Assassin's Creed

Assassins creed – Подорож у 1191 рік

Вступ

Привіт, друзі, з вами знову я, Okokok-man і сьогодні я розповім про прекрасній грі, з якою познайомився. Раніше я не зовсім розумів чому багато мої друзі так люблять цю гру та й взагалі всю серію. А коли я говорив, що не грав ні в одну гру з серії, то на мене дивилися ніби я гейдельберзька людина. Як?! Ти не грав ні в одну?! Ну ти багато втратив. І так я втрачав і втрачав до недавнього моменту. А тепер, коли я пройшов її, мені стало зрозуміло, чого з неї все так тащаться. Адже гра дійсно класна.Не те, щоб я заперечував це до проходження (та і як взагалі так можна?), просто це все-таки Ubisoft, вони не дозволяють собі випускати товар поганої якості. І Assassins Creed тим більше не стала винятком. Отже, давайте приступимо. І знову, все, що написано нижче є суто індивідуальним і суб'єктивною думкою. Поїхали!

Невелике превью \ Сюжет \ Передісторія

Головними героями гри є дві людини - бармен Дезмонд Майлз, викрадений вченими корпорації «Абстерго Індастріз» в наш час і Альтаїр ібн Ла-Ахад, ассасин, професійний вбивця, що жив у часи Хрестових походів (1191). «Що пов'язує цих двох?» запитаєте ви. Відповідаю, Альтаїр є давнім предком Дезмонда. У свій час він знав про якомусь чудовому артефакт. «Абстерго Індастріз» за допомогою спеціального апарату під назвою Анімус намагаються вважати генетичну пам'ять Дезмонда, щоб проникнути в спогади Альтаїра і знайти цей артефакт.Інше ви дізнаєтеся вже безпосередньо з самої гри.

Ігровий процес \ Геймплей

Що таке Assassins Creed – це action-adventure з елементами стелса в середньовіччі. Начебто не дуже то і суміщені речі, але як стало відомо, це не так. В чому суть гри – в п'яти словах це стрибати, бігати, дізнаватися, вбивати, доповідати. Але незважаючи на ці пя«ть». Ви отримаєте набагато більше.

Ваше завдання на 90% складається із слова «вбивати», на те ви і ассасин. У грі буде 9 людей, яких необхідно ліквідувати. Але це не так просто зробити. У кожній локації ігрового світу є бюро асасинів, там ви отримаєте трохи стартовою інформації, вас введуть в курс справи. Дістатися до мети ви зможете лише в тому разі, коли зберете іншу інформацію.

Вам будуть давати завдання товариші вбивці або ж ви самі знайдете пригод на свій клинок. З представлених завдань є наступні – підслуховування, крадіжка, вбивство, ескорт, гонка по дахах, збір прапорів, допит, дослідження точок огляду, руйнування прилавків і допомогу жителям. Якісь з них необхідно виконати на час. Тепер трохи детальніше про кожного.

Підслуховування. Мета – видобуток корисної інформації шляхом розвішування вух, сидячи на лавці недалеко від двох розмовляють.

Крадіжка. Мета – отримання необхідної інформації шляхом непомітного викрадення нотаток, карток, листів і всього іншого.

Вбивство. Мета – непомітне умертвіння декількох супротивників. (від 2 до 5). Це можуть бути як звичайні солдати, так і лицарі або лучники.

Ескорт. Мета – проводити інформатора до точки евакуації і при цьому захистити від кількох нападів солдатів.

Гонка по дахах. Мета – швидкісний (бажано непомітне) переміщення до інформатору шляхом бігу, лазіння по стінах і дахах, стрибків.

Збір прапорів. Мета – якомога швидше розшукати всі 30 прапорів неподалік від вас. Всі вони розташовані по порядку, збір особливою трудністю не відрізняється.

Допит. Мета – вибивання (в прямому сенсі) потрібної інформації з кулаками оратора з подальшим умертвінням, коли той прийде в потрібне місце.

Дослідження точок огляду. Мета – розвідка міста і пошук всіх додаткових завдань з висоти пташиного польоту. Все просто – залізли на вежу, подивилися відмінний вигляд, зістрибнули (віри) в сіно.

Руйнування прилавків. Мета – навмисний демонтаж дерев'яних стійок з продовольством шляхом кидання в них варти або місцевих жителів.

Допомогу мешканцям. Мета – порятунок простих людей, яких намагаються вбити солдати того чи іншого міста шляхом убивства всіх, хто в цьому замішаний. В нагороду за це ви отримаєте роззяв, які у разі гонитви за вами будуть затримувати стражників, заважати їм гнатися за вами.

