Angry Birds Fight!
З релізом кожної нової Angry Birds виникає все більш стійке відчуття, ніби від цієї серії втомилися не тільки гравці, але і розробники. Останні, постійно намагаючись відійти від звичної формули, створюють мультфільми, гоночні ігри, якісь інші казуальні проекти — однак вони видаються вимученими і непродуманими. Angry Birds Fight! страждає тим же недугою — красиво намальована обгортка приховує під собою банальну, незбалансовану варіацію «три в ряд».

Коли пташки б'ються, зробити вже нічого не можна, залишається дивитися на це кілька секунд.

Неспортивну поведінку

Головні герої тут птиці і свині, але управляє користувач тільки пернатими істотами. Свині стають суперниками лише в навчанні або після проходження кожній новій локації. Все інше час гравець зустрічається віч-на-віч з живими людьми. Так як гра дуже популярна і займає перші місця в топі безкоштовних проектів, знайти суперника не становить праці, проте з-за цього у Angry Birds Fight! виникає один дуже великий недолік — відсутність балансу.

Справа в тому, що «кастомізація» птахів включає в себе капелюхи, аксесуари і зброю, випадково випадають за завершення місій або з «платних» скринь за рідкісну валюту. І отримати гравець може все що завгодно: як прибавляющую величезну кількість життів кепку і міцний самурайський меч, так і нікчемні шапку і тенісну ракетку. Вплинути на выпадаемые речі ніяк не можна — небудь пощастило, або ні. І те ж саме можна сказати про сам ігровому процесі.

Будучи червоної пташкою першого рівня, ви легко можете нарватися на «прокачаного» американця чи француза, одягненого в рідкісні речі. І як би добре ви не грали, результат очевидний: при такому великому запасі здоров'я і броні, як у опонента, домогтися успіху ніяк не вдасться. Сам геймплей для всіх однаковий — це Bejeweled з доданими до неї RPG-елементами, а саме: силою атаки, бронею і здоров'ям героїв. З'єднують три або більше птиці в одну лінію — вони зникають — вам зараховуються очки.

Можна зі швидкістю Флеша з'єднувати пташок, неймовірно швидко знаходити лінії з п'ятьма пернатими і отримувати безліч балів, але знищити сильного ворога все одно не вдасться. Ще сумніше, що після закінчення відведеного на все це ліміту гравець змушений просто дивитися на поєдинок птахів, не маючи можливості якось вплинути на події. Аніматори відмінно впоралися зі своїм завданням, і спостерігати за цими боями кумедно, проте зникає в такі моменти інтерактивність засмучує.

Свої предмети можна покращувати за золоті монети, але займатися цим не хочеться, так як їх якість після цього помітно не підвищиться. Та і шукати більш вражаючі і міцні речі, швидше за все, не доведеться — такі можуть випасти з перших відкритих скринь, куплених за жменьку виданих кристалів. Залишається надія на захоплюючий ігровий процес, і він тут дійсно такий — незважаючи на відсутність великих змін порівняно з іншими проектами такого жанру, в Angry Birds Fight! цікаво проводити час.

Багато в чому це заслуга художників і аніматорів, причому здається, ніби тільки вони підійшли до своєї роботи з усією відповідальністю. Комікси, демонстровані між рівнями, барвисті і забавні, так само як і поєдинки птахів та інші невеликі деталі. Навіть інтерфейс не виглядає перевантаженим.

Але, як і у випадку з Oddwings Escape, рано чи пізно Angry Birds Fight! не дасть себе грати. За кожен новий бій знімається одна одиниця енергії, так що буквально через півгодини реального часу залишиться лише згорнути програму і займатися своїми справами. В принципі, геймплей розрахований приблизно на такі проміжки часу, але якби вони хоча б удвічі довше — було б набагато краще.

У поєдинках з «босами» ті б'ються не зовсім чесно, відбираючи у гравця кілька квадратів на полі.

***

У своєму нинішньому вигляді Angry Birds Fight! дуже нерівна і незбалансована. Та й навряд чи розробники будуть щось міняти: доведеться перекроювати гру мало не повністю, а енергія нікуди не зникне і стала нормою на мобільних платформах. Втомлені від Angry Birds користувачі не змінять своє ставлення до неї, а шанувальники серії напевно проведуть у грі пару тижнів і більше ніколи не запустять навіть через кілька днів зайнятися тут виявляється нічим.

Плюси: захоплююча, хоч і банальна механіка; відмінний візуальний стиль і приємна анімація.
Мінуси: повна відсутність балансу; всюдисуща закінчується енергія.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 25.11.2016