Amnesia: The Dark Descent

Передмова

Хочу написати пару слів до самого огляду. Мені багато радили в неї пограти. Я скачав її з торрента і пограв до першого монстра, дуже наклав у штани і видалив гру до біса. Але потім, о чудо, літній розпродаж steam, 50 рублів, подумав я, це не гроші для такої гри. І ось тоді став грати кожну ніч по одній годині (не рекомендую грати за ніч більше). Коли я її пройшов, у мене було двояке відчуття. З одного боку це добре, що я покінчив з цим жахом, з іншого мені стало шкода, що мені тепер не в що грати по ночах, і я більше не відчую тих холодних мурашок.Пишу цей відгук під враженням.

Почнемо з простого, з сюжету. Він у гри трохи слабенький і не тримає в інтризі. Дія відбувається в замку в Бренненбурге, що знаходиться на березі балтійського моря. Ми прокидаємося в ньому і не чегошеньки не пам'ятаємо. По ходу гри знаходимо записки, залишені самому собі і починаємо розуміти, що відбувається. Сюжет мені здався занадто простим і не дуже інтригуючим.

Тут все просто відмінно. У героя є дві важливі характеристики, це здоров'я і розум. При втраті здоров'я гравець умерает, а при втраті розуму герой починає чути всякй скрегіт, у нього починають з'являтися галюцинації у вигляді, що проходять повз нього монстрів. По ходу гри ви знайдете ліхтар, який треба буде заправляти олією, щоб не зійти з розуму. Варто відзначити прекрасну фізику в грі. Будь-який предмет можна брати, крутити, кидати, а скляний розбивати, правда, якщо ми кинемо вазу або стілець монста, йому не чого не буде. Освітлення у гри зроблено чудово.Тіні від штор, свічки, каміни, лампи, ліхтар всі світять дуже реалістично. Що стосується графіки, то тут вона особливо не важлива, для такого типу ігор вона посередня.

Звук

Про нього я скажу окремо. Він просто чудовий. Це єдина гра, в якій російська озвучка краще оригіналу. Озвучені всі щоденники головного героя дуже приємним і в той же час страшним голосом. Стає не по собі, коли ти сидиш в темній комноте, сховавшись від монстра, і чуєш його кроки, що наближаються.

Гра лякає не тупими скримерами, а саме атмосферою, що дуже важливо, адже налякати скримерами дуже просто. Дуже вразливим краще не грати, так як нервові клітини не восстаналиваются.

Сюжет - 7/10

Геймплей - 10/10