У грі представлено три міста : Дамаск, Акра і Єрусалим, цілком реальні. У кожному з них є райони, прості і багаті, по мірою проходження гри вам відкриються всі райони, з початку ваша пам'ять Дезмонда) не дасть туди потрапити, так як синхронізація з пам'яттю Альтаїра не настільки сильна. До речі про синхронізацію, це шкала, яка є заміною шкалою здоров'я. Мені це сподобалося, дуже незвично і оригінально. Так от, синхронізацію можна втратити від поранення або ж при падінні з великої висоти, а також при вбивстві невинних жителів.При повної втрати синхронізації відбувається десинхронізація і автоматичне повернення до останньої контрольної точки (КТ). Ці КТ створюються автоматично, наприклад при виконанні будь-якого завдання. Десинхронізація збільшується з часом сама, якщо вас ніхто не б'є, ви не падаєте і. т. д.

Щодо системи пересування в грі. Ось що готовий виділити. Система переміщення в стилі паркур припала мені дуже по душі. Тільки уявіть : абсолютно вільний світ, бігай, лізь, стрибай де хочеш, пересувайся по дахах, з балки на балку, по стінах, грат, виступам і всьому до чого тільки дотягнешся. Це просто приголомшливо. Тим більше коли необхідно по швидкому злиняти від хвоста з 10 чоловік з мечами наголо.

Щодо злиняти ще розповім. У містах багато місць де можна сховатися, такі собі невеликі альтанки на дахах будинків та інших будівель, куди ви стрибнули, перечекали хвилю хвилювання (7 секунд) і знову за справу. Ще можна піти від погоні просто-напросто сівши на лавку. В усіх випадках ви повинні будете переконатися, що вас втратили з виду, для цього в лівому верхньому кутку поряд з синхронізацією є датчик. Ще вам допоможуть з цим ділом вчені, якщо ви подбежите до них і замаскируетесь, опустивши голову як чернець, то сольетесь з ними. Часто такий метод дозволяє проникнути до вежі і замки до босів.

Що про безпосередньо бої? Тут теж розробники постаралися, бойова система приголомшлива, за умови наявності непоганого кількості зброї у ассасина (метальні ножі, короткий меч, довгий меч, прихований клинок), ще є можливість контратаки, захоплення, вивільнення з захоплення. Просуммируя все це ви отримаєте соковиті, захоплюючі бої в купе з красивими добиваниями.

У грі велика кількість реальних персонажів, які дійсно існували в середньовіччі, це наприклад король Річард Левине Серце, його намісник Вільям Монферрат, магістри орденів Робер де Шаблі і Гарньє де Наплуз, засновник Тевтонського ордена Сібранд. Все це в купі з справжніми містами Святої землі робить гру неймовірно реалістичною, повне занурення в ігровий світ гарантовано. А адже це, саме це є одним з головних критеріїв оцінки гри.

Графічна начинка \ Графіка

За якісне занурення в середні століття відповідальний движок Scimitar з присадкою фізики від Havok, ще один відмінний союз. Картинка якісна, без пробілів або размытостей. Веселі баги іноді були, але не суть.

Відеоряд \ Видосики

Вступне відео перед грою. Дуже класне і цікаве. Все інше це кат-сцени, але не варто засмучуватися, всі вони зроблені не гірше, все зроблено якісно. Дуже по-средневековному.

Аудіоряд \ Звуки \ Голоси

Озвучена гра повністю, локалізація відмінна, голоси підібрані вірно, дуже сподобалися звуки навколишнього світу, гранично реалістично. І навіть на різних мовах і місцеві воїни розмовляють. Композиторська музика як тема теж зроблено по вищому розряду.

Мозкова начинка \ Штучний інтелект

Вороги, будь то прості воїни або лицарі дуже розумні, атакують грамотно, обступають навколо вас, щоб ви не втекли, і вам було важко боротися, кидають у вас камені, коли ви карабкаетесь по стіні, збивають вас назад на землю, роблять захоплення, наздоганяють по дахах (!!!). Деколи легше прийняти бій і грамотно і красиво всіх розкидати, ніж тікати з усіх ніг. Також вороги дуже спостережливі, якщо ви на очах у настороженого воїна зробите хоч найменшу річ, яка вас скомпрометує, то будьте впевнені, що це не залишиться непоміченим.

Висновок

Що можу сказати? Гра варта вашої уваги, безумовно, не знаю як інші частини, але ця просто приголомшлива. За умови великої схожості з тими часами, коли були самі ассасини, королі, ордени, Хрестові походи і все інше неможливо сказати про гру нічого поганого. Дуже приємні відчуття. От чесно, краще будь голови в книжці з історії. Це той випадок, коли можна сказати : «Як ніби там побував!». Гра варто вашого часу, якщо ви ще не грали, то я вам співчуваю. Сам недавно був. А тепер прошу мене вибачити, я пішов грати у другу частину.

Дякую, що були зі мною ці пару-трійку хвилин, сподіваюся вам сподобалося.

Додавайтеся в друзі, читайте огляди, ставте лайки, запитуйте, якщо є що з приводу гри. Усім спасибі, що дочитали до кінця. І пам'ятайте – грайте чесно і по-джентельменськи, адже і ви колись були нубом. З вами був я, Okokok-man, побачимося в реальному та віртуальному. Всім пока!

Переглядів: 290 | Рейтинг: 0.0/0