Amy (PS3)

Передмова

Приблизно два тижні тому в PS в магазині побачив гру Емі, ціна була невелика, тому привернула увагу моє, але я не знав про грі абсолютно нічого. Почав шукати в Інтернеті огляди на неї, але нічого не виявив, виявив лише розповіді про те, яка ідея цікава, яка вона буде страшна, який захоплюючий геймплей. Загалом, від гри чекали багато хорошого. І ось я її купив...

Недалеке майбутнє. Біля містечка Сільвер-сіті падає метеорит, який приніс із собою небезпечний вірус, що перетворює людей в жахливих зомбі монстрів. Вірус миттєво поширився по всьому місту. Головні героїні - дівчина Лана і 8-мирічна дівчинка Емі, страждаюча аутизмом. Лана теж підхопила вірус, але завдяки незвичайним здібностям Емі, Лана не перетворюється в монстра. Тому Лані не можна відходити далеко від Емі, щоб не перетворитися на монстра, і її тримати "під рукою". Головна мета - вижити.

Здавалося б, адже цікава ідея! Але по проходженню гри ми дізнаємося про цю історію трохи менше, ніж нічого. Це опис - все, що ми знаємо про сюжет, нічого більше. Персонажі - це... болванчики, у них немає емоцій, вони не переживають, що можуть померти жахливою смертю - огидно.

На гру боляче дивитися, графіка не те щоб погана... вона огидна. Ні, серйозно! Жахливий дизайн, крива анімація, особи персонажів, одноманітні темні рівні. Графіка на рівні 2008 року, якщо не 2007. Я взагалі не прискіпливий до графіку ігор, я майже нічого в ньому не тямлю, але навіть мені це впало в очі.

Музика

Ну слава Богу, що хоч є добре. Музика лякає. Що-то Хоч намагається занурити нас у атмосферу гри, шкода, але не виходить, занадто заважають грати інші недоліки.

Хм... навіть не знаю з чого почати. Ну почнемо з боїв з монстрами. Боже, як же це убого, нудно, нудно! Як відбувається бій? Ми підходимо до монстра, б'ємо його яким-небудь предметом (палицею, наприклад), монстр починає розмахуватися, щоб вдарити, ми відходимо, монстр промахується, ми підходимо, знову б'ємо палицею, монстр знову починає розмахуватися, ми відходимо, монстр промахується, ми знову подоходим... коротше, ви зрозуміли? І так раз за разом. І до всього цього ще тремтяча камера, яка дуже заважає! Щоб йти Лані з Емі разом потрібно тримати Емі за ручку, все б нічого, але щоб тримати її за руку потрібно затискати RB або Р1, якщо відпустити, Емі буде стояти на місці. А Емі нам потрібна, щоб вижити. Дуже дратує.

Головоломки полягають у перетягуванні ящиків, натискання різних кнопочок і відправленні Емі в місця, в які не може забратися Лана для натискання кнопочок, які відкривають двері. Головоломки не викликають особливих труднощів, але вони такі дурні. Найяскравіший приклад - щоб натиснути на одну кнопку, яка знаходиться на другому "поверсі", що відкриває двері, потрібно посадити Емі на ліфт і відправити натиснути цю кнопочку, начебто, нічого особливого, але кнопочка від ліфта знаходиться в іншому кінці кімнати. В такі моменти думаєш: "Де логіка? Чим думали розробники?" Так само Емі здатна долати різні комп'ютери та термінали, які що роблять? Відкривають різні двері. Робить це вона приблизно 25-35 секунд.

Ще тут можна ховатися від монстрів в шафах або під столом і спостерігати за ними - дуже цікаве заняття.

Знають Всі, що Емі - хоррор, чим же гра нас налякати? Я жадав першої лякалки, думав, що ж розробники придумають? І ось, коли проходимо повз якийсь картини, картина... падає! О, боже, який жах! Скільки адреналіну! Лана кричить: "Ааа!" - це не викликало у мене ні краплі страху, викликало лише дикий сміх. Всі страшилки в такому роді: вибухнув монітор від комп'ютера, знову щось впало. О, ще щось вибухнуло... Але може сама атмосфера гри лякає? Ні, ні скільки, як я вже написав, атмосферу трохи підтримує музика, але до кінця їй це не вдається.

Гра - жах. Не тому що в неї страшно грати або щось подібне, а тому що в неї просто складно грати. Я проходив гру три дні, я змушував себе продовжувати грати: "Ну давай дограй, там трохи залишилося, адже гра зовсім невелика. Ти що, дарма її купив?" І з кожним днем все це ставало важче і важче. Ну і пройшовши гру, я з радістю її видалив.

Ось що я хочу сказати, якщо у вас є консоль, є гроші, то ні в якому разі не купуйте цю гру! Пропустіть цю можливість. Та навіть якщо у вас буде можливість безкоштовно пограти в гру (в одного або у вас прошита консоль), будь ласка, пропустіть її. Гра дійсно жахлива, а такі надії покладали на не. Рік тільки почався, а претендент на "розчарування року" вже з'явився. Сподіваюся, таких ігор у цьому році буде якомога менше. Моя оцінка: 2 бали.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 12.11.2017
Переглядів: 280 | Рейтинг: 0.0/0