши розмову друзів Люсі (не пам'ятаю як їх звати) про те, що її поховали, я був в подиві... Чому нам цього не показали? Чому її друзі не звинувачують Дезмонда в смерті Люсі? І найголовніше - навіщо сценаристи її вбили? Тут підійшла б фраза: "Сволота, вони вбили Люсі!" Було прикро, хеппі-енд я думав буде, але не дивлячись на це сюжет гарний, та й кінцівка знову ж інтригує.

Не можу не відзначити "Спогади Дезмонда", проходячи ці рівні, ми дізнаємося дещо цікаве про Дезмонд. Він не вірив в "байки" про Ассассинах і Тамплієрів, як він втік з дому, опинився в Нью-Йорку. Загалом, це цікаво.

Так само по проходженню гри ми дізнаємося, що відбувається з Альтаиром після дій першої частини, цікаво теж, адже до цього ми лише здогадувалися, що з ним сталося. Відбувається це так: Еціо знаходить ключ від бібліотеки Ассассинів, в гипнотезирует його і ми переносимося минуле, нам показують найважливіші моменти з життя Альтаїра. І коли Альтаїр помер, мене це якось зачепило.

Графіка не змінювалася з часів частини другої... і це не є добре. Ні, графіка, звичайно, не сама головна частина гри, але якщо б вона була більш реалістичною, мені здається, гра була б більш, скажімо так, атмосферним.

Музика

Композиторам вдалося відтворити атмосферу гри. Вона занурює нас в гру, кілька композицій я навіть скачав на комп'ютер і телефон.

Російська озвучка мені не сподобалася, голоси сильно відрізняються від оригіналу. Я просто включив англійську озвучку і російські субтитри, і радів.

Отже, ось і перейшли до головного.

Паркур

Паркур не змінювався з часів першої частини (ну хіба що гак з'явився, але про це пізніше), та й не треба, він був хорошим, так і залишився, от тільки іноді камера підбирає неправильний ракурс.

Стелс

Не знаю чому, але мені з якоїсь причини зовсім не хотілося користуватися стелсом, потрібно вбити солдатів? Беремо приховані клинки, одного-двох з їх допомогою вбиваємо, добиваємо інших в "відкриту", але ж все має бути не так? Я, по-моєму, за всю гру жодного разу не вбив ворога з укриття, будь то сіно або лавка. Не знаю що сказати на рахунок стелса... мабуть промовчу.

Бойова система

О, так! Крід Що мені завжди подобалося в іграх, дак це бойова система! Як здорово контратакувати ворогів і дивитися як наш Еціо добиває їх. В боях я тільки контратакував, вже дуже анімація подобається. Бойова система кардинально не змінилася, ну і добре, нам як і раніше хочеться зібрати ворогів тридцять і розправитися з ними.

Новвоведення

Отже, ось вони, так назыаемые новвоведення:

Гак

У самих перших скріншотах гри ми помітили якийсь гак - нове пристосування для паркуру. Так, він корисний, тепер щоб стрибнути вище нам не треба натискати спочатку на "Пробіл", а потім на "зсув", Еціо все зробить сам, досить просто стрибнути і він сам зачепиться вище - і це добре. Так само з його допомогою можна перебиратися з будинку на будинок на мотузці досить швидко і, знову ж таки зручно.

Бомби

А навіщо вони нам? Ми грали без них і могли б спокійно грати далі, я їх використав всього два рази, коли мені потрібно було відволікти охоронців. Мені подобається сам процес створення бомб - комбінування оболонки, "слойки і начинки" - це цікаво. І можна створити величезну кількість бомб (приблизно 300 видів). Але думаю, вони зовсім не потрібні. Новвоведение Абсолютно марна.

Захист бази Ассассинів

Ось це саме маревне новвоведение, мало того, що воно не вписується в гру, дак ще й відволікає. Ось ти біжиш на чергове завдання і бачиш, що напали на одну з баз, хочеш не хочеш, а треба захистити, начебто спочатку досить непогано, але після п'ятої облоги вже набридає. Так, розробникам хотілося якось урізноманітнити геймплей, розважити гравця, але не вийшло, ну ну в'яжуться елементи стратегії з екшеном. Може просто у Ubisoft не вистачило фантазії на що-небудь більш... хороше.

Ще дратують пошуки ключів від бібліотеки, що ми робимо? Забираємося на високу будівлю, включаємо "Орлине почуття", шукаємо книгу, відносимо її Софії, пізніше дізнаємося розташування гробниці або храму (не знаю як називається), знаходимо ключ і... все. Знайшли перший ключ? Шукайте другий, як? Так точно так само! Потім третій... так...

Цікавий Мультиплеер. Знову ж таки, майже нічого не змінилося. Що змінили? Персонажів, з'явилися карти (хоча вже можна купити дполнение, в якому є карти з ассасина Крід Братства Крові) і нові режими, а ще прибрали компас (навіщо? він був таким зручним). Ми всі так само качаємо рівні, щоб отримати нові вміння і кастомизировать нашого персонажа. Ну і добре, мультиплеер як був хорошим, так і залишився. На тиждень нам вистачить.

Це все та ж Кредо вбивці II, тільки з новими непотрібними плюшками. Я грав в гру і вже на шостій "послідовності" я думав: "Ну коли ж кінець? Мені набридло грати, давайте ви просто покажіть мені діалоги і ролики?" Три роки ми граємо в одне і теж без особливих змін, третю таку частину Кредо вбивці я не винесу. Я готовий почекати два-три роки, але отримати нову оригінальну гру, а не "ту ж хрень" Може бути з "Одкровень" вийшов би хороший фільм або навіть книга, але не гра.

Моя оцінка: 6 балів.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 12.11.2017
Переглядів: 294 | Рейтинг: 0.0/0