A Game of Thrones: Genesis

Гра робилася по серіалу, а серіал в свою чергу за книгою, ніхто не чекав від гри чогось нового, грандіозного і вражаючого. Звичайно, розробники взяли на себе величезну відповідальність взявшись за перенесення всесвіту такого произвидения/кінокартини в ігровий світ, за нашу з вами гіркого досвіду мої дорогі читачі такі ідеї закінчуються повним провалом. Сталося це з гри престолів: Генезис? Виправдали чи ні cyanide в студії надії фанатів цієї вселеної? Про це ви дізнаєтеся в огляді гри престолів: Генеза

Жанр ігри стратегія, а в стратегії найчастіше графіка не відіграє важливої ролі, знаючи той факт cyanide в студію не стали танцювати з бубном навколо постера, а зробили стандартну, розмиту і замилену графіком. Дивлячись на персонажів відверто хочеться побігти до унітазу, бо це схоже на солдатиків в яких всі грали будучи 1під клашками, тільки у тих не рухалися частини тіла. Слава богу змогли промальовувати хоч як поселення, все одно вони розмиті, але як то не звертаєш уваги. Земля, дерева, трава? Не, не чув - саме це я сказав коли зайшов у першу місію, дерева там промальовані на рівні 2005 року, земля один суцільний піксель.

Пограв я тільки 3 місії, але зрозумів, що далі грати не варто, бо перший годину геймплея показує більшу частину подальших дій. Грав я як сказано раніше тільки година, але зрозумів що відчував Прометей коли орел клював його печінку, все це час я слав послаников в різні міста і укладав з ними союзи, та я вбив 1-2 загону противників, але це було не видовищно, нудно і банально, навіть у грі "Гульмен" вбивати піксельні дерева цікавіше, ніж спостерігати за битвою тут. Принцип гри такий: Укладаєш союз, противники укладають союзи теж, потім вони звертають проти тебе твоїх союзників, а ти проти них і їхніх перезаключаешь свої раніше укладені спілки, та я розумію що написав туфту, але більш підходящих слів не знайшов, їх ніби й немає.

Інтерфейс

Інтерфейс закриває половину екрану, а коли ви натиснете на свою столицю що б найняти загін і зовсім повністю позбудетеся огляду.

Атмосфера

Восоздать ту саму атмосферу серіалу "Гра тронів" не вийшло. Прочитав серію книг по якій робилася гра, дивився серіал і там панувала атмосфера загадковості, чогось темного, інтриги, брудні справи за спиною союзників - це було пресуще як книзі так і серіалу, але тут цього немає, мало того що немає нічого спільного з атмосферою вселеної " Гра престолів, її взагалі не існує в цій грі.

Почитавши діалоги в меню завдань, всі можливі статті по грі, намагаючись зрозуміти сюжет і є він там взагалі я зазнав невдачі. Завжди пишу про сюжет відкрито і як можна детальніше що читач зрозумів в якому світі йому доведеться виявитися, які почуття випробувати і знати заради якої мети все це робиться, але тут цілі начебто як такої немає. Є завдання та ти виконуєш їх, заради чого? Незрозуміло. Скачавши сейф на 100; збереження і прочитавши всі діалоги перед початком завдань, я теж не зрозумів.

Підведу підсумок чергового "Шедевра". Графіка звичайна, непересічна. Геймплей однотипний і нудний, може далі буде краще, але я сумніваюся, було б краще якщо гру зробили в режимі глобальної стратегії, ну не підходить дипломатія в реалтайме, можете бити мене головою об стіни, стули, стелі, але моя думка така: дипломатія в стратегіях може присуствовать тільки в глобальному жанрі. Атмосфери там взагалі немає або просто я не перейнявся. Сюжету теж не побачив. Оцінка 3/10 cyanide в студії не виправдали очікування фанатів всесвіту і не змогли перенести фентезійний світ "ігри престолів" в гру.

Моя думка може не збігатися з вашим, з думкою адміністраторів сайту. Якщо це так не варто відпускати в мою сторону образи.

Автор огляду Wen4ester.

Грайте в хороші ігри.