Alan wake

Алан уейк: темрява всередині мене

Всім здорово, цього разу при зануренні у віртуальний світ, я подорожував по північ – заходу США, в краю дрімучих хащ і найкращих у світі вишневих пирогів, де головною нашою зброєю буде світло, а ніч, наш головний ворог, жити буде припадати від одного прожектора до іншого, радіти як дитина, що знайшов у ящику дві кулі для револьвер або батарейку для фанарика. Все ,напевно, вже здогадалися, що на цей раз мова піде про гру Алан Уейк, нещодавно портована з ПК, а до цього х-бокс ексклюзив, так але не будемо віддалятися від нашої основної теми, і так передем , безпосередньо, до самого огляду.

Сюжет.

Дія гри розгортається навколо письменника – Алана Уейка, у якого, як і будь-якого автора - публіциста, настає творча криза, і він, зі своєю красунею – дружиною вирішує відпочити від міської суєти, цієї рутини, і в пошуках натхнення від натикається на містечко Брайт – Фоллс, в якому вони зупиняються, але ось тут і відбувається зав'язка – Алан посорившись з жінкою, що йде з дому, але , раптом чує жахливий крик дружини, коли він вдається в будинку нікого немає, і тут, починається нова глава, Алан знаходиться в своїй машині, начебто все нормально, якщо не вважати, що машина важить на обриві, і у Алана пробита голова, а так все нормально, і ось нам доведеться зіткнутися з усіма своїми страхами, зі своїми фантазіями, зі своїм внутрішньому світом, нам попадається сторінки якоїсь то рукописи, написані Аланом, але хоча сам він цього не пам'ятає, що дає непоганий мотив для проходження всю гру нам доведеться боротися з темною сутністю, яка огортає душу Алана, і все містечко. Відразу скажу, не намагайтеся вникнути з самого початку, лише пройшовши гру до кінця, ви отримаєте відповіді на питання, які так часто шукали. Але це не означає, що гру треба закидати з першої місії або проходити в стилі службовий обов'язок, а , навпаки, це додає нам стимулу, вообщем, засіб постаралися на славу ,звичайно, можна прочитати статтю в Вікіпедії, але це для слабаків. Загалом кажучи, сюжет в грі дуже навіть хороший, просто його треба зрозуміти і розібратися в його деталях. Оцінка сюжету , як завжди, у підсумках.

Графіка.

Що ж стосується графіки, то в грі вона і не підкачала, дуже красиво в грі зображені пейзажі, ліси, гори, бурхлива річка, дика природа. Графіка чудова і радує око.

Що ж стосується геймплея, він , якщо можна так висловитися, ділиться на 2 складові, День і Ніч. Вночі оживають наші кошмари, нам завжди доводиться боротися з Темною Сутність, перебігаючи від одного світло прожектора до іншого, при цьому вбиваючи дюжину монстрів. А вдень, ми відпочиваємо від перестрілок буйний, і , крім виконання основних завдань, перед нами величезний світ для досліджень, певне, занурення в культуру Північно – Західна США. Знаєте ,незважаючи на таке розмаїття в геймплеї, до середини гри нічний геймплей починає по – немногу втомлювати, але розробники , як відчували, і ближче до кінця гри починають підкидати нам, дуже яскраві геймплейні місії, як , наприклад, місія на Рок – сцені, або кілька фінальних місій, от вони точно не дадуть занудьгувати. Загальна оцінка підсумки.

Атмосфера

Атмосфера в грі приділено особливу увагу, як я вже сказав дії відбуваються на Північно – Заході США, по ходу гри нам зустрічається безліч колоритних персонажів, вдень нам відкрито величезний світ для досліджень, читати міські газети, новини, короткий зміст про визначні пам'ятки міста, і про міських святах, майже з кожним персонажем пожно поговорити, з'ясувавши цікаві факти про його життя, і життя містечка...Незабутні відчуття.

Саундтрек

До Саундтрек Алан Вейк написала відома група поетів Осінь...ніщо не нагадує. О, так всі зараз подумали про Макс Пейн, саундтрек до гри дуже хороший, дозволю собі так висловитися, атмосферне саундтрек, і незабутній, особливо запам'яталася пісня, «війна», одна з небагатьох пісень, яка до цих крутиться в iPhone.

ПІДСУМОК

Гра видалася дуже запам'ятовується і атмосферної, гра коштує своїх грошей, виконана величезна робота з саундтреком і атмосферою.

Хвацько закручений сюжет + Кращий Саундтрек + незабутня атмосфера + різнобічної геймплей. Ось 4 складових успіху будь-якої гри, і у засіб від майже все вийшло, і ось у мене вийшли ось такі оцінки: