Ace Combat: Assault Horizon

Гра Ейс то є сьомою за рахунком з своєї серії. Розробники повністю переробили старий движок що радує око. Гра не має собі рівних у своєму жанрі. Чому? Зараз ми це з'ясуємо.

Щось серйозне?

Події гри розгортаються в 2015 році (означає кінця світу не буде?). Головний герой гри Вільям Бішоп - лідер Ворвульф ескадрильї, яка є частиною 108-ї цільової групи військових сил ООН. Вони разом з Російськими силами виконують місію по ліквідації УДС ( яке має ядерну зброю іменується як "Трійця") повстанської групи. Але незабаром між двома союзниками виникли напружені стосунки, особливо між НАТО генералом і російським генералом Іваном Стаглейшовым. Коли УДС атакували базу 108-ої цільової групи, Стаглейшов звинувачує їх, коли російські льотчики знищують і захоплюють половину УДС. Під час нальотів на терористів американцями Бішоп зустрічає лідера найманців - Андрія Маркова (є схожість з Макаровим). Між цими двома назріває дуель в небі. Марков серйозно пошкоджує корабель Бішопа, але у нього самого закінчується паливо, після чого він був змушений сісти. Коли бій затихає Марков демонстрируе міць Тритини, знищивши кілька близьких міст...

Сюжет в грі поганий, та й як я вважаю він тут і не потрібен взагалі, бо граючи про нього я не згадував.

5 з 10

Ну, це саме

У грі виступає абсолютно новий двигун. Це можна побачити за першим рівнем, оскільки він дозволяє нам літати аж по всьому місту, а це дуже багато. Тут не до чого причепитися. 8 з 10

Графіка в грі трохи вище середнього, ні вона дуже красива коли пролітаєш високо над землею, але нижче опуститься якщо, то, коротше краще літати високо над землею. Та й на графіку як то немає часу відволікатися - тут постійний екшн.

7 з 10

Ну і про найголовніше в грі. У грі з'явилася абсолютно нова бойова механіка під назвою dogfight на ( ефективна тільки в повітряних боях), вона вимагає зайти ворогові на хвіст і кулеметом показати кузькіну матір. Саме для ближнього бою було зроблено найбільше зусиль. Адже пускати самонавідні ракети противника минулого століття. Варто тільки наблизитися до супротивника ззаду (без гомосятины) і включається режим бою, в якому управління літаком частково бере AI, на який насправді так само робить при управлінні справжнього літака. Вам варто тільки стріляти ворогів з усіх гармат, а маневри літак сам зробить.

Про фізику тут можна забути. Поведінка літака не природне, воно й на краще, тому що довелося б довго звикати до управління, як наприклад в Гран туризмо. Керувати літаком можна як від першої особи, так і від третього. Тут все просто - сів і полетів.

Опоненти значно порозумнішали, порівняно з попередніми іграми серії. На останніх рівнях вони вміють навіть скидати нас з хвоста.

Локації і все інше

У грі ми побуваємо в різних частинах світу. Серед яких джунглі, пустелі, води тихого океану, різні міста. Коли нас попереджають що поруч винищувач, то він з'являється з нізвідки. Можна знищити всі літаки і танки, проте одне повідомлення по рації і нова хвиля супротивників тут як тут. Незрозуміло звідки вони беруться. Карта, яка присутня в грі марна, вона необхідна лише у місії в Москві і при обльоті радарних зон на бомбардувальнику.

І трохи про самих завданнях. Вони тут однотипні - знищ всіх, підірви це, збрось бомбу туди і т. д. Але порадували місії на вертольоті і на великому бомбардувальнику.

У Namco Бандай гри вийшов відмінний видовищний авіасимулятор, який посів третє місце серед симуляторів 2011 року, поступившись лише форза 4 і Гран туризмо 5.

Загальна оцінка гри 8 з 10 (Відмінно).