Alan Wake

Всім привіт 03.03.2012 рік 23:56 по Москві я побачив фінальні титри гри Алан Вейк, через 10 хвилин написав свою думку, а ще через майже добу вирішив не шкодуючи себе написати свій КРИВОЗОР за Олену.

І на початку скажу що грав в сліпу, я не знав що від неї очікувати, не дивився ні роликів, ні трейлерів. Думаю можна приступати ).

Сюжет та історія.

І на самому початку кривозора, найсмачніше. Сюжет та історія, це те що я ціную понад усе в іграх. І тут, о боги, я отримав нескінченне задоволення від Алана вейка, як би дивно це не звучало. І не встигаєш ти запустити гру, як відразу починає відбуватися щось не зрозуміле, що тримає тебе в напрузі... а це всього лише навчання нюансів управління гри, з першої ж секунди ти занурюєшся в атмосферу справжнього кошмару і забуваєш про все, повністю подаєшся подій. І тут несподівано нас виривають з рук темної сутності і ми опиняємося в абсолютно альтернативному місці, світить сонечко, поруч кохана дружина, і жодного натяку на щось загрозливе нам. Ми успішний письменник з невеликим творчою кризою, що приїхав зі своєю другою половинкою відпочивати, все це сильно розслабляє і розчулює. Але знову, не встигнувши зануритися в цю ідилію, намилуватися красою віддаленого містечка і що найголовніше насолодитися товариством нашої милої коханої дівчини. Ми знову потрапляємо в неймовірний кошмар, але все це насправді тепер, і просто від цього позбутися не так, у нас відняли тиждень життя і що найжахливіше нашу дорогу любов, і що ж нас чекає попереду ?, Темрява, яка кожну секунду буде нас оточувати, охоплювати все сильніше, занурювати нас у безодню відчаю і опановувати кожною клітинкою розуму і тіла. І навіть повернення після нічних кошмарів, в приємний, освячений сонцем, містечко ні краплі не надихає, ми залишаємося в тому проклятому місці отнявшем у нас все, що можна... Але у всьому цьому нескінченному мороці, ми починаємо бачити ледь помітний промінчик, і ми з усіх сил хапаємося за нього і йдемо за ним поки не вийдемо до джерела рятівного світла. І ми будемо йти ні на хвилину не розслабляючись, історія повністю вичавлює нас, і по виключенню гри я довго залишався під враженням, а в голові були думки про купівлю добротного ліхтарика.

Загалом описати за хорошого це не можливо, треба самому все це пережити місці з Аленом, занурюючись за ним все глибше і глибше в безодню, що б наприкінці зробити рятівний ривок на поверхню. Крім того, описуючи таку гру, в завершенні своєї праці, постійно згадуєш якийсь нюанс який забув згадати, починаєш його вставляти в текст, так щоб все виглядало красиво, і поки ти цим зайнятий в голові відбувається клацання і спливають нові думки з приводу того, що можна ще вставити пару трійку слів і так до нескінченності.

Геймплей.

Так Сюжет це те заради чого можна придбати гру і не пошкодувати. А от критику можуть виникнути хіба лише тут, і ми поговоримо про геймплеї. Єдине що я чув до власної гри, так це фішка з ліхтариком, що, мовляв, багатьом вона набридає і взагалі дратує. Але я буду розповідати про особистих роздумах. І ця задумка авторів на початку мене дуже заінтригувала, було цікаво, як вона буде реалізована далі, і скажу що я не був розчарований, в цій грі зроблено все так, щоб якомога сильніше і глибше занурити нас у атмосферу приреченості, страху і тривоги. Такі моменти, як, перезарядка ліхтарика, заряджання зброї по одному патрону, неможливість довго бігати, несподівано з'являються противники, літаючі бочки і не тільки в загальному все це і багато чого іншого дозволяє вжитися в роль Альона, робить гру більш динамічною в плані атмосфери, змушує тебе діяти так, як це було насправді, я маю на увазі не стояти як Рембо роздаючи черги за всім і вся, а стрімголов, не озираючись назад, нестися до найближчого освяченого стовпчика, які частенько доводилося в метушні запускати вручну, молячись встигнути це зробити до того, як тебе наздоженуть, і лише зрідка, судорожно тремтячими руками, світити на темні сутності рятівним ліхтариком і відстрілюватися від них. Навіть моменти, коли натикаєшся на патрони та батарейки не радують, тому що ти знаєш що попереду чекає щось ще більш жахливе, ніж те, що ти зовсім недавно ледве зміг пережити. Крім того, свій внесок додають і особисто мене вони порадували, розкидані по всіх місцях сторінки нашої рукописи, і написи видні лише під променями світла. Єдине що мені не стільки не сподобалося, скільки я не зрозумів навіщо це було потрібно робити, так це платформні стрибки, складність вони не уявляю, так само як і не несуть в собі атмосферность, така пустушка, яка дратує через свою проблемами. А якщо Вам набридає або дратує щось інше в грі, можу порадити знижувати кількість часу, що проводиться в ній, але особисто для мене це було складно, важко вирватися з такої атмосферної псевдо реальності.

Графіка.

По графіку претензій немає зовсім, на своїй машинці, щоб нічого не гальмувало, запускав на середнячкові, і картинка потішала очі своєю красою, ну це в ті моменти коли було сонячно і мирно всі ті величезні пейзажі одним словом просто чудово. А от темні ліс і поля, занедбані ферми і лісопилки, спорожнілі будинки, бензоколонки і містечко, це виглядало все так, що було моторошно ходити озброєним лише ліхтариком, виглядало все дуже похмуро, але при цьому приголомшливо.

Але є і те, що вымораживает.

Тут мусить бути пусто, у грі можуть бути моменти які дратують але не більше того, для когось це система бою, в загальному для кожного своє, для мене як я писав це були недоречні стрибки. Та й ще своєрідний крик у порожнечу, дуже хотілося б гарною озвучення для такої гри. А ще одна річ яка дратувала особливо у 8 епізоді, він же 2-й додатковий, це ворони, блін як я не навижу ворон...

Підсумок.

У підсумку я вирішив писати про звуковому супроводі, про цю состовляющую ігор я можу обмаль що написати. Музика в титрах і закінчення епізодів радує і перебралася в мій плейлист, під час гри ніяких зайвих звуків і недоречною музики немає, лише те, що необхідно для підтримки напруженості і атмосферності. Одним словом і тут все на висоті.

Чи варта гра витрачений день, однозначно ТАК, навіть якщо хтось знайде мінуси вони будуть ігноруватися Вами заради продовження розвитку історії, і пройшовши лише ви згадайте як це було здорово. Огляд вийшов таким із-за того, що настрій хороший, і в навушниках чудова музика.

Спеціально для Вас старався не зовсім здоровий мозок , всім пока.

Категорія: Огляд ігор | Додав: 12.11.2017
Переглядів: 286 | Рейтинг: 0.0/0