Aliens Versus Predator 2

Вітаю усіх хто читає мій відгук! Це мій перший огляд, тому не судіть строго:). Сьогодні мені хотілося б розповісти про одну старенької і, напевно, забутою всіма гри - Aliens versus Predator 2. Це одна з небагатьох ігор, в якій є можливість вибору декількох рас. А саме в грі їх три:

• Колоніальний морпех (осіб)
  • Хижак
  • Ксеноморф (чужий)

Всі ці кампанії розрізняються як по зброї, так і по геймплею і можливостям. Ми можемо почати грати за кого завгодно(за вибором). У грі за кожну кампанію приблизно 10 місій, тобто в загальній кількості отримуємо 30 цікавих і складних місій.

Коротко про зброю:

Звичайно найбільший вибір зброї надається нам при грі за людину, трохи менше за хижака, ну і самий менший за чужого. Крім зброї у грі є різні прилади і пристосування, які тобі можуть знадобиться(наприклад ліхтарик або устойство злому дверей і комп'ютерів). Отже я спробую перерахувати всі зброя в грі:

Арсенал героїв

Чоловік

У людини в грі присутня наступне озброєння: ніж, пістолет, автомат, вогнемет, два види кулеметів, два види гранатометів, дробовик, снайпа. Також в останній місії ти будеш одягнений в екзоскелет, руки якого мають вогнемет, два кулемети - легкий і важкий, ракетомети(ну або гранатомет, як хочете називайте). З іншого обладнання у морпеха є ліхтар, сигнальні шашки, пристрій злому комп'ютерів, детектор руху, окуляри нічного бачення, зварювальне пристрій.

Хижак

Короткий перелік зброй хижака: клинки на правому зап'ясті, спис, наплічна гармата з автонаведенням на мету, стреломет - подоба арбалета, гостро заточений метальний диск, вибухають метальні диски, енергетичний пістолет, пістолет стріляє мережею. Крім зброї у хижака є пристрій злому комп'ютерів, пристрій для поповнення енергії(багато зброю і функції споживають енергію хижака), пристрій для лікування, пристрій невидимості, а також маска з допомогою якої хижак бачить навколишній світ в чотирьох різних баченнях:

• Звичайний режим - як у людей.
  • Тепловізорний режим маски - бачить все що випромінює тепло, в тому числі і людей.
  • Електрорежим маски - бачить все що випромінює електрика(наприклад, наелектризовані тіла чужих)
  • Ультрафіолетовий режим - виразно бачить невидимих побратимів-хижаків, а також втрачені метальні диски і стріли(вобщем бачить все, що пов'язано з хижаками).

Чужий

Арсенал чужого:

У чужого зі зброї їсть тільки кігті, щелепи і хвіст(ну і ще твої побратими-чужі, які тобі іноді допомагають). Але у чужих є незаперечна перевага в швидкості, до того ж вони вміють повзати по стелях і стінах. Крім цього у них є кілька режимів бачення:

• Феромоновый - бачить феромони людей, чужих і хижаків. У цьому режимі феромони видно як хмари диму навколо того хто їх випромінює(причому феромони різних істот відрізняються за кольором). Також на екрані присутні дві сині стелки які показують дію сили гравітації(щоб можна було дізнатися куди ти будеш падати перебуваючи на стіні або стелі).
  • Ехолокація - дозволяє розрізняти будь-які неживі предмети в повній темряві.

Ось в принципі і все озброєння в грі. Замало, хотілося б більше. Отже, за зброю і здібності 9/10

Гра за морпеха або відчуй себе свіжим шматочком м'ясця!!!

Гра за морпеха являє собою екшен і виконана з хоррор-елементами (а простіше кажучи нереальне крошилово, всюди кішочкі, трупики із стелі звисають, кровищі ОКЕАН, з усіх щілин лізуть чужі, зі стелі на тебе слина бризкає і багато чого іншого), І дозволяє відчути себе дичиною, на яку полюють. Іноді, зовсім поруч з тобою когось вбивають, викрадають у вентиляцію і т. д. Також в грі присутній ефект несподіванки, коли з-за рогу різко хто-небудь вистрибує, і це сильно, знаєте лякає. Освітлення мало, а неоплачений ліхтарик швидко сідає.Всюди панує напівтемрява, до тебе долинають якісь дивні звуки і крики, в загальному дійсно страшно грати. По складності проходження найскладніша.

Гра за хижака

Гра за хижака це по суті стелс-екшен, і являє собою полювання на людей. Чужі з'являються лише в останніх місіях. Великий вибір найсильнішого зброї, чотири режими зору та інше, роблять з тебе справжнього мисливця за головами (в прямому сенсі). Особисто мені найбільше сподобалася гра за хижака, ніж за когось іншого. Багато можливостей, зброї і режимів бачення зробили гру досить цікавою. У грі за хижака дуже багато різних головоломок(наприклад, іноді щоб відкрити двері потрібно спочатку знайти електричний трансформатор і зламати його, а потім вже відкрити двері).

Гра за чужого

Гра за чужого також являє собою стелс-екшен. Гравець повинен залазити частенько і повзати по вентиляції, лазити по стінах і стелям, знищувати загони морських піхотинців, ламати комп'ютери, ховатися в тіні і іноді боротися з хижаками(так, і не забуваємо жерти людей - це поповнює здоров'я). Також доводиться вирішувати всілякі головоломки і комбінації зі зломом дверей, визволяти своїх побратимів з капсул та інше.

Отже, за геймплей 10/10 - грати дійсно цікаво.

Сюжет в грі хоч і барвистий, але мало зрозумілий. На відміну від попередньої гри серії, в якій сюжетні лінії трьох персонажів, є незалежними і не впливають один на одного, три сюжетні лінії в AvP 2 часто перетинаються один з одним. Сам сюжет я викладати не буду, так як я все одно нічого не зрозумів(гра на англійській, а російської версії поки немає). Хоча кінцівка, особливо за людей мені дуже сподобалася.

Отже, за сюжет 9/10

Графіка і ефекти

Ця гра досить стара(2001 рік все таки) і тому графіка в грі задовільна(але з вибухами постаралися). Ефекти в грі теж слабенькі(могли бути і краще). Хоча для того часу, мабуть дуже навіть нічого. Хоча лаги все таки є(ну типу тулуб після смерті в стіну провалюється). Гра не стільки красиві, скільки цікава. Але іноді перед тобою відкриваються добре промальовані краси, але таких моментів мало.

І за графон і спецефекти 6/10

Мультіплеер на жаль вже застарів і в нього мало хто грає, тому сервера порожні або на них мало народу(я зустрічав максимум 10 чоловік на одному сервері включаючи мене, а інші залишалися порожніми). У мультику крім трьох кампаній (морпіхи, хижаки і чужі)є ще й четверта кампанія - найманці. До того ж все кампанії поділяються ще й на класи(гранатометник, снайпер, вогнеметників) в яких у кожного своє озброєння. В мережевій грі є як плюси так і мінуси. Головним недоліком є нерівні сили команд.Наприклад, хижак дуже сильний і у нього дофіга усілякого зброї, а також нескінченна енергія, а значить і здоров'я(адже здоров'я він може швидко поповнити за допомогою енергії) тому він не дає жодних шансів людині. А морпіхи володіють різними кулеметами і гранатометами, тому чужі можуть померти, не добігши до людини якихось два метри. Загалом мультиплеер досить барвистий і просто напханий екшеном(принаймні постояти кілька секунд і перепочити не вийти). Але мультик дуже складно грати, тому ставлю 5/10

Звукові ефекти

У грі можна почути багато різних звуків, але різноманітністю звуки не блещат. Наприклад, коли ти підходиш до беззбройного людини, він починає багато разів повторювати кілька фраз, типо "O, shi" або "O, no, no". При грі за хижака, коли ти кого-небудь вбиваєш і забираєш трофей, хижак видає якийсь схожий на людський сміх. Загалом зі звуками в грі справа йде не дуже. Музика в грі теж не дуже, якщо чесно я або її не помічав(за стрілянини і криків), або вона була присутня тільки в меню.

Тому за звуки і музику(яку я так і не почув у грі) я ставлю найменшу оцінку 3/10.

9/10 - озброєння і здібності

10/10 - геймплей